08 Ekim 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset Devlet Bahçeli: DEM, uzanan elin kıymetini bilmeli

Devlet Bahçeli: DEM, uzanan elin kıymetini bilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM'e uzattığı elin Türkiye partisi olma çağrısı olduğunu belirterek, bu teklifin milli birlik ve kardeşlik mesajı taşıdığını vurguladı. DEM’in, bu samimi elin kıymetini anlaması gerektiğini ifade etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Devlet Bahçeli: DEM, uzanan elin kıymetini bilmeli
KAYNAK: Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'in yeni yasama yılı açılışında DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşmasının ardından önemli açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışında DEM milletvekilleriyle tokalaşmasının anlamını açıkladı.

Doğru Siyaset Anlayışı

Bahçeli, siyasette doğru olanın, kutupları aşındıran ve birleştiren ahlaklı bir siyaset anlayışı olduğunu belirtti. "Nereye gideceğimizi bilmiyorsak, takip edeceğimiz yolun ehemmiyeti yoktur" diyerek, doğru adımlar atmanın önemine dikkat çekti.

"Konuşup çözemeyeceğimiz hiçbir şey yok" 

MHP Genel Başkanı, "Hiçbir partiyle kategorik olarak alıp veremeyeceğimiz bir şey yok" diyerek, siyasi diyalogların önemine vurgu yaptı. Bahçeli, "Bekamıza namlu çevrilmişken birlik içinde olmalıyız" ifadesiyle siyasi dayanışmanın gerekliliğini dile getirdi. Bahçeli, siyaseti savaş biçimi olarak ele almadıklarını, sorunların konuşarak çözülebileceğine inandıklarını belirtti. "Konuşup çözemeyeceğimiz hiçbir şey yok" dedi.

'DEM, UZANAN ELİ TÜRKİYE PARTİSİ OLMAK İÇİN EŞİK OLARAK ALGILAMALI'

Bahçeli'nin DEM Parti ile ilgili açıklamaları şu şekilde;

"Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak, Cumhur İttifakı’nın bu duruş ve engin duyuşuna müzahir şekilde DEM sıralarına giderek elimi uzattım.

Doğaçlama olmayan bu iyi niyetli tutumumu siyasi nezaketten öte önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı çarpışması ve yeni anayasa için cephe genişletme çabası olarak görenler mayın tarlasında söğüt gölgesi arayan zavallı biçarelerdir.

Uzattığım el, milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır.

Uzattığım el, İlk Meclis’in ve Sayın Cumhurbaşkanımızın isabetli sözlerinin meşale gibi yanan aydınlığıdır.

Uzattığım el, gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın, gelin bin yıllık kardeşliğimizde kenetlenenin temenni ve teklifidir.

Biz, gelişigüzel, keyfe keder, can sıkıntısından, anlık dürtülerle, dümenden ve düzenden el uzatmayız.

Biz durduk yere el vermeyiz, öylesine yerimizden kalkıp da el sıkmanın merakına tevessül ve teşebbüs etmeyiz.

DEM’e evvela düşen sorumluluk, uzanan bu samimi elin kıymet hükmünü anlaması, dahası Türkiye partisi olması yönünde bir eşik olarak algılayıp değerlendirmesidir. "

"FETÖ TAKTİKLERİNİN KARŞISINDAYIZ"

Siyaseten söylem eve eylemlerinin yalan, dolan veya günü kurtarma telaşı için olmadığının vurgulayan MHP Lideri Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in özel hayatına ilişkin iddiaların MHP'nin konusu olmadığını ifade etti. FETÖ taktiklerine karşı durduklarını ve "Kara kampanyalar bizim için yok hükmündedir" sözleriyle bu tür iftiralara karşı tavır aldıklarını açıkladı:

"Siyaseten demek, siyasi mücadelenin gereği ve gerçeği demektir. Mesela Özgür Bey’in özel hayatıyla ilgili servis edilen iddia ve iftiraların hiçbirisi siyasetimizin konusu olmaz, olamaz, olmayacaktır. Özel hayatları ihlal ve istila eden FETÖ taktiklerinin, bundan mülhem şerefsiz hamlelerin, provokatif sosyal medya ifşalarının tamamıyla karşısındayız. Türkiye böylesine karanlık ve karmaşık dönemleri vahim bedeller ödeyerek geride bırakmıştır."
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Teyemmüm nedir, nasıl alınır? Teyemmümü bozan şeyler neler?

Teyemmüm nedir, nasıl alınır? Teyemmümü bozan şeyler neler?