10 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset MHP'li Yıldırım'dan CHP'ye tepki: Borcunu öde ondan sonra konuş

MHP'li Yıldırım'dan CHP'ye tepki: Borcunu öde ondan sonra konuş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, CHP'li belediyelerin SGK'ya borçlarını ödememesine rağmen mitinglerde emekliler üzerinden siyaset yapmasını eleştirerek, "SGK'ya olan borç, emeklinin parasıdır. Emeklinin parasını ver, ondan sonra konuş" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), belediyelerin 96 milyar lirayı bulan borcunun tahsili için harekete geçti. Bu borcun yüzde 67,7’sinin CHP'li belediyelere ait olduğu kaydedildi.

Yıldırım'dan Sert Eleştiriler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Bengü Türk’te gündemdeki konular arasında yer alan CHP’li belediyelerin SGK’ya olan borçlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yıldırım, CHP'li belediyelerin SGK'ya olan borçlarını eleştirerek, emekli maaşları üzerinden siyaset yapmalarını doğru bulmadığını belirtti.

"Sen önce borcunu öde"

CHP’nin emekli maaşları üzerinden siyaset yürüttüğünü vurgulayan Yıldırım, "Emekli maaşını nereden alıyor? SGK'dan. Siz SGK'ya parayı vermiyorsunuz. Emeklinin parası sende. Sen önce borcunu öde. O tarafa kimsenin baktığı yok" dedi.

"Personel Çalıştırıyorsanız, Sigortasını Yapın"

Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti: "Artık siz devletsiz, belediyesiniz, personel çalıştırıyorsunuz. Şimdi emekli olduğu zaman emekli maaşını alıyor mu? Alıyor. Nereden alıyor? Sosyal Güvenlik Kurumundan alıyor. Siz Sosyal Güvenlik Kurumuna parayı vermiyorsunuz, bir de emekli ‘efendim 10.000 lirayla geçim mi olur?’, ‘15.000 lirayla geçim mi olur?’ diyorsunuz ama Sosyal Güvenlik Kurumunun da parasını vermiyorsunuz."

"Borcu Olan Belediyeler CHP'li"

Yıldırım, borçlu belediyeler arasında ilk beşin CHP'li olduğunu belirterek, "5 tane borçlu belediye var, ilk 5. İlk beşi de Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve yeni alınmış belediye değil ikinci dönemleri. Efendim Ahmet yaptı Mehmet yaptı. Yani o zamanı borcu bugüne kalır mı? Kalmaz." dedi.

"Emeklinin Parasını Ver"

Personel çalıştıran belediyelerin sosyal güvenlik sigortası ödemeleri gerektiğini belirten Yıldırım, "Personel alıyorsanız bu personelin sosyal güvenlikle ilgili sigortasını yapıyorsunuz, bunun parasını yatıracaksınız. Başta şunu konuşmayacaksınız: 'Emekliye zam verdin, vermedin. Emekli parayı alıyor, alamıyor. Emekli geçinemiyor' demeyeceksin, borcunu ödeyeceksin. Emeklinin parası sende. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde, Ankara Büyükşehir Belediyesinde emeklinin parası. Emekliye verilecek para orada. Sen, Sosyal Güvenlik Kurumuna parayı verme, emeklinin borazanlığını yap… Yok öyle bir şey. Sen önce borcunu öde. O kurum da emekliye belli bir standartta maaşı versin." diye konuştu.

"BORCUNU ÖDE SONRA KONUŞ"

Yıldırım, muhalefetin her şeye karşı olmak anlamına gelmediğini belirterek, "O tarafına kimsenin baktığı yok. 'Efendim dönmeyeceğiz'… Yani muhalefet demek her şeye karşı olmak demek değil. Şimdi hem devletten parayı al, hem de 'ben bu vergi ödemiyorum' de, ondan sonra da emekli mitingi yap. Önce emeklinin parasını ver. Bu para emeklinin parasıdır. Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borç, emeklinin borcudur. Emeklinin parasını ver, ondan sonra konuş." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Işıkhan: Belediyelerin SGK borçları yapılandırma talepleri artıyor

Bakan Işıkhan: Belediyelerin SGK borçları yapılandırma talepleri artıyor