Türkgün Siyaset MHP’den yabancı fonlu medya için kanun teklifi

MHP’den yabancı fonlu medya için kanun teklifi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, yabancı fon alan medya kuruluşlarının milli güvenliği tehdit ettiğini belirterek, bu kuruluşların lisanslarının iptali için Meclis'e kanun teklifi sunduklarını açıkladı.

KAYNAK: Haber Merkezi

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türkiye'de faaliyet gösteren ve yabancı fonlardan destek alan medya kuruluşlarına yönelik bir açıklama yaparak, milli güvenliği tehdit ettikleri gerekçesiyle bu kuruluşların lisanslarının iptali için kanun teklifi sunduklarını duyurdu.

"YABANCI FONLU MEDYA MİLLİ GÜVENLİĞİ TEHDİT EDİYOR"

Özdemir, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, son yıllarda çeşitli yabancı vakıf ve derneklerin Türkiye'de faaliyet gösteren medya organlarını fonladığına dair bilgilerin kamuoyuna yansıdığını belirtti. Bu fonların, söz konusu medya kuruluşlarının Türkiye'nin milli güvenliği aleyhine faaliyetlerde bulunmasına yol açtığını vurguladı.

LİSANS İPTALİ İÇİN KANUN TEKLİFİ

Özdemir, MHP’nin bu konuyu yakından takip ettiğini ifade ederek, önce İçişleri Bakanlığı’na verdikleri soru önergesiyle bu durumu gündeme getirdiklerini, ardından RTÜK’ün denetim ve onayına sahip olan, ancak yabancı fonlardan destek alan medya kuruluşlarının lisanslarının iptal edilmesi için TBMM’ye kanun teklifi sunduklarını açıkladı.

Özdemir, bu adımın ülkenin milli güvenliği açısından önemine dikkat çekerek, “Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

MHP’li Özdemir’in açıklaması şu şekilde;

“Son yıllarda bazı yabancı vakıf ve derneklerin farklı gerekçelerle ülkemizde faaliyet gösteren bazı yayın kuruluşları ve medya organlarını fonladığına dair bilgiler sıklıkla kamuoyuna yansımıştır. 

Fon alan kuruluşların da Türkiye’nin milli güvenliği aleyhine faaliyetler yürüttüğü de anlaşılmaktadır. 

Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımıza verdiğimiz soru önergesinin ardından, yabancı vakıf ve derneklerden fon alan medya kuruluşları ve yayın organlarının RTÜK denetim ve onayına haiz lisanslarının iptal edilmesine dair kanun teklifimizi de meclise sunduk. 

Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Gana'da gıda güvensizliği alarm veriyor

Gana'da gıda güvensizliği alarm veriyor

Gana'da 2,4 milyon kişi gıda güvensizliği riski taşıyor. Tarım Bakanlığı ve WFP'nin raporuna göre, kuraklık ve iklim değişikliği bu durumu tetikliyor. Haziran-ağustos dönemindeki müdahalelerle riskin 2 milyona düşmesi bekleniyor.

KAYNAK: AA

Batı Afrika ülkesi Gana’da, bu yılın mart-mayıs döneminde 2,4 milyondan fazla kişinin gıda güvensizliği riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

Gana Tarım Bakanlığı İstatistik, Araştırma ve Bilgi Müdürlüğü, Dünya Gıda Programı (WFP) ve Sahel'de Kuraklıkla Mücadele Daimi Hükümetlerarası Komitesi (CILSS) işbirliğiyle "Gıda ve Beslenme Güvenliği Durumu" başlıklı bir rapor hazırladı.

Gana’da, bu yılın mart-mayıs döneminde 2,4 milyondan fazla kişinin gıda güvensizliği riskiyle karşı karşıya olduğu belirtilen raporda, bu sayının ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 7,4’üne denk geldiği kaydedildi.

Raporda, haziran-ağustos döneminde yürütülecek tarım ve sağlık müdahaleleri sayesinde gıda güvensizliği riski altındaki kişi sayısının yaklaşık 2 milyona (nüfusun yüzde 6,3’ü) düşmesinin beklendiği ifade edildi.

Raporda, gıda güvensizliğinin başlıca nedenleri arasında 2024’te ülkenin 8 bölgesinde yaşanan kuraklık, iklim değişikliği ve kırılgan topluluklar üzerindeki ekonomik baskıların öne çıktığı belirtildi. Özellikle kuzey bölgelerinde uzun süren kuraklıkların tarımsal üretimi ve geçim kaynaklarını olumsuz etkilediği vurgulandı.

Raporda, Batı Afrika ülkeleri arasında yalnızca Fildişi Sahili ve Benin'in Gana'dan daha iyi bir gıda güvenliği tablosu sunduğu belirtilerek, "Gana çoğu komşu ülkesine kıyasla daha iyi bir performans sergilese de mevcut tablo hala endişe vericidir." denildi.

Raporda ayrıca, kırılgan toplulukların mevcut sosyal koruma programlarına yönlendirilmesinin, ekonomik ve çevresel şokların etkisini azaltmada kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *