16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem MHP lideri Bahçeli: Anayasa'nın ilk dört maddesi tartışma dışı

MHP lideri Bahçeli: Anayasa'nın ilk dört maddesi tartışma dışı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yeni anayasa tartışmalarında Anayasa’nın ilk dört maddesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olduğunu vurgulayarak, bu maddelerin tartışma dışı olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP lideri Bahçeli: Anayasa'nın ilk dört maddesi tartışma dışı
KAYNAK: Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili tartışmalara tepki göstererek, bu maddelerin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkeleri olduğunu ve hiçbir şekilde tartışmaya açılmayacağını belirtti.

"İlk Dört Madde Türkiye'nin kuruluş Kilididir"

Bahçeli, Anayasa'nın ilk dört maddesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin "kuruluş kilidi" olduğunu ifade etti ve şöyle dedi:

“Anayasa’nın ilk dört maddesini sulandırmak, demokratik bir angajmanın neticesi olmayıp gizli saklı emellerin tezahürüdür. Buna izin veremeyiz, buna seyirci kalamayız, mevkii ne olursa olsun hiç kimseye eyvallah etmeyiz. Anayasa’nın ilk dört maddesiyle meselesi olanların Türkiye Cumhuriyeti ile meselesi vardır ve bizim de onlarla görülecek hesabımız olacaktır.”

"1982 Anayasası Ömrünü Doldurdu"

Bahçeli, mevcut anayasanın geçerliliğini kaybettiğini savunarak yeni anayasa çalışmalarına ihtiyaç olduğunu belirtti:

"1982 Anayasası raf ömrünü doldurmuştur. Geniş katılımlı, kapsayıcı, sivil ve demokratik nitelikli bir anayasa ile milli varlığımızı istikbale taşıma kararlığındayız."

"Anayasa Maddelerine Dokunulamaz"

Bahçeli, Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirilmesinin ya da tartışılmasının kabul edilemeyeceğini bir kez daha vurguladı:

“Anayasa’nın ilk dört maddesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş kilidi, kurucu kimliği, varlık ve birlik simgesidir. Bu maddeler her türlü tartışmanın dışındadır.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Fidan'dan Gazze tepkisi

Bakan Fidan'dan Gazze tepkisi