15 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP, Aile Kurumu için 'Çalıştay' düzenliyor

MHP, Aile Kurumu için 'Çalıştay' düzenliyor

MHP, aile kurumunu koruma ve geleceğe hazırlama amacıyla 14-15 Eylül tarihlerinde "Aile Kurumu Çalıştayı 2024" programını düzenliyor. Aileyi tehdit eden riskler masaya yatırılacak.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP, Aile Kurumu için 'Çalıştay' düzenliyor
KAYNAK: Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), aile kurumunu koruma ve güçlendirme amacıyla 14-15 Eylül 2024 tarihlerinde "Aile Kurumu Çalıştayı 2024" düzenliyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, çalıştayda ailelerin karşı karşıya olduğu tehditlerin ve çözüm önerilerinin akademik bir çerçevede tartışılacağını belirtti.

Ailenin Önemi ve Karşı Karşıya Olduğu Tehditler

Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, aile kurumunun Türk toplumunun temeli olduğunu vurguladı. Yurdakul, kültürel erozyon, ekonomik zorluklar ve toplumsal değerlerin aşınması gibi tehditlerin aileyi derinden etkilediğini ifade etti.

Çalıştayın Akademik Katkıları

Çalıştaya akademisyenler, siyasetçiler, STK temsilcileri ve uzmanlar katılacak. Katılımcılar, aile kurumunu etkileyen riskleri masaya yatıracak ve bilimsel öneriler geliştirecek. MHP, aile odaklı politikalarını bilimsel bir temelde geliştirmeyi amaçlıyor.

Güçlü Türk Aile Yapısı Vizyonu

Yurdakul, çalıştayın "Güçlü Türk Aile Yapısı, Sağlıklı Toplum ve Lider Ülke TÜRKİYE" vizyonu çerçevesinde düzenlendiğini belirtti. Çalıştay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin himayelerinde gerçekleştirilecek.

MHP'Lİ YURDAKUL'DAN ÇALIŞTAY DEĞERLENDİRMESİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, ailelerin korunması ve güçlendirilmesi çerçevesinde aile kurumunun önemini ve karşı karşıya olduğu tehditleri değerlendirdi. 

MHP’li Yurdakul’un “Aile Kurumu Çalıştayı 2024” programı hakkında yaptığı açıklamalar şu şekilde;

AİLE MİLLETİN TEMEL TAŞIDIR

Yurdakul; insanlık tarihinin başlangıcından bu yana, insan varlığının temel taşı olan Aile, anayasamızın 41. maddesinde de belirtildiği gibi “Türk toplumunun temelidir”. Bu nedenle devletin ve toplumun korunması, hiç şüphesiz ki aileyi korumakla mümkündür. Bugün görüyoruz ki Türk milleti ve Türk milletinin temel taşı olan ailelerimiz birçok tehditle ve sınamayla karşı karşıyadır. Kültürel erozyon, ekonomik zorluklar, toplumsal değerlerin aşınması gibi risk ve tehditler aile kurumunu derinden etkilemektedir. 

“AİLE KURUMU 12 FARKLI KONUDA MASAYA YATIRILACAK”

MHP Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikalarından (KAÇEP) sorumlu il başkanlarımız ve kurullarımız ile yaptığımız çalışmalarda, Türk milletinin nabzını tutarak vatandaşlarımızın Türk siyasetinden beklentilerini ve umutlarını değerlendirerek, aynı zamanda sahadan bilimsel ve gözlemsel değerlendirmelerle hem kalitatif hem de kantitatif çerçevede öncelikle “Aile Kurumuna” yönelik bir araştırma yapılmasının önemi ve aciliyeti olduğuna karar verdik. Yapılan gözlem ve anket çalışmaları ve bilimsel görüşler çerçevesinde 12 farklı alt konuda “Aile Kurumunu” masaya yatırma kararı aldık.

ÇALIŞTAYDA UZMANLAR YER ALACAK

Bu çerçevede bilgi ve tecrübeleriyle çalıştayımıza katkı sağlayacak akademisyenler, bilim insanı, siyasetçi, STK ve dernek temsilcileri, iş insanları, Ülkü Ocaklarımızın genç akademisyenleri ve ilgili alanda uzman olan kişilerin katılacağı gruplar oluşturuldu.

ÇALIŞTAY BAHÇELİ’NİN HİMAYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Küresel gelişmelerden, sosyal hayata, ekonomiden, teknoloji ve doğal afetlere kadar “Aile Kurumu” çalıştayımız için farklı alanlarda konusunun uzmanı bilim insanları ile birlikte bilgi ve tecrübe sahibi insanları davet ederek Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ Beyefendinin himayelerinde bilimsel bir çalıştay organize ettik. 14-15 Eylül tarihlerinde ülkemizin dört bir köşesinden gelecek bilim insanlarımız ile Ankara’da ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezinde iki gün sürecek akademik bir çalıştay yapacağız.”

MHP'li Yurdakul: Asil Türk Milleti'nin ve Devletimizin kutsal değerlerine  karşı yapılan bu hain eylemler kabul edilemez - Bengü Türk
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul

AİLE KURUMUNU ETKİLEYEN RİSK VE TEHDİTLER MASAYA YATIRILACAK

Türk milletinin yalnız olmadığını ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak, ailelerin karşı karşıya olduğu ve gelecekte karşılaşabileceği risk ve tehditlerin görüşüleceğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul; açıklamalarının devamında şunları dile getirdi: 

“MHP OLARAK AİLE KURUMUNU HER TÜRLÜ TEHDİTLERDEN KORUMAYA DEVAM EDİYORUZ”

“Geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de ailelerimizin yanında olacağız. Aile kurumunu koruyarak, çocuklarımızın, gençlerimizin güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir Türkiye’de büyümelerini sağlayacak bilimsel önerileri tespit etmek ve bu çerçevede etkili politikalar geliştirmek için kararlıyız. Aileler, toplumsal yapının en temel taşları. Dolayısıyla ailelerin mutluluğu ve refahı, milletimizin geleceği için bir beka meselesidir. Bu bilinçle, Milliyetçi Hareket Partisi olarak aile odaklı politikalarımızı bilimsel çerçevede çağın gereklerine göre geliştiriyor ve aile kurumunu her türlü tehdit ve tehlikelerden korumak üzere çalışmaya devam ediyoruz.

‘AİLE DEMEK TEK YÜREK OLMUŞ İNSANLAR DEMEKTİR’

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin de belirttiği gibi, “Aile demek tek yürek olmuş insanlar demektir.” Bizler de bu yüreklerin daima, bir ve bütün kalması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Zaten milli bir dava şuuruyla, ailenin bir beka meselesi olduğu bilinciyle bugün ve yarın Türk aile yapısını korumak, geliştirmek ve geleceğe hazırlamak için tertiplediğimiz bu çalıştayda bir araya geleceğiz." 

“AİLE KURUMUNU GELECEĞE HAZIRLAMAK İSTİYORUZ”

Türk milleti, tarihin en dinamik ve şartlara en hızlı uyum sağlayabilen milletlerinden biridir ancak tehditlerin sayısı ve etkinliği düşünüldüğünde siyaset kurumunun bu değişim ve dönüşüm çağında Türk milletine ve Türk Aile yapısına odaklanarak gerekli tüm önlemleri almak zorundadır. Değişim ve dönüşüm adı altındaki riskler, büyük bir dalga olarak Türk milletinin kıyılarına vurmak üzeredir. Tarih, sağlam durabilmemiz ve kıyılarımızı tahkim edebilmemiz için ön alıcı politikalar geliştirme sorumluluğunu gündeme getirmiş bulunmaktadır.

“GÜÇLÜ TÜRK AİLE YAPISI, SAĞLIKLI TOPLUM VE LİDER ÜLKE TÜRKİYE” VİZYONU

Çalıştayımızın genel amacı; “Güçlü Türk Aile Yapısı, Sağlıklı Toplum ve Lider Ülke TÜRKİYE” vizyonu çerçevesinde Aile kurumunun muhafaza edilmesi, güçlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması olduğunu ifade eden Yurdakul; her zaman Aile Kurumuna verdiği öncelik ve önem vesilesiyle bu çalıştayın hayata geçirilmesini sağlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye müteşekkir olduğunu ve emeği geçen tüm bilim insanları ile katılımcılara en kalbi teşekkürlerini sunduğunu” ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kadim şehir Kaşgar'da eski Türk mezarlıkları yıkılıyor!

Kadim şehir Kaşgar'da eski Türk mezarlıkları yıkılıyor!