20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset 'Akıncı’nın onuru varsa istifa etmelidir'

'Akıncı’nın onuru varsa istifa etmelidir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türk düşmanlarına özenip Türkiye’ye ve de MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik hakaret ve saygısızlığının çuvallamaya mahkum olduğunu vurgulayarak, ''Devlet Bahçeli’ye Kıbrıs davasını anlatıp ahkam kesecek anasından henüz doğmamıştır. Akıncı’nın onuru varsa istifa etmeli, emaneti milli vicdana vermelidir...'' ifadelerini kullandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Akıncı’nın onuru varsa istifa etmelidir'

Resmî Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Yönter, Akıncı'nın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik ırkçı, faşist, şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapan iftiralarını utanmadan, sıkılmadan, yüzü kızarmadan seslendirdiğini kaydederek, ''Akıncı’nın dili Kıbrıs Türklüğü’ne kefen biçen zalimlerle bir ve aynıdır. Akıncı, Rum tezlerine hasretle akmış, heyecanla ulanmıştır!'' dedi.

İşte MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter'in o açıklaması:

Sayın Genel Başkanımız, Mustafa Akıncı’nın maskesini düşürüp bir ucu Rumlar’ın elinde bulunan ipliğini pazara çıkarmıştır. ENOSİS damarı kabaran Akıncı’nın Liderimize verdiği cevap ise nezaket ve nezahetten tamamıyla uzak, ahlaken dibe çöken sakil ve sefil bir hezeyannamedir.

Akıncı, Liderimize ırkçı, faşist, şehitlerin kanı üzerinden siyaset yapan iftiralarını utanmadan, sıkılmadan, yüzü kızarmadan seslendirmiştir. Akıncı’nın dili Kıbrıs Türklüğü’ne kefen biçen zalimlerle bir ve aynıdır. Akıncı, Rum tezlerine hasretle akmış, heyecanla ulanmıştır!

Mustafa Akıncı’nın Türk düşmanlarına özenip Türkiye’ye ve de Liderimize hakaret ve saygısızlığı çuvallamaya mahkumdur. Devlet Bahçeli’ye Kıbrıs davasını anlatıp ahkam kesecek anasından henüz doğmamıştır. Akıncı’nın onuru varsa istifa etmeli, emaneti milli vicdana vermelidir...

KKTC Cumhurbaşkanı istese de merhum Tayfur Sökmen olamayacaktır. Ama bu gidişle Makarios’a benzemesi de kaçınılmazdır. MHP Kıbrıs Türklüğü’nün yanındadır. Yükselen bayrak düşmeyecek, Kıbrıs’ın Türklüğü sönmeyecektir. Akıncı’ya da sözlerini aynen iade ediyor ve kınıyoruz.

Yorumlar
A
Aziz Avcı... 4 yıl önce
Bu cok hadiii bir utanmazlık ve.. Terbiyesizlik saygısizlık.sınırını Gectiii..rum...
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
O
Osman Duman 4 yıl önce
Bu sütü bozuk nerenin Cumhurbaşkanı?ulan serrfsiz mehmetcik senin hainligin icinmi şehit oldu aslinda bu itin kafasina sikacaksin
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
MHP'li Yalçın'dan Önkibar'a: Sen medya klozetisin

MHP'li Yalçın'dan Önkibar'a: Sen medya klozetisin