21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP'li Başkan'dan, CHP'li Uysal'a sert tepki: Ya sahip çık ya saygı duy

MHP'li Başkan'dan, CHP'li Uysal'a sert tepki: Ya sahip çık ya saygı duy

MHP'li Abdurrahman Başkan, CHP'li Haydar Uyar'a, Merih Demiral'ın Bozkurt işareti tepkisine "Türk değerlerine sahip çık ya da saygı duy" sözleriyle yanıt verdi. Başkan, Atatürk'ün bozkurt sembolüyle ilgisini hatırlatarak Uyar'a tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Başkan'dan, CHP'li Uysal'a sert tepki: Ya sahip çık ya saygı duy

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Avusturya zaferinin kahramanı, milli futbolcumuz Merih Demiral'ın sevincini Bozkurt işaretiyle göstermesine tepki gösteren CHP Alanya Belediye Meclis üyesi Haydar Uyar'a sert tepki gösterdi.
 

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan "Kendisine tavsiyem Türk milletinin müşterek değerlerine mensubiyet şuuruyla sahip çıkması, bu mensubiyet şuurunu kendisinde mevcut değilse de Türk milletinin değerlerine saygı duymasıdır" dedi.

2018 -2019 sezonunda Alanyaspor için de ter döken Merih Demiral'ın Avusturya maçında gol sevincini Türklüğün sembolü “BOZKURT” işareti yaparak yaşamasının bir takım çevreleri ziyadesiyle rahatsız ettiğini ifade eden Abdurrahman Başkan, CHP Alanya Belediye Meclis Üyesi Haydar Uyar'ın hezeyan dolu sözlerini hayretle okuduğunu bildirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Atatürk'ün Bozkurta olan ilgisini de hatırlatarak yaptığı açıklamada daha sonra şöyle dedi:

"Sayın Haydar Uyar’a hatırlatmak isterim ki; Cumhuriyet'imizin ve meclis üyesi olduğu partinin de kurucusu olan Gazi Paşa Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kişisel eşyalarından tutun da bastırdığı parada ve devlet kuruluşlarında dahi kullandığı bozkurt amblemleri milli hazinemizin en güzide cevherleri arasındadır.  
 

Ayrıca ilk Adalet Bakanımız Mahmut Esat Bozkurt’un soyadı olan “Bozkurt"u bizzat kendisinin verdiği de kaynaklarda mevcuttur.

YA SAHİP ÇIK YA DA SAYGI DUY

Kendisine tavsiyem Türk milletinin müşterek değerlerine mensubiyet şuuruyla sahip çıkması, bu mensubiyet şuurunu kendisinde mevcut değilse de Türk milletinin değerlerine saygı duymasıdır."

Alanya CHP Meclis Üyesi Haydar Uyar sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Bir sporcunun kendisini alkışlayan her türlü siyasi görüşten seyirciye bir partinin siyasi figürü ile cevap vermesi seyirciye saygısızlıktır. Bizler sporcuların siyasi görüşlerini oy verdikleri partileri merak etmiyoruz, onlar bizim ortak değerimizdir. O yüzden hiç bir sporcu siyasi partisini seyircinin gözüne sokmamalıdır" demişti.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özge Törer, "Hi Celeb" dergisinin kapak yıldızı oldu

Özge Törer, "Hi Celeb" dergisinin kapak yıldızı oldu