20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset İP'de o listeyi kimin yaptığı ortaya çıktı

İP'de o listeyi kimin yaptığı ortaya çıktı

İP'in 2'nci Olağan Kongresi'nde Genel İdare Kurulu'nda hazırlandığı öne sürülen seçilmeyecekler listesi, parti içinde seslerin yükselmesine neden oldu. Kurultayın ardından İP Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, listeyi kendisinin hazırladığını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İP'de o listeyi kimin yaptığı ortaya çıktı

İP Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, partinin Genel İdare Kurulu belirlenirken tartışmalara neden olan "seçilmeyecekler listesi"ni kendisinin hazırladığını açıkladı. Hocaoğlu"Ben daha listeler çıkmadan nazımın geçtiği delegeye o listeyi verdim" dedi.

Geçen hafta sonu gerçekleşen İP'in 2'nci Olağan Kongresi'nde, genel başkanlığa tek aday olan Meral Akşener, tüm delegelerin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi. Kongrede seçilen Genel İdare Kurulu (GİK) tartışma yaratırken, kongrede 'seçilmeyecekler' listesi dağıtıldığı öne sürüldü. Listede Hayrettin Nuhoğlu, Feridun Bahşi, Aytun Çıray, Yavuz Temizel, Ümit Özdağ, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, Berna Biçer, İsmail Koncuk, Ayhan Erel isimlerin yer aldığı öğrenildi. Kongrenin ardından İP Adana Milletvekili İsmail Koncuk, liste olayına tepki gösterdi. İP Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu ise sosyal medya hesabından listeyi kendisinin yaptığını açıkladı.


Oğuz Hocaoğlu

"KİMSEDEN TALİMAT ALMADIM"
Hocaoğlu açıklamasında milletvekili Koncuk'un desteklediği adayların sıra numaralarını liste yapıp delegelere mesaj attığını iddia ederek şunları yazdı:

"Sayın İsmail Koncuk hiçbir emek vermeden Milletvekili yapılırken, Genel Başkan yardımcısı yapılırken neden konuşmadınız! Ben İl başkanıyım ve nankör olduğunuz için sizi ve ekibinizi silmeleri için delegelerimize rica ettim. Kimseden talimat almadım. Sayın Koncuk; Siz ve Ümit Özdağ'ı benim sildiğimin kanıtı işte o listedir. Birazcık muhakeme yapabilseydiniz, liste, sizin tabirinizle yukarıdan gelseydi, listeyi veren sizin olmadığınızı da bilecek kadar zekiydi. Ben daha listeler çıkmadan nazımın geçtiği delegeye o listeyi verdim. Sayın Özdağ da benim mertliğimi bilir. Kendisine oy vermeyeceğimi bilir. Ben siyasette dün dündür, bugün bugündür demem. Bakacağım yüze tükürmem; tükürdüğüm yüze de bakmam! İYİ Partiye zarar vermeyi bırakın da şapkanızı önünüze alın düşünün! Saygılarımla.. Bu listeyi yapıp delegelere göndereceksin! Delege hesaba almayınca sağa sola çamur atacaksın! Merak etmeyin Gaziantep il başkanlığını layığı ile yapamaz isem hatamı kabul eder! Şerefimle bayrağı İYİ Partiyi iktidara taşıyacak İYİ Parti neferine teslim ederim." DHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan'ın teklifine AB'den yeşil ışık

Erdoğan'ın teklifine AB'den yeşil ışık