20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Kemal Kılıçdaroğlu: Altı Ok’a yeni çağdaş yorum gerekiyor

Kemal Kılıçdaroğlu: Altı Ok’a yeni çağdaş yorum gerekiyor

CHP’nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikler öncesinde, Altı Ok’un çağdaş bir yorumla yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kemal Kılıçdaroğlu: Altı Ok’a yeni çağdaş yorum gerekiyor
KAYNAK: Haber Merkezi

CHP’nin Eylül ayındaki Tüzük Kurultayı öncesinde, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Altı Ok’un çağdaş bir yorumla yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, yeni parti programında ekonomik politikaların temel ilkelerinin de net bir şekilde yer almasını önerdi.

"Altı Ok’a Yeni, Çağdaş Yorum Gerekiyor"

“Yeni hazırlanacak parti programında da Altı Ok’la ilgili yeni yorumun, çağdaş yorumun konulması gerekiyor. Ekonomide izlenecek politikaların neler olduğu, onun temel ilkeleri parti programına konmalı"

Ön Seçim ve Dönem Kuralı Tartışmaları

Kılıçdaroğlu, CHP’de milletvekilliği ve belediye başkanlığı için dönem sınırlaması getirilmesi önerilerinin kurultayda ele alınacağını belirtti. Ayrıca, adayların önseçimle belirlenmesi ve parti üyeliğinin aktif-pasif olarak ayrılması gibi tüzük değişikliklerinin de gündemde olduğunu ifade etti.

“Partinin arşivinde tüzük konusunda yapılmış çok sayıda çalışma var. Tüzükle ilgili yaptığımız çalışmayı da belli bir noktaya getirmiştik. Partimizin seçim ve hukuk işlerinin o dönem yürüttüğü çalışmaların yanı değişiklik önerileri de gelmişti. En çok da ‘Dönem kuralı’ öneriliyordu. Yine önseçim talepleri var. Parti üyeliğini ‘aktif” ve ‘pasif’ üyelik olarak ikiye ayrılmalı. Bunun da kuralları var. Ön seçime, üyelik gereklerini yerine getiren aktif üyeler katılmalı."

Kurultaydan Önce Kritik Mesajlar

Eski CHP lideri, dönem kuralı ve önseçim gibi konularda partide görüş birliği oluştuğunu ve bu değişikliklerin kurultayda kabul edilmesinin partiyi güçlendireceğini vurguladı.

"Milletvekilliği, belediye başkanlığı, il genel meclis üyeliği, belediye meclis üyeliği seçiminin aktif üyeler tarafından yapılmasıyla ilgili tüzük değişikliğini getirmiştik. Ama kurultay reddetmişti. Şimdi anladığım kadarıyla kurultaya aynı konuda delegelerin önerileri var. Bu önerinin mutlaka kabul edilmesi yönünde görüş birliğinin çıkması beni sevindirdi. Ön seçimin olması, bir anlamda üye ile parti arasındaki aidiyeti sağlıyor. Düzenli aidat ödemeleri, parti çalışmalarına katılmaları partiye artı getirir. Adaylar, merkez yoklamasıyla değil, önseçimle aktif delegelerin oylarıyla belirlenecek.

Milletvekilliği, belediye başkanlığı için ‘Dönem kuralı’ getirilmesiyle ilgili öneriler var. Milletvekilliğinin iki dönemle, üç dönemle sınırlandırılmasını isteyenler var. Bu öneriler yine partinin yetkili organlarında büyük bir ihtimalle tartışılır, bundan sonra da Tüzük Kurultayında ele alınır.”


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme: Ağabeyinin kolundaki izin sonucu çıktı!

Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme: Ağabeyinin kolundaki izin sonucu çıktı!