10 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP’li Özdemir: Türkiye karanlık odaklara ve soykırımcılara diz çökmeyecek

MHP’li Özdemir: Türkiye karanlık odaklara ve soykırımcılara diz çökmeyecek

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Instagram'a getirilen erişim engelini milli güvenlik gerekçesiyle desteklediğini ve bu kararı yerinde bulduğunu açıkladı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP’li Özdemir: Türkiye karanlık odaklara ve soykırımcılara diz çökmeyecek
KAYNAK: Haber Merkezi

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya hesabı X üzerinden İletişim Başkanlığı’nın Instagram’a getirdiği erişim engeline ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Instagram'ı Milli Güvenliğimiz İçin Dondurdum"

Özdemir, yaklaşık bir ay önce Instagram hesabını dondurduğunu belirtti. Güvenlik açıklarının fazlalığı, toplanan verilerin kullanıcıların istek ve iradesi dışında üçüncü çevrelere verilmesi, anlık ortam takibi ile dinleme ve izleme, konum bilgilerini kullanıcıların onayı dışında paylaşma gibi nedenlerle hesabını dondurduğunu açıkladı. Ayrıca, Instagram'ın Türkiye'ye yönelik milli güvenliğimizi etkileyecek faaliyetleri ve milletimize ait neredeyse tüm değerleri hedef alması nedeniyle bu kararı aldığını ifade etti.

"Facebook ve Whatsapp’ı da Kullanmıyorum"

Meta altyapısında birleştirilen Facebook ve Whatsapp’ta da benzer sorunların bulunduğunu belirten Özdemir, bu platformları da mümkün olduğunca kullanmadığını söyledi. Özdemir, bu platformların Milliyetçi Ülkücü Hareket’e ait değerlerle, Türkiye’nin milli değerlerini ve milletçe ortak hassasiyetlerimizi hedef aldığını ve Türk Mahkemelerinin kararlarını dinlemeyen bir tutum sergilediklerini vurguladı.

"Instagram'ın Tutumu Bardağı Taşırdı"

Özdemir, Instagram'ın soykırım suçlusu İsrail’i eleştiren kim varsa hepsiyle ilgili sansür uyguladığını belirterek, bu tutumun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Milli ve manevi değerleri hedef alan Instagram’ı, Türkiye’nin hassasiyetlerine saygılı davranılıncaya kadar bireysel olarak kullanmayacağını açıkladı.

"Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nı Tebrik Ediyorum"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Instagram konusundaki yerinde kararını tebrik eden Özdemir, İletişim Başkanlığı'nın milli hassasiyetleri gösterdiğini ve Türkiye'nin küresel karanlık odaklara ve soykırımcı İsrail'e karşı diz çökmeyeceğini vurguladı. Özdemir, meselelerin özgürlükler ve güvenlik dengesiyle ele alınmaktan öte Türkiye ve Türk Milletinin bekası, onur ve haysiyeti meselesi olduğunu ve bundan asla taviz verilmemesi gerektiğini belirtti.

MHP’li Özdemir’in açıklamaları şu şekilde;

“Yaklaşık bir ay önce güvenlik açıklarının fazlalığı, toplanan dataların kullanıcıların istek ve iradesi dışında üçüncü çevrelere verilmesi, anlık ve ortam takibi ile dinleme ve izleme, konum bilgilerini kullanıcıların onayı dışında paylaşma, Türkiye’ye yönelik milli güvenliğimizi etkileyecek faaliyetler ve yine milletimize ait neredeyse tüm değerleri hedef alması sebebiyle şahsi Instagram hesabımı dondurmuştum.

Benzer bir uygulama Meta altyapısında birleştirilen Facebook ve Whatsapp’ta da bulunduğundan mümkün olduğunca bu platformları da kullanmıyorum.

Bunun yanı sıra aynı uygulamaların, Milliyetçi Ülkücü Hareket’e ait değerlerle, Türkiye’nin milli değerlerini ve milletçe ortak hassasiyetlerimizi hedef alan ve bu yolda Türk Mahkemelerinin dahi kararlarını dinlemeyen tutumlarının olduğu aşikardır.

Son olarak soykırım suçlusu İsrail’i eleştiren kim varsa hepsiyle ilgili program içi sansür uygulayan Instagramın tutumu artık bardağı taşırmıştır. Bu durumların kabulü ise mümkün değildir.

İnsanımızın milli ve manevi değerlerini hedef alan bu uygulamayı, yani Instagram’ı Türkiye’nin hassasiyetlerine saygılı davranılıncaya kadar da bireysel olarak kullanmayacağım. Başka türlü bugünümüzü ve geleceğimiz olan evlatlarımızı korumamız mümkün olmayacak.

Bu vesile ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımızı tebrik ediyorum. Instagram konusunda yerinde bir karar alınmıştır. İletişim Başkanlığı, anayasadan aldığı sorumluluğun gereğini yerine getirerek, milli hassasiyetlerimizi göstermiş; küresel karanlık odaklar ve soykırımcı İsrail’e karşı hiçbir konuda Türkiye’nin diz çökmeyeceğini, diz çökmesi gerekenlerin de Türkiye ve Türk Milleti üzerinden milyarlarca dolar kazanıp, sonra bu millete hakaret edenlerin olduğu iradesini ortaya koymuştur.

Mesele özgürlükler ve güvenlik dengesiyle ele alınmaktan öte Türkiye ve Türk Milletinin bekası, onur ve haysiyeti meselesidir. Bundan da asla taviz verilmemelidir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Havalimanı, Avrupa'da liderliğini koruyor

İstanbul Havalimanı, Avrupa'da liderliğini koruyor