04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset MHP’li Kılıç: Yeni anayasa yeni yüzyılın başarılarından biri olacak

MHP’li Kılıç: Yeni anayasa yeni yüzyılın başarılarından biri olacak

MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, sivil ve demokratik bir anayasanın, Türkiye'nin geleceği için hayati önem taşıdığını belirterek, bu adımın yeni yüzyılın en büyük demokratik başarılarından biri olacağını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Anadolu Ajansı

MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, sivil ve demokratik bir anayasanın Türkiye’nin geleceği için hayati bir gereklilik olduğunu vurguladı.

‘Sivil Anayasa Türkiye’nin Demokratik Başarısı Olur’

Yeni anayasa ihtiyacının 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nda ele alınması gerektiğini ifade eden Kılıç, “Sivil ve demokratik bir anayasayı ülkemize kazandırmak yeni yüzyılın en büyük demokratik başarılarından biri olacaktır. 12 Eylül darbe döneminin kalıntılarını barındıran mevcut anayasa ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi arasındaki çelişkiler bu sürecin aciliyetini artırmaktadır.” dedi.

“Cumhur İttifakı Türkiye’nin GeleceğiniN TEMİNATI”

Kılıç, milletvekillerine yasama faaliyetlerinde büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, Cumhur İttifakı'nın sorunları çözmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini söyledi. MHP'nin ve Cumhur İttifakı'nın, millete verdikleri sözleri yerine getireceğini vurgulayan Kılıç, ittifakın Türkiye’nin parlak geleceğinin teminatı olduğunu ifade etti.

“Dış İstihbarat Tehditlerine Karşı Dikkatli Olunmalı”

Türkiye'nin daha ileriye gitmesi için dış istihbarat unsurlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini de belirten Kılıç, bu tehditlerin de üstesinden gelineceğini dile getirdi.

‘iftiralarınıN bedelini ödeyecekler’

MHP’li Kılıç, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden bir dava hakkında da konuşarak, MHP'nin bu davayı yakından takip ettiğini ve adalet yerini bulmadan yapılan ahlaki olmayan yorumların kabul edilemez olduğunu belirtti. Kılıç, “Milliyetçi-Ülkücü Hareketi hedef alanlarla hem bu dünyada hem de ahirette hesaplaşmak bizlerin en büyük dileğidir. Ahlaki olmayan hükümlerde bulunanlar, iftiralarının bedelini iki cihanda da ödeyecektir.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"3 bin liralık masraftan kaçıp, 50 bin liradan olmayın"

"3 bin liralık masraftan kaçıp, 50 bin liradan olmayın"