Türkgün Siyaset MHP'li Şanlıtürk'ten Ordu'nun elektrik sorununa çözüm çağrısı

MHP'li Şanlıtürk'ten Ordu'nun elektrik sorununa çözüm çağrısı

MHP'li Naci Şanlıtürk, TBMM'de Ordu'nun elektrik altyapısı sorunlarını dile getirdi. Elektrik kesintilerinin çözümü için yatırım çağrısında bulundu.

KAYNAK: Haber Merkezi

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan yoğun kış şartlarının Ordu’daki elektrik altyapısını olumsuz etkilediğini belirtti. 

"ELEKTRİK KESİNTİLERİ 3-4 GÜN SÜRÜYOR"

MHP’li Şanlıtürk, şunları ifade etti:

"Karadeniz Bölgemizde yoğun kış şartları yaşanmaktadır. Ordu ilinde birçok ilçemizde, ilçe merkezleri dâhil kırsal mahallelerimizde elektrik iletim hatları yenilenmediği için oluşan arızalar nedeniyle 3-4 günlük elektrik kesintileri olmaktadır."

ALTYAPI YATIRIMI EKSİKLİĞİ

Şanlıtürk, elektrik iletim hatlarına yıllardır yatırım yapılmadığını ve bu durumun ciddi arızalara yol açtığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Rakımı yüksek olan yerlerde yolların kapalı olması nedeniyle arıza ekiplerinin ulaşımda güçlük yaşamasının yanında, yıllardır elektrik iletim hatlarına yatırım yapılmamasının neticesinde iletim hatlarının kopması, ahşap direklerin devrilmesi sonucu arızalar oluşmaktadır."

TRAFO İHTİYACI

Şanlıtürk, trafoların yetersizliğine de dikkat çekerek şu bilgileri paylaştı:

"Ayrıca, 200'e yakın noktada mevcut trafolar ihtiyacı karşılamadığından voltaj düşüklüğü nedeniyle vatandaşlarımızın buzdolabı, televizyon gibi elektrikli cihazları zarar görmektedir."

YATIRIM ÇAĞRISI

Şanlıtürk, Ordu'nun elektrik altyapısının iyileştirilmesi için gerekli ödeneklerin ayrılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Ordu ilimize gerekli ödeneğin ayrılarak elektrik iletim hatlarının yenilenmesi ve ihtiyaç olan yerlere gerekli trafonun kurulumu işleminin yapılması gerekmektedir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Meteoroloji’den kritik uyarı: Şiddetli yağış kapıda!

Meteoroloji’den kritik uyarı: Şiddetli yağış kapıda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), hava durumuna ilişkin yayımladığı son raporda, İstanbul dahil birçok il için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

KAYNAK: Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil birçok ilde sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Sıcaklıkların hafta başından itibaren düşeceği tahmin ediliyor.

Yapılan değerlendirmelere göre, yurt genelinde bugün parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken; Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Burdur, Isparta, Konya, Düzce, Bolu, Karabük ve Hakkari çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Özellikle Trakya, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Manisa çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

TOZ TAŞINIMI VE KUVVETLİ RÜZGAR

Batı ve iç kesimlerde toz taşınımı beklenirken, Ege Bölgesi'nde rüzgârın güney ve güneybatı yönlerden saatte 40-60 km hızla kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

İŞTE HAVA DURUMU…

Meteoroloji verilerine göre bazı illerde gün içinde beklenen hava durumu ve sıcaklıklar şöyle:

İstanbul: 27°C – Parçalı bulutlu, gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Ankara: 32°C – Parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak yağışlı

İzmir: 35°C – Parçalı bulutlu, öğle sonrası yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor

Adana: 34°C – Az bulutlu ve açık

Trabzon: 24°C – Parçalı ve az bulutlu

Erzurum: 23°C – Parçalı ve az bulutlu

Diyarbakır: 36°C – Az bulutlu ve açık

Gaziantep: 35°C – Az bulutlu ve açık

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *