20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP'li Ersoy: Savunma sanayi yatırımlarına talibiz

MHP'li Ersoy: Savunma sanayi yatırımlarına talibiz

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığının 2021 yılı bütçesi üzerine konuştu.

8 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Ersoy: Savunma sanayi yatırımlarına talibiz

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı sisteminin avantajlarına değinen Ersoy, Amerika’nın yaptırım kararına ilişkin olarak; “2020 yılı bizlere bir kez daha göstermiştir ki; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hızlı karar alma mekanizmalarıyla Türkiye’yi hedef alan oyunları bir bir bozmuş, Türk milleti üzerinde yapılan hesapları tek tek bertaraf etmiştir. Bunun son örneği ise ABD’nin aciz çırpınışlarla almış olduğu yaptırım kararıdır. Buradan bu vesileyle de ABD’nin S-400 yaptırım kararı ile savunma sanayimizi abluka altına alma çabalarını kınıyor, bu kararı tanımıyor, ulusal çıkarlarımız ve savunma sanayimiz için attığımız adımlardaki kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha dile getirmek istiyorum. “ ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında strateji bütçe başkanlığının faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, savunma sanayi yatırımlarına verdiği öneme değinen MHP’li vekil, Kayseri’nin savunma sanayi alt yapısının olduğunu ve savunma sanayi alanında yapılacak yatırımların, devlet destek ve teşvikleriyle Kayseri’de yapılmasına talip oldu.

Sık sık Kayseri’nin problemlerine değinen Baki Ersoy, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yıllardır tamamlanamayan Boğazlıyan-Felahiye, Sivas-Kayseri ayrımı Bünyan yolunu, internet alt yapısı olmayan mahalleleri, Develi Devlet Hastanesini 150 yatak kapasiteli ek bina yapımını, Yahyalı devlet hastanesini, Bünyan Devlet Hastanesini, Sarız Entegre İlçe hastanelerinin inşaatını ileterek ödenek istedi.

Bununla birlikte Kayseri ilçelerinin kanayan yarası olan doğalgaz problemini de dile getiren milletvekili, Sarıoğlan, Pınarbaşı, Akkışla, Felahiye, Özvatan ve Sarız ilçelerine doğalgaz arzı talep etti.

MHP'li Ersoy'un konuşmasının tam metni şöyle;

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri;

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı 2021 Bütçesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz almış bulunmaktayım. Bu vesileyle Yüce Heyetinizi ve ekranları başında bizler takip eden büyük Türk milletini saygıyla selamlıyorum.

Siyasi ve toplumsal uzlaşmanın ortaya çıkardığı, milli iradenin doğrudan tecelli etmesine vesile olan ve kutlu değerlerin buluşma noktası haline gelen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, büyük Türk Milletinin bugününe sahip çıkmaya, geleceğini ise kurmaya devam edecektir. Çünkü bu sistemin ana omurgasını; güçlü devlet, güçlü yönetim, demokratik istikrar gayeleri oluşturmaktadır. Bu vesileyle; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin 3. Bütçesi olma özelliği taşıyan 2021 Yılı Bütçesinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

2020 yılı bizlere bir kez daha göstermiştir ki; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hızlı karar alma mekanizmalarıyla Türkiye’yi hedef alan oyunları bir bir bozmuş, Türk milleti üzerinde yapılan hesapları tek tek bertaraf etmiştir. Bunun son örneği ise ABD’nin aciz çırpınışlarla almış olduğu yaptırım kararıdır. Buradan bu vesileyle de ABD’nin s-400 yaptırım kararı ile savunma sanayimizi abluka altına alma çabalarını kınıyor, bu kararı tanımıyor, ulusal çıkarlarımız ve savunma sanayimiz için attığımız adımlardaki kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha dile getirmek istiyorum.

Değerli Milletvekilleri;

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ziyadesiyle önemsiyoruz. Çünkü atılan her milli adım Türk’e kin besleyenleri rahatsız etmekte, gösterilen her milli duruş Türkiye Cumhuriyetine hasım olanları alaşağı etmekte, Türk milletinin çıkarlarını korumaya yönelik beyan edilen her irade zilletin membaını kurutmaktadır.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını sebebiyle siyasi ve ekonomik bakımdan küresel bir yeniden yapılanma sürecinde olduğumuz bir dönemde, 2021 yılı bütçe teklifinin, sistemin getirdiği hız ve istikrardan beslenmekte olduğunu ve Türkiye ekonomisinin yoluna, daha da güçlenerek devam etmesini amaçladığını da görmekteyiz.

Dünyadaki dengelerin değiştiği, böylesine hassas bir dönemde; ülkemizin küresel sebeplerin dışında maruz kaldığı ekonomik saldırılara, baskı ve dayatmalara verdiği güçlü karşılığın kaynağının, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğu da inkar edilemeyecektir.

Tüm bu avantajlarına rağmen; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini itibarsızlaştırma gayretinde olanları, Türk milletinin devletiyle birlikte verdiği mücadeleyi sekteye uğratmaya çalışanları da ibretle takip ediyoruz. Şüphesiz ki bu kesime cevap Suriye’den, Libya’dan, Irak’tan, Kıbrıs’tan, Kafkaslardan, Doğu Akdeniz’den Ege’den, Karadeniz’den fazlasıyla gelmektedir.

Türk milleti bu sese sahip çıkmakta kararlıdır. Türk milleti verilen mücadeleyle kazançlı çıkanın bayrak, devlet ve vatan olduğunun farkında, korunanın milli namus ve kendisinin haysiyeti olduğunun bilincindedir. Bu sebepledir ki kendi sesi haline gelen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin sonuna kadar arkasındadır!

Değerli Milletvekilleri;

Türk milleti onlarca yıldır kan emici terör örgütleriyle mücadele etmektedir. Ancak son yıllarda terör örgütlerinin hedef birlikteliklerini eylem birlikteliğine döndürdüğü de ortadadır. 15 Temmuz FETÖ’cü Hain Darbe girişiminin hemen ardından, bir düğmeye basılmışçasına harekete geçen terör örgütleri bu işbirliklerini defalarca teyit ve ispat etmişlerdir.

Böylesine bir ahvalde; güvenlik güçlerimizin devletleri kendisine hayran bırakan bir mücadele sergilemesi hepimizi gururlandırmakta, umudumuza umut katmaktadır. Suriye’nin kuzeyinde ihanetin bağrına hançer olup saplanan, Irak’ın Kuzeyindeki sapıkların inlerine gözlerini kırpmadan giren, Karabağ’da terörist devlet, işgalci Ermenistan’a varlığıyla dahi korku salan, Doğu Akdeniz’de gözümüz, Karadeniz’de umudumuz, Ege’de ise gururumuz olan güvenlik güçlerimize en kalbi duygularla selamlarımı gönderiyor, hepsini ayrı ayrı Allah’a emanet ediyorum. İnşallah Türk birliği mutlaka kurulacaktır. Bu vesileyle de Tanrı Türk’e yar olsun, Turan ellere selam olsun diyorum.

Bu vesileyle bir takdiri daha adresine teslim etmek istiyorum. Türk Savunma Sanayinin son yıllarda gösterdiği başarı takdire şayandır. Üretilen yerli ve milli silahlarımız bir sonucun ürünü olmaktan çıkmış, dünyanın dört bir yanında sonucu belirleyen silahlar haline gelmiştir. Bu gurur hepimizindir. Bu onur büyük Türk milletinindir.

Ben Kayseri milletvekili olarak bu noktada Kayseri ilimizde de savunma sanayi alt yapısının olduğunun altını çizmek istiyor, savunma sanayi alanında yapılacak yatırımların, devletimizin de destek ve teşvikleriyle şehrimizde yapılmasına talip olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Değerli Milletvekilleri;

Ülkemizin beşerî ve iktisadi varlıklarını değerlendirerek mali istikrarın korunması, yurt içi tasarrufların artırılması, rekabet gücü yüksek bir üretim yapısına ulaşılması, altyapının geliştirilmesi, çevrenin korunması, doğal kaynakların rasyonel kullanımı ve yönetimi, nitelikli kentleşme, afet risklerinin azaltılması, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması ve kırsal kalkınmanın sağlanması gibi toplumun refahı üzerine doğrudan etkisi olan alanlarda, sürdürülebilir, bütüncül bir bakış açısının geliştirilmesi geleceğimiz için büyük önem arz etmektedir.

Ben de bu vesile ile Tüm Türkiye’de ve seçim bölgem olan Kayseri’de yapılan ve yapılacak olan tüm yatırımlar için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum. Kayserimiz’e yapılan yatırımlarla birlikte, yapımı yarım kalmış bir takım projeler bulunmaktadır. Tamamlanmasının öncelikli olması gerektiğini düşündüğümüz Boğazlıyan-Felahiye yolu, Kayseri- Sivas yolu ayrımı (Bünyan yolu) yapımı, internet alt yapısı bulunmayan ve hane sayısı az olan mahallelerimize internet hizmeti sağlanması, Develi Devlet Hastanesine 150 yatak kapasiteli ek bina yapımı, Yahyalı devlet hastanesi, Bünyan Devlet Hastanesi, Sarız Entegre İlçe hastanelerinin inşaatının tamamlanması için ödenek sağlanması Kayserimiz için oldukça önem arz etmektedir. Bunlarla birlikte, doğalgaz arzı için Sarıoğlan ilçemize 2022 yılı için tarih verilmiş olsa da Pınarbaşı, Akkışla, Felahiye, Özvatan ve Sarız, ilçelerimize de doğalgaz arzı çalışmalarının başlaması öncelikli beklentilerimiz arasındadır.

Değerli milletvekilleri,

Strateji ve Bütçe Başkanlığı, 2018 Türkiye genel seçimleri sonrası Kalkınma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının Bütçe Genel Müdürlüğü birleştirilerek Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulmuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yürürlüğe girmesiyle birlikte faaliyete geçmiştir. Başkanlık, Cumhurbaşkanı tarafından alınan kararlar ile oluşturulan politika çerçevesinin hızlı ve etkili bir şekilde uygulamaya geçirilmesini ve izlenmesini sağlamayı, ekonomide büyüme ve gelişme odaklı hedeflere ulaşmayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede, temel politika belgelerinin hazırlanması, merkezi yönetim bütçesinin hazırlanması ve uygulanması hizmetlerini yürütmektedir. Ayrıca, sektörel ve tematik politika ve stratejiler geliştirilerek bu doğrultuda kamu kaynaklarının tahsis edilmesi, kamu personel istihdamına ilişkin çalışmaların yürütülmesi, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi sekretarya hizmetleri ile uluslararası kalkınma işbirliği faaliyetlerin yürütülmesine ilişkin görev ve sorumlulukları yerine getirmektedir.

Başkanlığın faaliyet programını incelediğimizde, bir kez daha ülkemizi sarmalayan zorlu küresel ve bölgesel ekonomik ve siyasi koşullara, etrafımızda cereyan eden terör olaylarına ve 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen, gerçekleştirilen yapısal reformlar ve özellikle, uygulanan politikalar sayesinde ülkemizde ekonomik istikrar ve güven ortamının korunmuş olduğunu, büyüme ve kalkınma sürecinin kararlı bir biçimde sürdürüldüğünü görmekteyiz.

Şüphesiz; dünya ekonomileri ve ülkelerin sosyo-ekonomik yaşam şartları değişmekteyken önemli olan krizi fırsata çevirebilmektir. Önce kendi kendine yeten, daha sonra ise dost ülkelerin imdadına yetişen ülke olabilmek, geleceğimiz açısından oldukça önem arz etmektedir. 2021 yılı bütçemizin de bu kapsamda uluslararası bir bütçe olarak karşımıza çıkması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.

Ben de bu vesile ile Cumhurbaşkanı yardımcımız Sn. Fuat Oktay’a teşekkür ediyor, Strateji Bütçe Başkanlığının bütçe teklifini olumlu değerlendiriyor, bu duygu ve düşüncelerle, 2021 yılı bütçemizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP’li Akçay: CHP Beyaz Saray dilencisidir

MHP’li Akçay: CHP Beyaz Saray dilencisidir