Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Sağlık Bakanı Memişoğlu: Türkiye sağlıkta lider ülke olacak

Sağlık Bakanı Memişoğlu: Türkiye sağlıkta lider ülke olacak

Sağlık Bakanlığına atanan Kemal Memişoğlu, düzenlenen devir teslim töreninin ardından görevi Fahrettin Koca’dan devraldı. Memişoğlu, “Türkiye, sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra sağlık bilgisini üretmek ve bu konuda dünyanın lider ülkesi olmak hedefindedir” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sağlık Bakanı Memişoğlu: Türkiye sağlıkta lider ülke olacak
KAYNAK: Haber Merkezi

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Fahrettin Koca yerine 8 yıldır İstanbul İl Müdürü görevini icra eden Kemal Memişoğlu atandı. Memişoğlu, bakanlığın Bilkent yerleşkesinde düzenlenen devir teslim töreninin ardından görevine resmen başladı.

 “SON 22 SENEDE SAĞLIKTA BÜYÜK BİR GELİŞİM VE DEVRİM NİTELİĞİNDE BİRÇOK BAŞARIYA İMZA ATILDI”

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise Türkiye’nin özellikle son 22 senede sağlıkta büyük bir gelişim ve devrim niteliğindeki birçok başarıya imza attığını dile getirerek, “Özellikle covid gibi dünyayı sarsan ve çoğu gelişmiş ülkede bile başarısızlıkla yönetilen covidi en iyi şekilde yönetmesi, sağlık hizmetinin sunumunda başarısını 20 yıldır AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki dönüşümle ve sağlık çalışanlarının özverisi, bilgisi, yeteneği ve altyapısının kuvvetli olmasıyla sonuçlandırdı. Özellikle hizmet konusunda özveri ile çalışan bütün sağlık çalışanı arkadaşlarıma minnetlerimi arz etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE, SAĞLIK HİZMETİ SUNMANIN YANI SIRA SAĞLIK BİLGİSİNİ ÜRETMEK VE BU KONUDA DÜNYANIN LİDER ÜLKESİ OLMAK HEDEFİNDEDİR”

Hasta ve çalışan memnuniyetinin öncelikleri arasında olduğunu ve bu memnuniyeti daha da geliştirmek istediklerini kaydeden Memişoğlu, “Bunun yanında özellikle hastalanmadan koruyucu sağlık hizmetlerini ve temel sağlık hizmetlerini önceleyeceğimizi bilmenizi istiyorum. Türkiye bugün sağlık hizmetinde dünyanın sayılı ülkeleri haline gelmiş durumda. Sağlık turizmindeki gelişmeyle de dünyanın her tarafından insanlardan buraya hizmet almaya, sağlığını bulmaya geliyor. Türkiye artık bundan sonraki en büyük hedeflerinden bir tanesi olan sağlık hizmetini sunmanın yanı sıra sağlık bilgisini ve teknolojisini üretmek, bu konuda dünyanın lider ülkesi olmak hedefindedir” açıklamasında bulundu.

  Tören, Koca ve Memişoğlu'nun çiçek takdim etmesinin ardından son buldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor, Bekir Turaç Böke'yi kadrosuna kattı

Sivasspor, Bekir Turaç Böke'yi kadrosuna kattı