23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset MHP’li Dora: Türk Ordusu, Türkiye Cumhuriyeti’nin dirayet kaynağıdır

MHP’li Dora: Türk Ordusu, Türkiye Cumhuriyeti’nin dirayet kaynağıdır

MHP'li Zuhal Karakoç Dora, TBMM'de Türk ordusunun tarihsel önemini, terörle mücadeledeki rolünü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin savunma sanayisindeki başarısını vurguladı. Dora, Türk milletinin ordu-millet bilinciyle hareket ettiğini belirterek, Türk ordusunun dünya milletlerine askerî nizam konusunda örnek teşkil ettiğini ifade etti.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP’li Dora: Türk Ordusu, Türkiye Cumhuriyeti’nin dirayet kaynağıdır
KAYNAK: Haber Merkezi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada Türk ordusunun tarihî misyonunu, terörle mücadeledeki başarısını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği için oynadığı kritik rolü anlattı. Dora, ordunun gücünü vurgulayarak, Türk milletinin ordusuna olan güveninin hiç sarsılmadığını belirtti.

"Atatürk ve Gazilerimize Minnettarız"

“Tarihten bugüne Türk Ordusu” konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarlığını da dile getiren Dora, Türk ordusunun bağımsızlık mücadelesindeki rolünü ve fedakarlıklarını unutmadıklarını belirtti:

"Sizlerin huzurunda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti’ni farklı coğrafyalarda temsil eden Türk askerine, dünyanın dört bir yanında şehit düşmüş Türk askerinin aziz hatıralarına ve kahramanlık timsali gazilerimize saygılarımı sunuyorum."

"Her Türk Asker Doğar"

Dora, Türk milletinin "ordu-millet" anlayışını sürdüren bir yapıda olduğunu ve Türk ordusunun milletin gönlünden doğduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Her Türk asker doğar ve son nefesine kadar bunun onuruyla yaşar. Türk milletine ‘ordu millet’ niteliğini kazandıran da bu bilinçtir. Türk ordusu, Türk milletinin sinesinden doğmuştur. Doğu Çin Denizi’nden Cebelitarık’a uzanan topraklar, üç bin yıldır süregelen bir ülkünün rehberliğinde, Türk askerinin kılıcının ışığında aydınlanmakta, Türk ordusunun ayak sesleriyle yankılanmaktadır.”

"Türk Ordusu, Cihanın Her Karışında Destan Yazmaktadır"

Dora, Türk ordusunun köklü tarihine ve dünya çapında kazandığı zaferlere değinerek, ordu-millet bilincinin Türk toplumunda yüzyıllardır var olduğunu söyledi. Bu bağlamda, ordunun her zaman milletin bağımsızlığının teminatı olduğunu şu sözlerle vurguladı:

"Millî güvenliğimizin, huzurumuzun ve refahımızın millî sınırlar içinde ve dünyanın farklı coğrafyalarında teminatı olan Türk ordusu, milattan önce 209’dan bu yana cihanın her karış toprağında destanlar yazmaktadır."

“Bu irade Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le simgeleşmiştir”

Türk ordusuna nizam veren Mete Han’ın iradesinin bugün dünya milletlerinin askerî güçlerine örnek olduğunu ve Türk milletinin üç bin yıldır dünyaya askerî nizam dersi verdiğini belirten MHP'li Dora açıklamasının devamında şunları dile getirdi;

“Tarih sayfalarına adını yazdıran ne kadar şanlı zafer varsa mayası, hamuru fetih kültürüyle yoğrulan Türk askerindedir. Göktürk’lerden Altınordu’ya, Selçuklu’lardan Osmanlı’ya dünyanın sayılı ordularından biri olan ordumuz, milletimiz ve memleketimiz ne zaman bir felaketle karşı karşıya kaldıysa vatanseverliğin, fedakârlığın ve özverinin çelikleşmiş iradesini teşkil etmiştir. Bu irade Anadolu’yu Türk milletine yurt kılan, Anadolu kapılarını bir daha kapanmak üzere ardına kadar açan, Sultan Alparslan’dan 3 kıtaya diz çöktürüp ayak bastığı her toprağa Türk’ün mührünü vuran, hilali yıldızla buluşturan, denizleri Türk gölüne çeviren Fatih de Selim de Kanuni de Türk milletinin gönlündeki bağımsızlık ateşini yakan, tarihin akışını değiştirip zaferi göğüsleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le simgeleşmiştir. Bu iradenin tarihin tozlu raflarıyla sınırlandırılması mümkün değildir.”

"Terörle Mücadelede Başarı ve Dirayet"

MHP’li Dora, terörle mücadeledeki başarılara dikkat çekerek, Türk ordusunun gücünü ve Türkiye Cumhuriyeti’ni savunmadaki rolünü bir kez daha hatırlattı. Türk ordusunun, devletin dirayet kaynağı olduğunu belirterek, savunma sanayisinde yapılan yatırımlarla ordunun her geçen gün daha da güçlendiğini vurguladı:

“Bilinmelidir ki bugün de Türk milletinin her ferdi Türk ordusuna komutanlık eden ecdadımızın neferleridir. Tarihten bugüne Türk ordusu Peygamber ocağıdır. Serden geçip yar bildiği vatanından geçmeyen, şehadet şerbetini içene dek nefesini milletine adayan güçlü Türk ordusu, güçlü Türkiye Cumhuriyeti’nin ayrılmaz parçasıdır. Teröre, terör örgütlerine ve bu terör örgütlerini maşa olarak kullanan devletleşmiş sömürgeci politika aktörlerine baş eğmeyen Türkiye Cumhuriyeti, dirayetinin kaynağını Türk ordusundan almaktadır. Gerek terörle mücadele konusunda etkin ve etkili biçimde yürütülen politikalarıyla gerek savunma sanayisinde yapılan yatırımlarla bu kaynak günden güne çağıldamaktadır.Bu kaynak, vatanımıza ve milletimize yönelen her türlü kirli eli kırmakta, kirli emeli bozmakta, geçmişten bugüne Türk milletinin bağımsızlığının karşısındaki her türlü senaryoyu yırtıp atmaktadır.”

"Bir ölürsek bin doğarız"

Zuhal Karakoç Dora, Türk milletinin ordusuna duyduğu derin güveni ve bağlılığı dile getirerek, milletin ordusuna olan güveninin hiçbir zaman sarsılmadığını söyledi. Bu bağlamda, Dora şu ifadeleri kullandı:

"Ordu milletiz, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ifadesiyle ‘Ölümüz şehit, dirimiz yiğittir.’ Bilinsin ki bu topraklardan Türk’ün sesi de, yiğidin nefesi de sonsuza dek eksik olmayacaktır. Bir ölürsek bin doğarız."Devleti devlet yapan topraktır, milletidir, egemenliğidir. Üzerinde durduğumuz bu toprak uğrunda öldüğümüzdür bizim, uğrunda öldüğümüz yani var olduğumuz sürece de vatanımız olmaya devam edecek ve milleti ordu olan devletimiz ilelebet payidar kalacaktır"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Eğitim-Sen, Ziya Gökalp'i 100. yılında Diyarbakır'da anıyor

Türk Eğitim-Sen, Ziya Gökalp'i 100. yılında Diyarbakır'da anıyor