Türkgün Siyaset Destici'den önemli çağrı: Bir an önce yok edilmeli

Destici'den önemli çağrı: Bir an önce yok edilmeli

Son günlerde artan terör eylemlerine dair açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hem Suriye'nin hem de Irak'ın kuzeyindeki PKK unsurları bir an önce yok edilmeli." dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, önemli açıklamalarda bulundu. PKK terör örgütünün dış güçlerden beslendiğini ifade eden Destici, "Türkiye 35 yıldan fazla bir süredir terörle mücadele ediyor. Terörün sık yaşandığı dönemlerle birlikte ara verdiği zamanlarda oldu ama hiçbir zaman bitmedi. Bugün terörün tüm unsurlarına karşı topyekün bir mücadele var. Biz de bunu destekliyoruz ama terör dışarıdan güç aldığı için varlığını devam ettiriyor." dedi.

'S-400 gerilimi nedeni ile terör eylemleri arttı'
Terör eylemlerinin son günlerde artmasının iki sebebi olduğunu söyleyen Destici, "Güvenlik güçlerimizin terörle amansız bir şekilde mücadele etmesi ve PKK'ya ağır darbeler vurulması onların eylemlerinin artmasına sebep olan birinci etken. İkinci sebep ise Türkiye ile ABD arasındaki S-400 gerilimi." ifadelerini kullandı.

'S-400 projesinden vazgeçmemeliyiz'
Yeniakit'te yer alanhabere göre; PKK'nın ABD'nin bir piyonu olduğunu ifade eden Destici sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye ABD'nin S-400 konusundaki baskılarına boyun eğmedi. Türkiye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bunlara boyun eğmeyecektir. Biz S-400 projesinden ne pahasına olursa olsun vazgeçmemeliyiz."

'Bizi karadan yenemeyeceklerini biliyorlar'
"Düşmanlarımızın hiçbirisi güçlü bir hava savunma sistemine sahip olmamızı istemiyor." diyen Destici, "Bizi karadan yenemeyeceklerini çok iyi biliyorlar. Bizimde şu anda güçlü bir hava savunma sistemimiz yok. Düşmanlarımız bu güce sahip olmamızı istemiyorlar." şeklinde konuştu.

'Sınır ötesi terör operasyonlarına başlamalıyız'
Fırat'ın doğusuna yapılacak operasyonların son derece önemli olduğunu belirten Destici, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hem Suriye'nin hem de Irak'ın kuzeyindeki PKK unsurları yok edilmeli. Bunlar yok edilmediği sürece biz şehit vermeye devam ederiz. Biz terörün kökünü kazımak zorundayız. Bu vesileyle tüm şehitlerimize de bir kere daha Allah'tan rahmet diliyorum."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem İBB'ye dördüncü dalga yolsuzluk operasyonu: 44 gözaltı

İBB'ye dördüncü dalga yolsuzluk operasyonu: 44 gözaltı

İSTAÇ, KİPTAŞ ve Yol Bakım Daire Başkanlığında tespit edilen usulsüzlüklere ilişkin Ekrem İmamoğlu'nun özel kalem müdürü ve koruma müdürünün de aralarında bulunduğu 44 şüpheli gözaltına alındı.

KAYNAK: AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından yürütülen yolsuzluk soruşturması sürüyor.

Soruşturma kapsamında İSTAÇ, KİPTAŞ ve Yol Bakım Daire Başkanlığında yapılan incelemelerde usulsüzler yapıldığı belirlendi.

2. Dalga operasyonda alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu, İmamoğlu’nun Koruma Müdürü Mustafa Akın, Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay, KİPTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt, İSTAÇ Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökmen Togay, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, İbrahim Bülbüllü ve Nezahat Kurt'un da olduğu 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce İstanbul, İzmir, Trabzon, Antalya, Tunceli ve Kocaeli'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda 44 şüpheli yakalandı.

Diğer şüphelileri yakalama çalışmaları sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *