24 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset MHP’li Akçay: Lübnan'ın güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir

MHP’li Akçay: Lübnan'ın güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir

MHP’li Erkan Akçay, Türkiye’nin Lübnan’daki varlığının bölgenin ve Türkiye’nin güvenliği için hayati önem taşıdığını belirterek, desteklerinin süreceğini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP’li Akçay: Lübnan'ın güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında Lübnan’da bulunan Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Tezkerenin görüşüldüğü oturumda MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, tezkereye tam destek verdiklerini belirtti.

"Lübnan, Türk-İslam medeniyetinin kadim topraklarıdır"

Akçay, Türkiye’nin bölgedeki barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik politikalarına vurgu yaparak, BM’nin barış gücü harekatlarına Türkiye'nin en fazla katkı sunan ülkelerden biri olduğunu söyledi. "Lübnan, Türk-İslam medeniyetinin kadim topraklarıdır" diyen Akçay, Türkiye'nin Lübnan'ın toprak bütünlüğü ve siyasi bağımsızlığını hedef alan her türlü girişime karşı Lübnan'ı desteklemeye devam edeceğini belirtti. 

“Filistin'in, Lübnan'ın, Suriye'nin güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir"

Lübnan'da olanların tüm bölgeyi ve Türkiye'yi de ilgilendirdiğini dile getiren MHP'li Akçay, "MHP olarak sınır güvenliğimize ve memleketimizin huzurunu tehdit edecek her türlü tehlikeye karşı devletimizin ilgili kurumlarına her türlü desteği vereceğiz." dedi. “Filistin'in, Lübnan'ın, Suriye'nin güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir.” diyen Akçay, Türkiye’nin sınır güvenliğini tehdit eden her türlü tehlikeye karşı gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

İsrail’İN HAYALLERİ HÜSRANLA SONUÇLANACAK

İsrail’in Arz-ı Mev'ud hayallerinin hüsranla sonuçlanacağını ifade eden Akçay, MHP olarak devletin bu bölgelerdeki güvenlik stratejilerini desteklediklerini belirtti. Lübnan tezkeresinin bölgeye ve Türkiye’ye barış getirmesini temenni etti.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Büyükataman'dan Sabahattin Çakmakoğlu için başsağlığı mesajı

MHP'li Büyükataman'dan Sabahattin Çakmakoğlu için başsağlığı mesajı