Türkgün Siyaset MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan'dan sanayide yerlileşme ve KOBİ'lerin desteklenmesi çağrısı

MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan'dan sanayide yerlileşme ve KOBİ'lerin desteklenmesi çağrısı

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, TBMM'de yapılan TÜBİTAK ve KOSGEB kanun değişiklikleri üzerine konuşarak, sanayide yerlileşme, Ar-Ge teşviki ve KOBİ'lerin desteklenmesi gerekliliğine vurgu yaptı.

MUHABİR: Eylül Şahin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu kapsamında TÜBİTAK ve KOSGEB kanun değişiklikleri üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında, Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanında küresel rekabet gücünü artırmayı hedefleyen yasa değişikliklerinin önemine vurgu yapan Başkan, sanayide yerlileşmenin sağlanması, Ar-Ge yatırımlarının teşvik edilmesi ve KOBİ’lerin finansal sürdürülebilirliğinin artırılması gerektiğini belirtti.

Özellikle TÜBİTAK’ın yetkilerinin genişletilmesi ve KOSGEB desteklerinin artırılmasının, girişimcilik ekosistemine katkı sağlayacağını ifade eden Başkan, Antalya’nın ekonomik potansiyelini tam anlamıyla değerlendirebilmek için KOBİ’lere yönelik desteklerin artırılması gerektiğini söyledi. Antalya’nın sadece turizmle değil, tarım, ticaret ve sanayi alanındaki gücüyle de ülke ekonomisine büyük katkı sunduğunu belirten Başkan, KOSGEB desteklerinin bu bölgede daha etkin hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Dijital dönüşüm, yeşil sanayi ve ihracat odaklı desteklerin güçlendirilmesi çağrısında bulunan Başkan, Antalya’daki işletmelerin küresel pazarda rekabet edebilmesi için uluslararası ticaret, lojistik ve teknoloji yatırımlarına daha fazla teşvik sağlanması gerektiğini belirtti.

Konuşmasını, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözleriyle tamamlayan Abdurrahman Başkan, “Türk ve Türkiye Yüzyılı için çalışmaya devam edeceğiz” diyerek Meclis Genel Kurulu’nu saygıyla selamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün 3. Sayfa Malatya’da jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

Malatya’da jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Doğanşehir, Kuluncak ve Yeşilyurt ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında, çok sayıda yasa dışı madde ve silah ele geçirilirken 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Malatya İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, 29-30 Mayıs 2025 tarihleri arasında Doğanşehir, Kuluncak ve Yeşilyurt ilçelerinde narkotik suçların önlenmesine yönelik eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Operasyonlar kapsamında 338 kök kenevir bitkisi, 82 gram esrar, 59 adet sentetik ecza hapı, 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 6 cep telefonu, 1 adet hassas terazi, 1 tabanca, 4 şarjör, 35 tabanca mermisi ve 1 av tüfeği ele geçirildi.
Uyuşturucu madde ticareti ve kullanımıyla mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda 6 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı öğrenildi. Jandarma ekiplerinin uyuşturucu ile mücadeleye yönelik çalışmalarının aralıksız süreceği bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *