18 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset İstanbul'da AK Partili 13 ilçe belediyesi, eğitime güçlü destek veriyor

İstanbul'da AK Partili 13 ilçe belediyesi, eğitime güçlü destek veriyor

İstanbul'da bulunan AK Parti'ye bağlı 13 ilçe belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılında eğitim ve öğrencilere desteklerini devam ettirme konusunda kararlı. Bu desteklerin eğitimdeki olumlu etkileri ve katkıları devam edecek gibi görünüyor.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul'da AK Partili 13 ilçe belediyesi, eğitime güçlü destek veriyor

AK Parti İstanbul İl Başkanlığından yapılan açıklamada, İstanbul'da AK Partili ilçe belediyelerinin eğitime verdiği desteğin kararlılıkla sürmeye devam edeceği ifade edildi.

Bu çerçevede AK Partili belediyelerin yürüttüğü çalışmalar;

Arnavutköy Belediyesi

Arnavutköy Belediyemiz, 'Üniversite Öğrencileri Aile Yardımı' çalışmaları kapsamında ilçedeki üniversite öğrencilerimize 10.000 TL burs desteği verecektir. Yeni dönemin başlangıcında Hadımköy Ortaokulu'nun açılışını yaparak Arnavutköy ilçemize yeni bir okul kazandırdık. Arnavutköy'deki okullarımızda tamir, bakım ve dış cephe boya çalışması yapıldı. Ayrıca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan istişareler sonucu ilçemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kırtasiye yardımı yapılmaktadır.

Bağcılar Belediyesi

Bağcılar Belediyemiz, eğitime yönelik hizmetler kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim öğretim sezonu öncesinde okullarımızın temizliği ve ilaçlamasını gerçekleştirdi. İlçedeki okullarımızın dış cephe, iç cephe ve zemin boyamaları tamamlandı. Yeni eğitim öğretim döneminin başında 17.000 öğrencimize kırtasiye seti ve çanta desteği sağlandı. Ayrıca, Malatya Konteynır Kent'te eğitim gören depremzede öğrencilerimize de kırtasiye yardımı yapıldı.

Bahçelievler Belediyesi

Bahçelievler Belediyemiz tarafından, her yıl olduğu gibi bu yıl da Bahçelievler'de ikamet eden öğrencilerimize 1.000 TL kırtasiye desteği verilmiştir. 84 devlet okulumuzun temizlik ve boya badana ihtiyaçları karşılanmıştır. Ayrıca üniversiteli gençlerimizin İstanbul Kart ücretleri karşılanmaktadır. İlçedeki 10.500 ortaokul ve lise öğrencimizin mezuniyet törenleri düzenlenerek masrafları ailelerimize yük edilmemiştir. Öğrencilerimizin YKS, LGS, KPSS, TYT, DGS sınav harçları belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Son olarak, öğrencilerimizin yurt dışı staj ulaşım ücretleri de yine belediyemiz tarafından karşılanmaktadır.

Başakşehir Belediyesi

Başakşehir Belediyemiz tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilerimize eğitim giysi desteği, kırtasiye malzemeleri, toplu ulaşım desteği ve evinde üniversite öğrencisi olan ailelerimize de aile eğitim yardımı yapılmaktadır. 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde ilçemizde bulunan tüm okullarımızın temizlik ve hijyen ihtiyaçları giderilmiştir. İstanbul Gençlik Oyunları kapsamında lise ve ortaokullara spor malzemeleri, okul tadilat işlemleri, bilgisayar, yazıcı, klima, kırtasiye malzemeleri, forma, eşofman vb. konularında malzeme ve ekipman desteğinde bulunulmuştur.

Esenler Belediyesi

Esenler Belediyemiz tarafından bu yıl ilkokula başlayan 9.000'den fazla öğrencimize çanta, beslenme çantası, suluk ve kırtasiye malzemesi desteği verilmiştir. Geri dönüşümle elde edilen 500 bin adet defter, ilçedeki öğrencilerimize dağıtılmaktadır. Tüm okullarımızın boya, badana, tadilat işlemleri gerçekleştirilmiştir. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimize maddi eğitim destekleri yapılmaktadır.

Fatih Belediyesi

Fatih Belediyemiz tarafından Vedide Baha Pars Ortaokulu'na 8 derslikli ek hizmet binası yapılmıştır. Şu anda Alparslan Meslek Lisesi'nin yapım çalışmaları da devam etmektedir. Toplam 44 okulumuza boya badana desteği sağlanmıştır. İlkokula yeni başlayan 4.656 öğrencimize kalem seti dağıtılmıştır.

Güngören Belediyesi

Güngören Belediyemiz tarafından ilkokula başlayan tüm öğrencilerimize okul çantası, beslenme çantası, suluk, defter seti, kalem ve boya seti yardımı yapılmıştır. İlçedeki tüm okullarımızın boya ve badana ihtiyaçları karşılanmış, okul öncesi temizlik hizmetleri gerçekleştirilmiştir.

EĞİTİME AK BELEDİYECİLİK DESTEĞİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "AK Partili 13 ilçe belediyemiz, 2024-2025 eğitim öğretim yılı başında da eğitime ve öğrencilerimize verdiği desteği kararlılıkla sürdürüyor. Belediyelerimiz, hem ilkokuldan liseye kadar olan öğrencilerimize hem de üniversite öğrencilerine yönelik çeşitli yardımlar ve projelerle eğitime katkı sağlamaya devam ediyor. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okullarımızın temizlik, bakım, onarım ve boya işlemleri titizlikle gerçekleştirilmiş; öğrencilerimize kırtasiye malzemeleri, çanta ve diğer ihtiyaçlar temin edilmiştir. Ayrıca, ihtiyaç sahibi yavrularımıza yönelik kıyafet, kırtasiye, ulaşım desteği ve üniversite öğrencilerine burs gibi önemli yardımlar yapılmıştır. AK Belediyecilik olarak, yavrularımızın eğitim hayatlarını en iyi şekilde sürdürebilmeleri için gerekli tüm desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası enflasyon ve döviz tahminlerini revize etti

Merkez Bankası enflasyon ve döviz tahminlerini revize etti