Türkgün Siyaset Mazbatasını alamadan hayatını kaybetti

Mazbatasını alamadan hayatını kaybetti

Yerel seçimlerde muhtarlığı kazanan 53 yaşındaki Ahmet Özen, henüz mazbatasını alamadan geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Kırklareli'nin Karadere köyünde pazar günü yapılan seçimlerde kullanılan 83 oyun, 49'unu alan 53 yaşındaki Ahmet Özen, muhtarlığa seçildi.

Sevincini paylaştı
İlk kez muhtarlığı kazanan Özen, sevincini ailesi, akrabaları ve köylülerle paylaştı. Mazbatasını alıp görevine başlamak için çalışmalar yapan Özen, dün yakınlarına kendisini yorgun hissettiğini söyleyerek evine dinlenmeye gitti.

Kalp krizi geçirdi
Evinde aniden rahatsızlanan Özen, çağrılan sağlık ekibinin yaptığı tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Özen'in ölümü, köyde büyük üzüntü yarattı.

Ahmet Özen, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya ECOWAS harekete geçti! Terör tehdidine karşı bölgesel güç kuruluyor

ECOWAS harekete geçti! Terör tehdidine karşı bölgesel güç kuruluyor

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), bölgedeki terör saldırılarına karşı planlanan Bölgesel Terörle Mücadele Gücü’nün kurulması için çalışmaları hızlandırıyor. Mali, Nijer ve Burkina Faso'nun topluluktan ayrılması ise güvenlik işbirliğini zorluyor.

KAYNAK: AA

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), bölge genelinde artan terör saldırılarına karşı uzun süredir planlanan "Bölgesel Terörle Mücadele Gücü"nün kurulması için çalışmaların hız kazandığını bildirdi.

ECOWAS Komisyonu Başkanı Omar Alieu Touray, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ECOWAS'a üye ülkelerin askeri katkı sağlamaya hazır olduğunu belirterek, "Savunma ve maliye bakanlarımızın haziran ortasından önce bir araya gelerek bu gücün finansman kaynaklarını netleştirmesi bekleniyor." dedi.

Touray, bölge genelinde artan terör saldırılarına karşı uzun süredir planlanan "Bölgesel Terörle Mücadele Gücü"nün kurulması için çalışmaların hız kazandığını ifade etti.

ECOWAS'ın dağılmasının güvenlik tehdidiyle mücadeleyi zorlaştırdığına işaret eden Touray, Burkina Faso, Mali ve Nijer topluluktan ayrılsa da bölgesel güvenliğin sağlanması için işbirliği yollarının bulunması gerektiğini kaydetti.

Bölgedeki güvenlik işbirliği, Mali, Nijer ve Burkina Faso'nun ECOWAS'tan ayrılarak "Sahel Devletleri İttifakı (AES)" adını verdikleri yeni bir bölgesel blok kurmasının ardından sekteye uğradı. Bu durum, özellikle sınır ötesi istihbarat ve askeri koordinasyon açısından zorluklar yaratıyor.

Nijer'in mart ayında Çad, Nijerya ve Kamerun ile birlikte yürüttüğü Çad Gölü çevresindeki ortak görev gücünden çekilmesi, sınır devriyeleri ve bilgi paylaşımını da olumsuz etkiledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *