08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'aday olacak mısınız?' sorusunu böyle cevapladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'aday olacak mısınız?' sorusunu böyle cevapladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın açılış törenine katıldı. Tören sonrası tramvayda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Ben yola çıktığımı ifade edebilirim, adayım demek hadsizlik olur. Çünkü aday olmanın koşulları var. Sizi aday gösteren yapılar var partiniz var, ben ilçe başkanlığından gelme biriyim, neyin nasıl deneceğini bilirim. Ben yola çıktığımı ifade ederim, onlar zaman içinde konuşulur" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'aday olacak mısınız?' sorusunu böyle cevapladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tramvayda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattının açılış törenine katıldı. Hatla ilgili bilgi veren İmamoğlu, "Eyüpsultan'da ve Fatih'te 1 milyon kişi yaşıyor. İnanılmaz bir entegrasyon sağlayacak bu hat. Aynı zamanda metrolarımızı kesiyor, Mahmutbey-Mecidiyeköy hattını, Taksim-Yenikapı hattını, T1 Hattı'yla, metrobüsle buluşuyor. Çok değerli bir hat. Bu hat üzerinde yeni otoparklar açacağız, birkaç ay içerisinde" dedi. İmamoğlu, daha sonra, basın mensupları ve vatandaşlarla birlikte tramvayla Eminönü Durağından Feshane'ye yolculuk yaptı. İmamoğlu, tramvayda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. 

"BİZ HER ZAMAN GÖRÜŞÜYORUZ"

Meral Akşener'le görüşüp görüşmediği ile ilgili soruya yanıt veren İmamoğlu, "Biz her zaman görüşüyoruz. Biliyorsunuz bu hattın ilk bölümünü Sayın Akşener'le Sayın Kılıçdaroğlu ile açmıştık, ilk bölümünü. Bugün de buradayız, İyi Parti İl Başkanımızla açıyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Vekilimiz. Yolumuza nasıl başladıysak öyle devam ediyoruz. Biz hep söyleriz bir ittifakla bir seçim kazandık. Allah'ın izniyle bu önce dönemimizi hayırlısıyla bir bitirelim, bizi destekleyenlere layık olalım, ondan sonrası toparlanır, çözülür. Biz neyi çözmedik ki. Biz davetlerimizi her zaman yapıyoruz. Tabi resmi bir bayram, kutlama programları var, herkesin kendi konumu gereği atılması gereken devlet programları var. Buradayız, İstanbul'da ne mutlu bize ki yine başladığımız prensiplerimizle Millet İttifakı'nın değerli İl Başkanı burada" Dedi.

İmamoğlu'na bir basın mensubu tarafından Akşener'in "Ateşten gömleği giydiremedik" ifadesi de soruldu, İmamoğlu bu soruyu ise "Her şey çok güzel olacak" şeklinde cevapladı.

"BEN YOLA ÇIKTIĞIMI İFADE EDEBİLİRİM, ADAYIM DEMEK HADSİZLİK OLUR"

İmamoğlu 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde adaylık ile ilgili soruya ise, "Ben yola çıktığımı ifade edebilirim, adayım demek hadsizlik olur. Çünkü aday olmanın koşulları var. Sizi aday gösteren yapılar var partiniz var vesaire ben ilçe başkanlığından gelme biriyim, neyin nasıl deneceğini bilirim. Ben yola çıktığımı ifade ederim, onlar zaman içinde konuşulur" dedi.

İmamoğlu, Feshane Durağında tramvaydan inerek alandan ayrıldığı sırada, tramvaydaki kişilerden bazıları sıcakta tramvayda beklemek zorunda kaldıklarını söyleyerek tepki gösterdi. Korumalar ile bu kişiler arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Seçkin Türk isimli bir vatandaş, bir koruma görevlisinin kendisine yumruk attığını iddia etti. 

Kaynak: DHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
New York Başkonsolosluğunda Zafer Bayramı kutlandı

New York Başkonsolosluğunda Zafer Bayramı kutlandı