07 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP'li Alperen, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünü kutladı

MHP'li Alperen, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünü kutladı

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Bahadır Alperen, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılını kutladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Alperen, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünü kutladı
KAYNAK: Haber Merkezi

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Bahadır Alperen, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından anlamlı bir mesaj paylaştı. Alperen'in mesajı, Kıbrıs Türklüğü’nün mücadelesine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin adadaki rolüne dair önemli vurgular içerdi.

Alperen: "1974 Kıbrıs Barış Harekatı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, ada daki iki devletli çözümün tesisi, Kıbrıslı soydaşlarımızın, hak ve menfaatlerinin muhafazası, Yunan destekli Rumlar’ın mütecaviz saldırılarına dur demek için kahraman Türk askerinin, şanlı Kıbrıslı Türk Mukavemet Teşkilatı birlikleri ile omuz omuza verdiği mücadelenin adı olarak tarih sayfalarında yerini almıştır.

Çok sayıda soydaşımız Katil EOKA militanlarınca şehit edilirken, uluslararası toplumun vicdanı sus pus olmuş, başta Avrupadakiler olmak üzere birçok devlet üç maymunu oynamıştır.

Kıbrıs Türklüğü, esareti  kabul etmediğini net bir şekilde haykırmış , ana vatan Türkiyemiz ise zulme karşı barış ve huzuru sağlamak için soydaşlarımızın yanında yer almıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi, Kıbrıs Türklüğünün eşit egemenliğe dayanan, eşit uluslararası statüsünü tescil edecek tarihi ve stratejik kararları, sonuna kadar desteklemektedir.

Türk Birliği Teşkilatının,  Kıbrıs Devleti’nin uluslararası platfotmlarda devlet statüsünde tanınması için çalışmalarını hızlandırması, gözlemci sıfatının ötesinde Dünya devletleri tarafından resmen muhatap alınması, Türklük için olmazsa olmaz bir beklenti haline gelmiştir.

Sayın Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ’nin, 3 Ekim 2023 tarihinde Meclis Grup Toplantısında dile getirdiği üzere Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yoktur ve “Kıbrıs Devleti” demek gerekmektedir."

Alperen, şehitleri anmayı unutmayarak, “Harekatın 50. Yılında, Kıbrıs davasının yol başçıları olan Merhum Dr.Fazıl Küçüğü, Merhum Rauf Denktaş’ı, Beşparmak Dağları’na kanlarını döken aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden mücahitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum” sözlerini tamamladı.

Resim
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Kurum, Şanlıurfa'da deprem konutlarını inceledi

Bakan Kurum, Şanlıurfa'da deprem konutlarını inceledi