Türkgün Siyaset MHP’li Filiz Kılıç'tan kadın istihdamına Atatürk'ün sözleriyle destek

MHP’li Filiz Kılıç'tan kadın istihdamına Atatürk'ün sözleriyle destek

MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç ve MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasi hayattaki önemine dikkat çekti. Kadınların eğitimden siyasete, ekonomiden aile hayatına her alanda güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, kadın temsilinin artırılmasının toplumsal huzur ve gelişim için hayati olduğunu belirtti.

KAYNAK: İHA

MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, "Bir anne olarak yeni nesilleri yetiştiren, bir çalışan olarak ülke ekonomisine katkı sağlayan, bir bilim insanı, bir sanatçı, bir lider olarak her alanda varlığını gösteren kadınlarımız, güçlü toplumların temel taşlarıdır. Ancak ne yazık ki tarih boyunca kadınlar eşit haklara sahip olabilmek için büyük mücadeleler vermişlerdir. Günümüzde de kadınların ekonomik ve sosyal ve siyasi hayatta daha fazla yer alması için hepimize düşen sorumluluklar mevcuttur" dedi.
 

MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç ve MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, düzenledikleri basın toplantısında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin açıklama yaptı. MHP Grup Başkanvekili Kılıç, kadının toplumun temel direği olduğunu söyleyerek, "Bir anne olarak yeni nesilleri yetiştiren, bir çalışan olarak ülke ekonomisine katkı sağlayan, bir bilim insanı, bir sanatçı, bir lider olarak her alanda varlığını gösteren kadınlarımız, güçlü toplumların temel taşlarıdır. Ancak ne yazık ki tarih boyunca kadınlar eşit haklara sahip olabilmek için büyük mücadeleler vermişlerdir. Günümüzde de kadınların ekonomik, sosyal ve siyasi hayatta daha fazla yer alması için hepimize düşen sorumluluklar mevcuttur. 

"Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir"

Milli Yükseliş İradesi isimli parti programımızda da bahsedildiği gibi uzun süreli işsizlerin, gençlerin, kadınların ve dezavantajlı grupların istihdamını özendirmek amacıyla istihdam esaslı teşvik politikası uygulanması gerekmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, şuna inanmak lazımdır ki dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Biz bu anlayışla kadınlarımızın hayatın her alanında hak ettikleri konumda olmaları için hep birlikte çalışmalıyız. 2025 yılının Aile Yılı ilan edilmesi de toplumun temel taşı olan ailenin güçlendirilmesi için önemli bir adımdır. Aile, bireyin güven ve sevgi içinde yetişmesini sağlayan en önemli kurumdur ve kadınlar bu yapının temel bireyleridirler. 

Milli ve manevi değerlerin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında, milli bütünlüğün ve dayanışmanın pekiştirilmesinde aile kurumu büyük önem taşımaktadır. Kadınlarımızın aile içinde ve toplumda hak ettikleri değeri görmeleri güçlü bir nesil yetişmesini sağlayacaktır. Aile yapısının korunması biz kadınların ekonomik ve sosyal hayatta desteklenmesiyle mümkündür. Bu nedenle kadınlarımızın iş ve aile hayatını uyum içinde sürdürebilmeleri için gerekli politikaların ve destek mekanizmalarının arttırılması büyük önem taşımaktadır. 

Yine Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kadınların daha görünür olması, şu anda tüm milletvekilleri içinde yüzde 20 oranında olan kadın milletvekili sayısının arttırılması, kadın temsili açısından son derece büyük önem arz etmektedir. Kadınlarımızın eğitim düzeylerinin yükselmesi, iş hayatında ve karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almaları, daha fazla üst düzey yönetici olmaları, toplumda kadınların konumunu güçlendirdiği gibi hoşgörünün, huzurun ve barışın tesisinde de çok önemli bir rol oynayacaktır" dedi.
 

"Türk kadını  toplumsal değişimdeki öncü rolleriyle dikkat çeker"

Milletvekili Ersoy ise, Türk kadınının yalnızca bir anne, bir eş ya da bir evlat olmadığını söyleyerek, "Aynı zamanda milletin ruhunu şekillendiren, vatan savunmasında en ön safta yer alan, alın teriyle üretime katkı sunan, ilmiyle geleceğe ışık tutan bir iradenin adıdır. Türk kadını geçmişten günümüze hem geleneksel rolleriyle hem de toplumsal değişimdeki öncü rolleriyle dikkat çeker. 

Türk kültür ve devlet geleneğinde kadın sadece sosyal hayatta değil, siyasi hayatta da önemli rol oynamıştır. Eski Çağ ve Orta Çağ'da Türk kadını bir mekana hapsolmaktan ziyade toplum içerisinde ve devlet yönetiminde oldukça aktif bir rol oynamıştır. Türkiye Cumhuriyet tarihinde ise kadınların toplumsal konumu köklü bir değişim içine girmiştir. Cumhuriyet dönemiyle birlikte kadınların toplumsal hayata daha aktif katılımı hedeflenmiştir. 

Kadınların eğitim erişimi önemli ölçüde artırılmış, Türk Medeni Kanunu'nun kabulüyle erkeklerle eşit haklara sahip olmuş ve seçme-seçilme hakkı tanınarak kadının siyasette temsili artırılmıştır. İlk kadın mühendisimiz ve Anıtkabir'in baş mühendisi Sabiha Halifat Gürayman'ı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 1933 yılında ilk kadın muhtar olan Gül Esin'i de anmadan edemeyeceğim. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne mebus olarak seçilen ilk kadın mebuslardan Hatı Çırpan, Atatürk'ün kendisine 'Kadınların da erkekler gibi çalışıp çeşitli mevkilere yükselmesi konusunda ne düşünüyorsunuz?' sorusuna 'Kadınlarımız bunu başarmak azmine sahiptir. Biz kadınlar hedefe yürüyecek ve cumhuriyet meşalesini her alanda taşıyacağız' diyerek Türk kadının azmiyle her şeyi başarabileceğini belirtmiştir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
ÖMER FARUK ATAY 1 ay önce
Filiz Kılıç ve Ayşe Sibel Ersoy'un demeçlerini çok beğendim.Fikirlerine iştirak ediyorum.Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın hekimlerinden ve ilk bayan patoloji uzmanımız olan Prof.Dr.Kamile Şevki Mutlu Hocamızı da anmak istiyorum.Kamile Şevki Mutlu Hoca dünya tıp camiasında iyi bilinen Giemsa boyasını modifiye etmiş (Şevki Metodu).Ayrıca Hocamız, Atatürk'ün tahnitli bedeninin Etnografya Müzesinden çıkarılıp Anıtkabir'e götürüldüğü gün görevli olarak Atamızın naaşının muayenesini de yapmıştır.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Türkgün Gündem Kritik görev değişiklikleri Resmi Gazete'de! Hangi isim hangi göreve atandı?

Kritik görev değişiklikleri Resmi Gazete'de! Hangi isim hangi göreve atandı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararlarına göre bazı bakanlıklarda ve kamu kurumlarında önemli atamalar ve görevden almalar gerçekleşti. Aile ve Sosyal Hizmetler, Çevre, Kültür, Sağlık ve Adli Tıp Kurumu gibi pek çok alanda yeni isimler göreve getirildi.

KAYNAK: AA

Bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Amasya İl Müdürü Veysel Topkaya görevden alınırken, yerine Niğde İl Müdürü Hilal Ünal getirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan Kayseri İl Müdürlüğüne Arzu Çıngır, Tunceli İl Müdürlüğüne Hüseyin Okan getirilirken, Bakanlıkta açık bulunan Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığına da Orhan Karaaslan atandı.

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2. maddesi gereğince Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Hidayet Uysal görevden alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliğe, müfettiş Hakan Küçükbalcı getirilirken, Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Fuat Eker ile Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin görevden alındı.

Sağlık Bakanlığında açık bulunan Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Cihan Kudu atandı.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına ise Fulya Kahraman Aydoğan'ın ataması yapıldı.

Adli Tıp Kurumu

Adli Tıp Kurumu, Adli Tıp Altıncı İhtisas Kurulu Başkanlığına Uzm. Dr. Hasan Ağrıtmış, Adli Tıp Birinci İhtisas Kurulu Tıbbi Patoloji Üyeliğine Doç. Dr. Ferah Karayel ve Adli Tıp Dokuzuncu İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyeliğine Uzm. Dr. Ebubekir Çetin atandı.

Adli Tıp Kurumu, Adli Tıp Birinci İhtisas Kurulu Başkanlığına İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Üzün, Adli Tıp Beşinci İhtisas Kurulu Başkanlığına İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Aşıcıoğlu, Adli Tıp Yedinci İhtisas Kurulu Nöroloji Üyeliğine İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, Adli Tip Birinci İhtisas Kurulu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Üyeliğine Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Karbuz, Adli Tıp Sekizinci İhtisas Kurulu Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Üyeliğine ise İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahri Teker getirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *