23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset MHP'li Karakaya: “Sayın Liderimiz, Dervişoğlu’na güzel karşılık verdi”

MHP'li Karakaya: “Sayın Liderimiz, Dervişoğlu’na güzel karşılık verdi”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, İP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun grup toplantısında ip atmasını “şov” olarak değerlendirdi. MHP’li Karakaya, Devlet Bahçeli’nin odasına asmak için atılan ipi istetmesine ise “Sayın Liderimiz, Dervişoğlu’na güzel karşılık verdi” dedi.

8 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Karakaya: “Sayın Liderimiz, Dervişoğlu’na güzel karşılık verdi”
KAYNAK: Haber Merkezi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Müsavat Dervişoğlu’nun İP grup toplantısında yere ip atmasını ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Dervişoğlu’nun attığı ipi istetmesini değerlendirdi. 

MHP LİDERİ ‘O İPİ’ ODASINA ASACAK

İP Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bugün partisinin grup toplantısında yapmış olduğu konuşmada yere ipi atmıştı. MHP Lideri Devlet Bahçeli de Dervişoğlu’nun attığı ipi istetti. MHP Lideri Bahçeli, o pi odasına asacak. 

Müsavat Dervişoğlu

“SAYIN LİDERİMİZ, DERVİŞOĞLU’NA GÜZEL KARŞILIK VERDİ”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Dervişoğlu’nun şaşırdığını ve tüm tuşlara bastığını belirtti. MHP’li Karakaya, MHP Lideri Bahçeli’nin ‘o ipi’ odasına asmak için İP’ten istetmesine ilişkin ise “Sayın Liderimiz, Dervişoğlu’na güzel karşılık verdi” dedi. 

“DEVLET BAHÇELİ ÖNGÖRÜLERİNDE VE KARARLARINDA HEP HAKLI ÇIKMIŞTIR”

İP’in kurulduğu günden beri Türk milletiyle Türk milliyetçiliği ile zerre bir alakaları olmadığını belirten MHP’li Karakaya, bunun bir öngörü meselesi olduğunun altını çizerek açıklamasında “Sayın Devlet Bahçeli, Genel Başkanım siyasi hayatında bugüne kadar aldığı kararlarda, öngörülerde hep haklı çıkmıştır. Yalnız bir şanssızlığımız olmuştur, bunu ifade etmek gereği duydum: Sayın Genel Başkanımızın haklılıkları hep sonradan anlaşılmıştır. Bu da öngörülerinin ne kadar kuvvetli olduğuna bir karinedir, bir göstergedir.” İfadelerini kullandı. 

“MHP LİDERİ, ASLA OY KAYGISIYLA HAREKET ETMEZ” 

MHP’li Karakaya, Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının oy kaybına neden olacağı yönündeki eleştirilere ise “MHP Lideri, asla oy kaygısıyla hareket etmez” dedi. MHP Lideri'nin açıklamalarında bir taviz olmadığını vurgulayan MHP'li Karakaya, “Burada bir taviz yok, tamamen şartlı olarak söylenen bir şey var. “Tecrit kalkarsa” diyor Sayın Genel Başkanımız. Buna karar verecek olan da Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Sonuçta bir ‘yasal düzenlemeyi’ gerektiriyor.” dedi. 

Mevlüt Karakaya

 MHP’li Karakaya, Bengü Türk’e yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi: 

“İP BAŞKANI ŞAŞIRMIŞTIR, TÜM TUŞLARA BASMAKTADIR”

“Müsavat Dervişoğlu, İP kurulduğundan bu yana İP’in Genel Başkanı olarak Dervişoğlu ip atacaktı ama öncelikle kendi ipini atmış olsaydı belki bu ülke için de bir faydası olurdu. İP’in kurulduğu günden beri Türk milletiyle Türk milliyetçiliği ile zerre bir alakaları olmamıştır. Müsavat Dervişoğlu, genel başkan olduktan sonra da partisindeki milletvekillerini artık tutamıyor yani bugüne kadar partisinden ayrılan milletvekillerinin açıklamalarını yan yana getirip okursanız Müsavat Dervişoğlu’nun böyle bir konuda kalkıp da bırakın ip atmayı bir söz dahi söylememesi gerekirdi ama biraz önce ifade ettiğim gibi milletvekillerini bire birer kaybeden bir partinin Genel Başkanı, teşkilatları teker teker kapanan bir partinin Genel Başkanı artık ne yapacağını şaşırmış yeni moda deyimle; tüm tuşlara birden basmaya başlamıştır.

“DERVİŞOĞLU, ŞOV YAPMA İHTİYACI DUYMUŞ”

Eskiye de bir atıfta bulunarak ki o dönem atıldığında anlamlıydı. O anlamı o zaman herkes anladı. O bambaşka bir şeydi. Bugün bu ipin atılması ise o günkü bağlamayla da hiçbir alakası yoktur. Yani biraz önce dediğim gibi genel başkan olduktan sonra tutamadığı, toparlayamadığı partisinde böyle bir şov yapma ihtiyacı duymuş. 

“GENEL BAŞKANIMIZ, ŞOVA GÜZEL KARŞILIK VERDİ”

Dün Sayın Genel Başkanımızın yaptığı açıklamalar Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar çevre şartları yani Müsavat Dervişoğlu’nun oturup da küredeki, bölgedeki gelişmeleri ileriye yönelik bir öngörü yaparak değerlendirmesini beklemek zaten doğru değildi. Burada bir şov yapılmış. Sayın Genel Başkanımız da çok güzel bir karşılık vermiş. Dolayısıyla bu noktada çok fazla da bir değerlendirme yapmaya da gerek yok her şey ortada açık.

“SAYIN GENEL BAŞKANIM HER KARARINDA HAKLI ÇIKMIŞTIR”

Biraz önce söylediğim gibi bu bir öngörü meselesidir. Sayın Devlet Bahçeli, Genel Başkanım siyasi hayatında bugüne kadar aldığı kararlarda, öngörülerde hep haklı çıkmıştır. Yalnız bir şanssızlığımız olmuştur, bunu ifade etmek gereği duydum: Sayın Genel Başkanımızın haklılıkları hep sonradan anlaşılmıştır. Bu da öngörülerinin ne kadar kuvvetli olduğuna bir karinedir, bir göstergedir. Dolayısıyla bu konuyu da çok etraflıca baktığınızda çevre şartlarıyla küredeki, bölgedeki gelişmelerle kurulan yeni dünya düzeniyle Tür Yüzyılı ile birleştirdiğimizde böyle bir açılımın böyle bir davetin, çağrının aslında tek boyutlu değil birçok boyutuyla Türk milletinin geleceği ve bekasıyla Türk insanının refahıyla doğrudan doğruya alakalı olduğu, bölgede lider ülke Türkiye olmak, kürede söz sahibi olma yolunda önemli bir tıkanmışlığa neşter vurma olduğunu anlamak lazım. Ama bunu bizim Müsavat Dervişoğlu’ndan ve yakın arkadaşlarından anlamamız doğru değil. Evet, ipi atmış Genel Başkanımız da o ipi odama asacağım demiş. Olayda burada noktalanmış diye düşünüyorum.

“BAHÇELİ’NİN ÇIKIŞINI HERKES ANLADI AMA KAMUOYUNU MANİPÜLE EDİYORLAR”

Sayın Genel Başkanımızın bu çıkışını hepsi anladı, anlamayan yok, Müsavat Dervişoğlu da anladı. Başka yerlerde başka dertleri olan başka heves ve emeller peşinde olanlar da anladı, anlamayan yok herkes anladı. Ama işine gelmediği için bir şekilde kamuoyunu manipüle ederek bu işe, önüne bir tepki çekmeye çalışıyorlar. Bu partiyle alakalı bir durum değil; yani Sayın Genel Başkanımızın herkes bilir ki bunu en iyi bilenlerden biri de Müsavat Dervişoğlu’dur. Yani “Önce Ülkem Sonra Partim” diyen bir anlayıştır. 

MHP LİDERİ ASLA OY KAYGISIYLA HAREKET ETMEZ

Dün akşam televizyonları izliyoruz; bunun “Cumhur İttifakı'na Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy kaybettireceği” düşünülüyor. Devlet Bahçeli ne zaman oy kaygısıyla hareket etti ki? “Benim aklım hep Türkiyedir” diyen bir liderden bahsediyoruz. Kendisini hiçbir zaman düşünmedi. Yani dün birkaç konuşmacı da söyledi: “Başbakan olma fırsatı verildi elinin tersiyle tepti”. Yani biliyorsunuz en son 2023 seçimlerinde, genel seçimlerde o ‘Altılı Masa’da yaşanan rezaletleri kepazelikleri hep birlikte gördük. Kimlere neler vadedildiğini hep birlikte yaşadık. Bir Cumhurbaşkanı yardımcılığı için herkesle ittifak olmaya razı oldular. Hangisinin ülkenin geleceğini öne aldıklarını, öncelediklerini gördük? Dolayısıyla daha dün yaşanan şeylerden bahsediyoruz. Müsavat Dervişoğlu’nun partisinin milletvekilleri, divan üyeleri, üst düzey yöneticileri o zaman birçok güzellemeler yapmadılar mı? 

DERVİŞOĞLU ‘BİZ PARTİ KAPATMAYA KARŞIYIZ’ DEDİ

Sayın Devlet Bahçeli kaç yıldır HDP’nin kapatılması konusunda, niye, çünkü; Meclis’te siyaset yapan bu parti onun devamındaki partinin talimatı Kandil’den aldığını herkes biliyor. Kandil'in bir uzantısı, PKK’nın bir uzantısı şeklinde çalıştıklarını herkes biliyor. Peki, bunu nasıl içlerine sindiriyorlar? Sayın Devlet Bahçeli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı bir dosya Anayasa Mahkemesine kapatmayla ilgili olarak verildiğinde Anayasa Mahkemesi bu davayı kabul edip ama sonrasını savsakladığında “bu davayı neden görmüyorsunuz, bu işlemi neden sonuçlandırmıyorsunuz?” dediğinde hepsi karşı çıktı. Müsavat Dervişoğlu da karşı çıktı. Dedi ki; “Biz parti kapatmaya karşıyız” dedi. Ama dedikleri parti Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin içerisinde Türkiye Cumhuriyetinin anayasasına göre değil Kandil'in şartlarına, Kandil'in talimatlarına göre dış mihrakların talimatlarına göre hareket ediyor. Bunu nasıl içinize sindiriyorsunuz? 

‘YA BU ELİ TUTARSINIZ YA DA BU EL YUMRUK OLUR TEPENİZE BİNER’

Ne demiş Sayın Devlet Bahçeli burada? Demiş ki ‘Buyurun Türkiye partisi olun, bu çıkıştan önceki ilk ve son uyarıdır yani dolayısıyla ben bu elimi uzattım. Bu eli ya tutarsınız Türkiye partisi olursunuz, hep birlikte 85 milyon için birlikte çalışırız ya da ya da bu kalkan, uzanan el yumruk olur tepenize biner’ demiş. 

“BURADA BİR TAVİZ YOK, TAMAMEN ŞARTLI OLARAK SÖYLENEN BİR ŞEY VAR”

Yani bunun için dediğim gibi çevreyi anlamak lazım İsrail’in yayılmacı politikaları ortada. Anadolu hedef alınmış durumda. Dolayısıyla siz cephenizi güçlendirmek durumundasınız. En azından “efendim bunları yanınıza çekerek mi güçlendireceksiniz?” Hayır, Türk kamuoyu önünde bunlar cereyan ediyor. Herkes bunu izliyor. Şimdi ortada konuşanlara bakmanın bir anlamı yok. Dolayısıyla 85 milyonun ne düşündüğü burada önemli; çok olumlu tepkiler de geliyor. Burada bir taviz yok, tamamen şartlı olarak söylenen bir şey var. Madde madde oturup sayacak olsak gerçekten bu konuyla ilgili onlarca kalem, birincil ikincil derecede o kadar çok alana dokunuyor ki Türkiye’nin geleceği, menfaati ve bekası açısından ama sadece bir yere takılıyorlar, sadece bir yere…

“ ‘TECRİT KALKARSA’ DİYOR SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ”

Onlarca artık kalemin yanında “efendim nasıl terörist başı Meclis’te DEM Parti grubuna konuşmaya davet edilirmiş?”. “Tecrit kalkarsa” diyor Sayın Genel Başkanımız. Buna karar verecek olan da sonuçta bir ‘yasal düzenlemeyi’ bildiğim kadarıyla gerektiriyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Yani burada Türkiye’nin geleceği bekası açısından Türkiye Yüzyılı’nın hedefleri açısından, milli birlik ve beraberlik açısından, bin yıllık kardeşliğin pekiştirilerek hedeflerimize doğru ilerleme, kendi güvenliğinizi uzun süre sağlama alma konusunda çok ciddi stratejik bir adımdır. Ama sayın Dervişoğlu’nun iki şeyi var; Ya bunu anlıyor ama dediğim gibi dağılan partisine bir orayı bir konsolide, takip etme girişiminde ya da gerçekten bu konulardan bir haber diye düşünüyorum.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Doğurganlık hızı düşüyor! Hükümetten yeni eylem planı hazırlığı!

Doğurganlık hızı düşüyor! Hükümetten yeni eylem planı hazırlığı!