Türkgün Siyaset DEVA'da deprem: Topluca istifa ettiler

DEVA'da deprem: Topluca istifa ettiler

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Şırnak İl Başkanlığı ve Silopi İlçe Başkanlığı tüm yönetim kurulu ile birlikte istifa etti.

Şırnak İl Başkanı Guhdar Zeyrek ve Silopi İlçe Başkanı Temir Sarboğa, DEVA Partisi'nden yönetim kurulu olarak toplu istifa ettiklerini duyurdu. İstifa gerekçelerini, DEVA Partisi'nin ilke ve kuruluş değerlerinden uzaklaştığını belirterek istifa ettiklerini açıkladı.

İstifa dilekçilerinde, "3 yıla aşkın şehrimize ve ülkemize hizmet etmek amacıyla şahsım ile beraber büyük emek ve fedakarlıklar gösteren değerli yol arkadaşlarımla yaptığımız istişareler sonucunda bugün itibari ile il Yönetimi, Merkez ilçe Yönetimi ve Silopi ilçe Başkanlığı yönetimi olarak DEVA Partisi'nden istifa etmiş bulunmaktayız" denildi. İHA

Yorumlar
N
Nazim Arat 1 yıl önce
GELECEK kötü olan yerde eski cakaralmaz tüfekler kimseye DEVA olmaz, sürekli huzursuzluk olur IYI isim buldu diye SAADET gelmez
BEĞENME
0
CEVAPLA
Türkgün Dünya ECOWAS harekete geçti! Terör tehdidine karşı bölgesel güç kuruluyor

ECOWAS harekete geçti! Terör tehdidine karşı bölgesel güç kuruluyor

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), bölgedeki terör saldırılarına karşı planlanan Bölgesel Terörle Mücadele Gücü’nün kurulması için çalışmaları hızlandırıyor. Mali, Nijer ve Burkina Faso'nun topluluktan ayrılması ise güvenlik işbirliğini zorluyor.

KAYNAK: AA

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), bölge genelinde artan terör saldırılarına karşı uzun süredir planlanan "Bölgesel Terörle Mücadele Gücü"nün kurulması için çalışmaların hız kazandığını bildirdi.

ECOWAS Komisyonu Başkanı Omar Alieu Touray, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ECOWAS'a üye ülkelerin askeri katkı sağlamaya hazır olduğunu belirterek, "Savunma ve maliye bakanlarımızın haziran ortasından önce bir araya gelerek bu gücün finansman kaynaklarını netleştirmesi bekleniyor." dedi.

Touray, bölge genelinde artan terör saldırılarına karşı uzun süredir planlanan "Bölgesel Terörle Mücadele Gücü"nün kurulması için çalışmaların hız kazandığını ifade etti.

ECOWAS'ın dağılmasının güvenlik tehdidiyle mücadeleyi zorlaştırdığına işaret eden Touray, Burkina Faso, Mali ve Nijer topluluktan ayrılsa da bölgesel güvenliğin sağlanması için işbirliği yollarının bulunması gerektiğini kaydetti.

Bölgedeki güvenlik işbirliği, Mali, Nijer ve Burkina Faso'nun ECOWAS'tan ayrılarak "Sahel Devletleri İttifakı (AES)" adını verdikleri yeni bir bölgesel blok kurmasının ardından sekteye uğradı. Bu durum, özellikle sınır ötesi istihbarat ve askeri koordinasyon açısından zorluklar yaratıyor.

Nijer'in mart ayında Çad, Nijerya ve Kamerun ile birlikte yürüttüğü Çad Gölü çevresindeki ortak görev gücünden çekilmesi, sınır devriyeleri ve bilgi paylaşımını da olumsuz etkiledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *