Türkgün Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan, sosyal medyada dikkat çeken değişiklik

Kılıçdaroğlu'ndan, sosyal medyada dikkat çeken değişiklik

CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel'in göreve başlamasıyla birlikte Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabındaki tanıtım yazısını değiştirdi. Kılıçdaroğlu, profilindeki "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı" ifadesini, "Cumhuriyet Halk Partisi 7. Genel Başkanı" olarak güncelledi.

CHP kurultayında genel başkanlık koltuğunu kendisinden fazla oy alan Özgür Özel'e devreden Kemal Kılıçdaroğlu, X platformundaki profil yazısındaki "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı" ifadesini, "Cumhuriyet Halk Partisi 7. Genel Başkanı" olarak değiştirdi.

ÖZEL 812 OY ALDI
CHP'nin cumartesi günü gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı'nın ikinci tur oylamasında Manisa Milletvekili Özgür Özel genel başkan seçildi. CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'ndaki genel başkanlık seçiminde, ilk turda salt çoğunluk sağlanamadığı için oylama ikinci tura kaldı. Saat 00.30 itibarıyla başlayan ikinci tur seçiminde oy kullanma işlemi saat 02.30'da tamamlandı. Oy sayımının ardından Özgür Özel'in 812 oy alarak CHP'nin yeni genel başkanı olduğu açıklandı. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, yapılan 38. Olağan Kurultay'da partinin 8. genel başkanı seçilmiş oldu.

PROFİLİNDE GÜNCELLEME YAPTI
Sonuçların açıklanmasının ardından bir mesaj paylaşarak görevine veda eden Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabında bir değişikliğe gitti. Eski CHP lideri, X platformundaki profilinde yazan "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı" ifadesini sildi. Kılıçdaroğlu, bunun yerine "Cumhuriyet Halk Partisi 7. Genel Başkanı" yazdı.

genel-baskanligi-ozgur-ozel-e-kaptiran-16508043_1191_m

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Sahte bakanlık görevlileri mahalleyi dolandırmaya çalıştı! Kimlik bilgisi ve bağış istediler

Sahte bakanlık görevlileri mahalleyi dolandırmaya çalıştı! Kimlik bilgisi ve bağış istediler

İstanbul Avcılar'da iddiaya göre, girdikleri apartmanlarda kapıları çalan şüpheliler, 'veri takibi' yaptıklarını söyleyip binadaki bazı kişilerin kimlik bilgilerini alıp tablete kaydetti. 'Engelli derneğine bağış' adı altında para da toplayan şüpheliler sahte makbuz da kesti. Avcılar Kaymakamlığı'ndan bilgi alarak İçişleri Bakanlığı'nın böyle bir çalışmasının olmadığını öğrenen mahalle muhtarı Zehra Er, şüphelilerin bazı binalardaki güvenlik kamera görüntülerini paylaşarak mahalleliyi uyardı.

KAYNAK: DHA

Mustafa Kemalpaşa Mahallesi'nde ellerindeki sahte antetli kağıtlar ve bakanlık logolu sahte belgelerle binalara girerek kendilerini İçişleri Bakanlığı görevlisi olarak tanıtan şüphelilerin 'veri takibi' yaptıklarını öne sürerek kimliklerini istediği ortaya çıktı. Gittikleri binalarda oturanların kişisel verilerini topladıktan sonra belgeleri imzalatan şüphelilerin bazı kişilerden 'Engelli Derneğine Bağış' adı altında para alarak sahte makbuz kestiği tespit edildi. Bu kişilerin hareketlerinden ve uygulamadan şüphelenen mahalleliler polise ve mahalle muhtarına başvurarak bilgi istedi.

'Muhtar Mahalleliyi Uyardı'

Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Avcılar Kaymakamlığı'ndan bilgi alarak İçişleri Bakanlığı'nın böyle bir çalışmasının olmadığının öğrenen mahalle muhtarı Zehra Er, şüphelilerin bazı binalardaki güvenlik kamera görüntülerini ve cep telefonu görüntülerini topladı. Görüntülerle birlikte polise şikayette bulunan muhtar Er, mahallenin sosyal medya hesabından bir de uyarı mesajı paylaştı. Şikayet üzerine harekete geçen polis ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

'İmza Attırarak Vatandaşı Borçlandırıp Maddi Ve Manevi Kayıplara Yol Açabilirler'

İçişleri Bakanlığı'nın kişisel verileri toplama görevi bulunmadığını, Türk vatandaşlarının yüzde 80'inin yeni tip kimlik kullandığını ve dolayısıyla bütün kimlik verilerinin bakanlık bünyesinde bulunduğunu hatırlatan Adli Bilişim Uzmanı ve Emekli Polis Memuru İsa Altun, "Dolandırıcılar zaman zaman yine antenli kağıtlarla imza attırmak suretiyle vatandaşı borçlandırıp maddi ve manevi kayıplara da yol açabilmektedir. Eğer bir vatandaşımız hastalık, yaşlılık ya da bazı engellerden dolayı yeni bir kimlik alamıyorsa nüfus müdürlüğü görevlileri göndermek suretiyle yüksek güvenlikli bir ortamda kişinin parmak izini alabilir. Bu da vatandaşın isteği doğrultusunda gerçekleşen bir durumdur. Dolayısıyla kendilerini polis, nüfus müdürlüğü ya da bakanlığın bir görevlisi gibi gösterip kapıları çalmak suretiyle evleri ziyaret ederek parmak izi biyometri verileri ya da diğer kişisel verileri herhangi bir anket ya da bir çalışma adı altında isteyenlerden uzak durulmasında fayda var. Bu tür durumlarda derhal polis jandarma ya da 112'yi arayıp bu şahısların çalışma yapmasını engellemekte fayda var" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *