16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Siyaset TBMM Başkanı Kurtulmuş İsviçre'ye gidecek

TBMM Başkanı Kurtulmuş İsviçre'ye gidecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik'in 149. Genel Kurulu'nun yapılacağı İsviçre ziyareti için 13-15 Ekim tarihlerinde hazırlıklarını tamamladı. Kurtulmuş'un bu ziyareti, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerdeki önemini ve Parlamentolar Arası Birlik ile olan yakın iş birliğini vurgulamayı amaçlıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM Başkanı Kurtulmuş İsviçre'ye gidecek
KAYNAK: Anadolu Ajansı

İsviçre'nin Cenevre şehrinde düzenlenecek PAB 149. Genel Kurulu kapsamındaki İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) ile Asya Parlamenter Asamblesi (APA) eşgüdüm toplantılarına da katılacak Kurtulmuş, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosluğunda Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

Kurtulmuş, 14 Ekim'de, Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi'nde başlayacak "Daha Barışçıl ve Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Bilim, Teknoloji ve Yeniliklerden Faydalanma" ana temalı PAB Genel Kuruluna hitap edecek.

Genel Kurulda Filistin'le ilgili bir acil gündem maddesi oluşturulması öngörülüyor. Kurtulmuş, bu çerçevede İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarındaki saldırı ve işgalleriyle Lübnan'daki son gelişmeleri de değerlendirmesi bekleniyor.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un, Genel Kurul kapsamında mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de yapması planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KADES: Her kadının telefonunda olması gereken "umut ışığı"

KADES: Her kadının telefonunda olması gereken "umut ışığı"