10 Eylül 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP'li Yalçın: "MHP, olağanüstü toplantı çağrısına katılmayacak"

MHP'li Yalçın: "MHP, olağanüstü toplantı çağrısına katılmayacak"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, CHP'nin 16 Ağustos'taki olağanüstü TBMM toplantı çağrısına kayılmayacağını duyurdu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Yalçın: "MHP, olağanüstü toplantı çağrısına katılmayacak"
KAYNAK: Haber Merkezi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP'nin 16 Ağustos'ta Can Atalay ile ilgili Anayasa Mahkemesi kararını görüşmek üzere TBMM'ye yaptığı olağanüstü toplantı çağrısına MHP'nin katılmayacağını duyurdu.

Duyuruyu sosyal medya hesabı üzerinden yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın “Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu maksatlı ve kötü niyetli olağanüstü toplantı çağrısına itibar etmeyeceğiz ve 50 milletvekilimizle birlikte toplantıya katılmayacağız.” dedi. 

MHP'li Yalçın'ın açıklaması şu şekilde;

"MHP, OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISINA KATILMAYACAK...

Bilindiği üzere TBMM, Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince verilen kararın görüşülmeye açılması için CHP tarafından 16 Ağustos günü saat 14.00'te olağanüstü toplantıya çağırılmıştır.

Bir milli güvenlik sorunu olarak gördüğümüz Anayasa Mahkemesi kararları hakkında partimizin görüşü daima açık ve net olmuş; verilen kararlar Türk hukuk sistemine sürülmüş kara bir leke olarak görülmüştür.  Anayasa Mahkemesi yetki alanının dışına çıkarak TBMM'ye ve diğer yüksek yargıya parmak sallamaya devam etmektedir. Bizce teröriste hak ihlali kararı veren bir mahkeme Türk milletinin mahkemesi olamaz, bunun adına da adalet denilemez.

Üstelik Türkiye'nin bunca önemli meselesi varken, gerek Rusya-Ukrayna çatışması ve gerekse İsrail'in hem Filistinlilere hem bölge ülkelerine yönelik alçakça saldırıları sürerken, bu yüzden bütün Ortadoğu ve hatta dünya diken üstündeyken, Can Atalay gibi bir vatan haininin durumuyla Türkiye'nin gündemini işgal etmek, fevkalade abestir ve yanlıştır.

CHP, bir bardak suda fırtına koparmaya çalışmaktadır. CHP; boş tenekenin çok ses çıkardığı gibi, beyhude işlerle uğraşıp kavga çıkarmayı siyaset yöntemi hâline getirmiştir. CHP; hem Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni siyasi emellerine vasıta kılmaya cüret etmekte, hem de kamuoyunu gürültüye boğarak  ülkemize vakit kaybettirmektedir.

Ayrıca terörizme gönüllü hizmet veren bir kişi için  olağanüstü toplantı daveti, yüce parlamentomuzun mehabetine yakışmamaktadır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Dem'lenmiş CHP'nin siyasi ayak oyunlarına gelmeyeceğiz.

Her ne kadar TBMM başkanlığı toplantı çağrısına henüz cevap vermemiş olsa da Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu maksatlı ve kötü niyetli olağanüstü toplantı çağrısına itibar etmeyeceğiz ve 50 milletvekilimizle birlikte toplantıya katılmayacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 ay önce
Yüreğine kalemine sağlık sayın başkanım.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
“Ferdi Kadıoğlu, kariyer kararını verdi”

“Ferdi Kadıoğlu, kariyer kararını verdi”