20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na 'Genel Başkanlık' yanıtı!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na 'Genel Başkanlık' yanıtı!

14 Mayıs Genel Seçimleri ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası CHP'de tam anlamıyla kaos oluştu. 7'li koalisyon cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve partisi CHP seçimlerden ağır bir mağlubiyetle ayrıldı. Bunun sonucunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Genel Başkanlık koltuğuna göz dikince Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ültimatom niteliğinde mesaj geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na 'Genel Başkanlık' yanıtı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri sonrası büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Milli irade sandıkta tecelli etti. "Öyle bir kazanacağız ki hiç kimse kaybetmeyecek" diyen Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'na fark atarak seçimi kazandı. Böylelikle Türkiye tercihini istikrardan yana kullanmış oldu.

KILIÇDAROĞLU'NA İSTİFA TEPKİLERİ!

Hezimete uğrayan CHP'de ise ortalık karıştı. CHP tabanından bir kesim Kılıçdaroğlu'na karşı bayrak açıp istifa çağrısı yaptı. Bu durum karşısında tüm MYK'nın istifasını alıp, parti örgütü ve örgüt yönetimlerini kendine bağlayan Kılıçdaroğlu adeta 'tek adam' rejimi ilan etti, diktatoryasını kurdu. Değişim söylemine sığınan İmamoğlu'na da 'yerini bil' mesajı verdi.

İMAMOĞLU DEVREYE GİRDİ

CHP'deki iç karışıklık, genel başkan aday olacağı konuşulan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarıyla daha da alevlendi. Kamera karşısına geçen İmamoğlu, "Topyekün değişim" vurgusu yaparak Kılıçdaroğlu'na açık açık 'görevi bırak' çağrısında bulundu.

KILIÇDAROĞLU İMAMOĞLU'NA MEYDAN OKUDU!

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu yanlısı Sözcü TV'de İmamoğlu'na adeta meydan okudu.

"HALK ONLARI HİZMET ETSİN DİYE SEÇTİ"

"Halk onları kendilerine hizmet etsin diye seçti. Siz buraları bırakın başka işlerle uğraşın, olmaz" diyerek İmamoğlu'nu yaylım ateşine tutan Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu genel başkan adayı olabilir. Benim önceliğim İstanbul" dedi.

İMAMOĞLU'NA YAKIN İSİMLERE ÇİZİK!

Geçtiğimiz günlerde Kılıçdaroğlu, tüm MYK'nın istifasını almış, oluşturduğu CHP'nin yeni A Takımı'nda Ekrem İmamoğlu'na yakın hiçbir isme yer vermemişti.

"ADAY OLABİLİR" DEDİ AMA...

"Önceliğim İstanbul" diyen Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu genel başkan adayı olabilir" sözüyle de İmamoğlu'na karşı delege üstünlüğüne güvenerek mesaj verdi.

İMAMOĞLU'NUN YENİ HAMLESİ NE OLACAK?

Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesine İmamoğlu'nun vereceği yanıt ise merak konusu.

Kaynak: SABAH

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Evi satıyorum, tahliye edin’ lafı tarihe karışıyor! Ev sahibi ve kiracı herkesi ilgilendiriyor: Kira sözleşmesinde ‘taraf’ detayı

‘Evi satıyorum, tahliye edin’ lafı tarihe karışıyor! Ev sahibi ve kiracı herkesi ilgilendiriyor: Kira sözleşmesinde ‘taraf’ detayı