16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Dokunulmazlığının kaldırmasını isteyen Soylu'ya TBMM'den cevap: Hakkınızda tezkere yok

Dokunulmazlığının kaldırmasını isteyen Soylu'ya TBMM'den cevap: Hakkınızda tezkere yok

Kendisine tahsis edilen zırhlı araçları teslim eden, daha sonrasında da hakkındaki iddiaların ispatı için TBMM başkanlığına dokunulmazlığının kaldırılması için başvuruda bulunan Süleyman Soylu’ya TBMM'den cevap geldi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dokunulmazlığının kaldırmasını isteyen Soylu'ya TBMM'den cevap: Hakkınızda tezkere yok
KAYNAK: Haber Merkezi

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Süleyman Soylu, hakkında gündeme getirilen iddiaların ispatı için 1 Ağustos 2024 tarihinde dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM'ye başvurmuştu.

Kendisine tahsis edilen zırhlı aracı da İçişleri Bakanlığı'na teslim eden Soylu, kendisine yöneltilen suçlamalara da bir anlamda rest çekmişti.

SOYLU’DAN TBMM'YE DİLEKÇE

Dilekçesinde; “Halihazırda üyesi olmaktan onur duyduğum Gazi Meclis’imizin çatısı altında da milletimizi temsil ve hizmet ifasıyla, milletvekilliği görevimi yaparken, hükümetlerimizi, İçişleri Bakanı olarak görev yaptığımız dönemi, şahsımı ve birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımızı hedef alan ve devletimizin itibarını ayaklar altına almak isteyen dahili ve harici menşeli çok sayıda mesnetsiz, tamamen iftiraya dayalı, manipülatif ve çoğu benzer mahfillerden üretilen organize ve sistematik karalamalarla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız.” ifadeleri kullanan Soylu, İçişleri Bakanlığı görevinden ayrıldığı 3 Haziran 2023’ten itibaren geçen bir yıl içerisinde aleyhinde, yalan, hakaret, karalama ve iftira içerikli 11 bin 500 televizyon haberi, 1454 gazete haberi ve 628 köşe yazısı ile makale, 218 bin internet ve sosyal medya haberi yapıldığını vurgulamıştı.

“KAMUOYUNU BİLEREK YANLIŞ YÖNLENDİRDİLER”

“Hakkımda görev dönemimize ait TBMM’de herhangi bir konuda fezleke işlemi bulunmamasına rağmen, CHP Genel Başkanları ve sözcüleri, muhtelif tarihlerde sarf ettikleri mesnetsiz karalamalar ve iftiralarla dokunulmazlık zırhına sığınarak korunduğumu defalarca ifade edip, bu şekilde kamuoyunu bilerek yanlış yönlendirmişlerdir. 

Yine CHP Genel Başkanları ve sözcüleri, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü yıllardır tehdit eden PKK terör örgütü ve onun siyasi birliktelik ve uzlaşı yürüttüğü Meclis’teki temsilcilerine, FETÖ ve DHKP-C’ye karşı yapmadıklarını, yapamadıklarını, söylemediklerini ve söyleyemediklerini, üstelik de onlarla birlikte, görev yaptığımız döneme ve şahsıma karşı, milletimizin gözü önünde eş zamanlı bir kampanya yürütmektedirler.”

DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASINI İSTEMİŞTİ

Süleyman Soylu, TBMM'ye verdiği dilekçede yukarıdaki ifadelerle birlikte, dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmişti.

“Görevde bulunduğum dönemlerle ilgili hakkımda yürütülen karalama, iftira ve itibarsızlaştırma kampanyaları karşısında, hakkaniyetin ve gerçeklerin tecellisi için Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve TBMM İçtüzüğünün ilgili maddeleri çerçevesinde, yasama dokunulmazlığımın kaldırılmasının gereğini arz ederim."

MUHALEFET İDDİALARI İÇİN HAREKETE GEÇMEDİ

Süleyman Soylu'nun dokunulmazlık talebi yaptığı günden sonra, iddiaları kamuoyuna taşıyan başta Özgür Özel olmak üzere, hiçbir muhalefet aktörünün harekete geçmediği öğrenilirken, Soylu'nun dokunulmazlığını kaldırma talebi yaptığı günden sonra siyaseten gündeme getirilen hakkındaki iddialar da kesildi.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ: DOKUNULMAZLIĞI KALDIRAMAYIZ

Süleyman Soylu'ya TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un imzasıyla gönderilen cevap yazısında ise TBMM Başkanlığı'na Süleyman Soylu hakkında herhangi bir tezkere ulaşmadığı vurgulanırken, başvuru hakkında yapılacak başka bir işlem yapılamayacağı belirtildi.

HAKKINDA YAPILABİLECEK HERHANGİ BİR İŞLEM YOKTUR

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin işlemler yukarıda yer verilen Anayasa ve İçtüzük hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Başkanlığımıza hakkınızda herhangi bir tezkere ulaşmamıştır. Bu açıklamalar doğrultusunda başvurunuz hakkında Başkanlığımızca yapılabilecek herhangi bir işlem yoktur.” cevabı verdi.

SOYLU: DOSYA SALLAYANLAR NEREDELER?

İftira atanlara seslenen İçişleri eski bakanı, Ak Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

"....Meclis başkanlığından aldığım yazılı cevapta `Bu ancak tezkere ile mümkün fakat Başkanlığımıza hakkınızda herhangi bir tezkere ulaşmamıştır" deniyor ve `Dolayısıyla işlem yapamıyoruz` diye de ekliyorlar.

Ne oldu şimdi?

O bir yıldır binlerce iddiayı havada uçuşturanlar, dosya sallayanlar neredeler?

Tekrar ediyorum; Ben buradayım, ne kadar iddianız, dosyanız varsa buyurun alın, gelin.

Benim dilekçem, bilgi belge savcılıkta oluşacak fezleke sonrası açık uçlu bir dilekçe ve bir irade beyanıdır.

Kimin elinde ne varsa, iftira dedikodu değil, varsa ellerinde bilgi belge, buyursunlar hukuka taşısınlar.

Medya, sosyal medya üzerinden iftiralarla değil bağımsız Türk mahkemelerinde olsun bu.

Meclis soruşturması yapalım derseler ki diyeceklerdir. Bunada varım.

Savcılığa suç duyurusuyla gelsinler, bilgi ve belgelerle gelsinler.

Gelecek olası fezleke ile meclis soruşturmasına da ilk imzayı ben vereceğim.

Ama tekrar ediyorum; dedikodu ve iftira ile değil..."

Yorumlar
N
Nazim 3 hafta önce
Chp yalancı partidir bu ülkeye düşmandır. En büyük yatırımlarının tamamına ISTEMEZUK kafasi ile bakar, pkk, feto ve ülke düşman kim var ise dosttur, chp inkar eder ama feto, pkk chp destekler niye ise.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Mutfağınızda bu ürünleri kullanmayı bırakın! İşte sağlıksız ürünler...

Mutfağınızda bu ürünleri kullanmayı bırakın! İşte sağlıksız ürünler...