23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP'li Sadir Durmaz: "Senirkent, Milliyetçi Hareket'in mayasıdır"

MHP'li Sadir Durmaz: "Senirkent, Milliyetçi Hareket'in mayasıdır"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Senirkent Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali’nde yaptığı konuşmada ilçenin tarihi ve kültürel önemine dikkat çekti.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Sadir Durmaz: "Senirkent, Milliyetçi Hareket'in mayasıdır"
KAYNAK: Haber Merkezi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Isparta’nın Senirkent ilçesinde düzenlenen Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali'ne katıldı. MHP'li Sadir durmaz, burada yaptığı konuşmada ilçenin tarihsel, kültürel ve toplumsal önemine değindi. İlçenin demokrasinin kalesi olduğunu vurgulayan Sadir Durmaz, festivalin birlik ve beraberlik için önemli bir vesile olduğunu belirtti.

“Senirkent, Demokrasinin Kalesidir”

Durmaz, Senirkent'in Türk İslam kültürüyle yoğrulmuş ve demokrasiye büyük katkı sunmuş bir yerleşim yeri olduğunu ifade etti. İlçenin "demokrasinin kalesi" olarak adlandırılmasından gururla bahseden Durmaz, Senirkentlilerin eğitime ve dayanışmaya verdiği öneme de dikkat çekti.

Üretken Belediyecilik Vurgusu

Belediye Başkanı Hüseyin Baykal’ın Senirkent’e yaptığı hizmetlerden övgüyle bahseden Durmaz, “Üretken Belediyecilik” anlayışının başarıyla uygulandığını vurguladı. Senirkent'in asırlık üzüm üretim geleneği ile kültürel değerlerinin korunarak geleceğe aktarılacağını belirtti.

Senirkentlilere Teşekkür

Sadir Durmaz, festivali düzenleyen belediye çalışanlarına, meclis üyelerine, çiftçilere ve tüm katkı sağlayanlara teşekkür ederek, birlik ve beraberliğin önemine işaret etti. Durmaz, konuşmasını Dede Korkut’tan alıntı yaparak tamamladı.

MHP’li Durmaz’ın açıklamaları şu şekilde;

"Saygıdeğer Protokol, Aziz Dava Arkadaşlarım, Muhterem Senirkentliler;

Bugün burada, güzel ilçemiz Senirkent’te, kıymetli belediye başkanımızın geleneksel hale getirdiği Senirkent Kültür, Sanat ve Üzüm Festivali’mizin coşkusunu paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz, bu vesileyle hepinize hoş geldiniz safalar getirdiniz diyorum.

Sözlerimin başında, Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ Beyefendinin, hepinize ayrı ayrı selam ve muhabbetlerini iletiyorum.

Aziz ve Çok Kıymetli Senirkentli Hemşerilerim;

Gül kokulu Isparta’nın en köklü yerleşim yerlerinden biri olan Senirkent; Türk İslam kültürüyle mayalanmış Anadolu’nun müstesna yerlerinden biridir. 

Maviyle yeşilin buluştuğu, doğal güzellikleri ve kültürel değerleriyle, insanın hem bedenini hem gönlünü dinlendirdiği Senirkent,  geçmişten bugüne; demokrasi mücadelesiyle, eğitime verdiği önemle ve toplumsal acıları unutturmamak adına oluşturduğu hafıza mekânlarıyla bilinir ve tanınır.

Bu anlamda; tek parti döneminden çok partili siyasi hayata geçiş döneminde Senirkent büyük bir demokrasi sınavı vermiş ve bundan dolayı “demokrasinin kalesi” olarak adlandırılmıştır.

Eğitime verdiği önem, 1940’lı yıllarda, daha nahiyeyken belde halkının dayanışmasıyla ülkemizin ilk özel ortaokulunun burada açılmasını sağlamış, okulun tüm masrafları da siz değerli Senirkentliler tarafından karşılanmıştır.

Yine, belde halkının dayanışma ruhunun somutlaştığı bir vakıfla, Afyonkarahisar’a okumaya giden Senirkentli öğrenciler için orada yurt yapılmış, yine masrafları sizler ve sizlerin büyükleri tarafından karşılanmıştır.

Senirkent’in bu büyük eğitim aşkı, bağrından nice şahsiyetin çıkmasını sağlamış, devletine ve milletine hizmet eden sayısız akademisyen, bilim insanı yetiştirmiştir.

“Senirkent Milliyetçi Hareketin mayasıdır”

Bunun yanında Senirkent, sevinçlerini paylaşarak çoğaltmış, hüzünlerini paylaşarak azaltmıştır.

Geçmişte yaşadığı acıları, kaybettiği canları unutturmamak için şehrin merkezine diktiği Saat Kulesini “saygı anıtına” dönüştürerek yaşadığı faciada kaybettikleri canların, toplumsal hafızada unutulmamasını sağlamıştır.

Ne mutlu, “sevgi- dürüstlük ve tevazu” öğretisinin hüküm sürdüğü bu topraklara hizmet edenlere.

Ne mutlu, nakış nakış dokunan irfan yuvasında taş taş üstüne koyanlara.

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Senirkent’te; Liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin burada ifade ettiği “Senirkent Milliyetçi Hareketin mayasıdır” veciz sözüne layık olmak için çalışıyoruz. 

Senirkent ehil ellerdedir 

Bu anlamda, Senirkent ehil ellerdedir ve emin adımlarla geleceğe yürümektedir.

Milliyetçi Hareket’e verdiğiniz destek, duyduğunuz güven dolayısıyla sizlere teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Muhterem Senirkentliler;

Bilindiği üzere festivaller; yüzyıllardır toplumların bir araya gelerek kültürel miraslarını, geleneklerini ve ortak değerlerini kutladığı, tanıttığı özel etkinliklerdir.

Senirkent, tarih boyunca üzümleriyle tanınmış, bereketli topraklarıyla daima üretimin ve emeğin merkezi olmuştur. 

Bugün de, Senirkent’in asırlık mirası ve değeri olan Üzüm etrafında oluşturulmuş, bu coğrafyanın kültürel zenginliğinin tanıtımına yönelik güzel bir festivalle ilçemizin tanıtımına hep birlikte katkı sağlamış olacağız.   

Festivalimizde, yalnızca üzüm bağlarımızın bereketini kutlamakla kalmayıp, aynı zamanda köklü kültürel mirasımızı, sanat sevgimizi ve bir arada yaşama kültürümüzün de kıymetini ortaya koymuş olacağız. 

İlçemizin doğasına, toprağına ve kültürüne sahip çıkarak, maddi ve manevi değerlerini gelecek kuşaklara aktarmanın gururunu yaşayacağız.

“Üretken Belediyecilik” anlayışı

Bu vesileyle, bizleri böylesi muhteşem bir etkinlikte buluşturan, Senirkent’e yaptığı hizmetlerle Senirkentlilerin gönlünde ayrı bir yere sahip olan, partimizin “Üretken Belediyecilik” anlayışını layıkıyla uygulayarak Senirkent’e değer katan Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Baykal Bey başta olmak üzere, belediye çalışanlarımızı, meclis üyelerimizi, teşkilatımızı tebrik ediyorum.

Isparta’ya hizmet yolunda gecesini gündüzüne katarak çalışan Milletvekilimiz Hasan Basri Sönmez Bey’e, ayrıca teşekkür ediyorum.

Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese, çiftçilerimize, sanatçılarımıza, sponsorlara, katkı ve destek veren tüm kurum ve kuruluşlara ve burayı şereflendiren, coşkularıyla bizlere destek olan siz değerli Senirkentlilere şükranlarımı sunuyorum.

Bu tür etkinlikler, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, toplumsal bağlarımızı güçlendiren en güzel vesilelerdir.

Cenab-ı Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere fırsat vermesin. 

Sözlerimi ozanlar piri Dede Korkut’un yüzlerce yıl öncesinden verdiği kutlu bir mesajla bitirmek istiyorum;

“Devletli oğul olsa ocağının korudur. 

Oğul da neylesin, baba ölüp mal kalmasa. 

Baba malından ne fayda, başta devlet olmasa.”

Allah “DEVLET”imizi başımızdan eksik etmesin, Türk milleti ebediyyen var olsun.

Sağ olun var olun, Cenab-ı Allah’a emanet olun. 

Ne mutlu Türk’üm diyene!"

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akaryakıta zam geliyor

Akaryakıta zam geliyor