14 Eylül 2024
weather
27°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türk tarihini bir bütün olarak ele almalıyız

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türk tarihini bir bütün olarak ele almalıyız

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, “Türk tarihini bir bütün olarak ele almalıyız. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleri birbirinden ayrı değildir, birbirinin rakibi değildir, birbirinin düşmanı asla değildir, hepsi bizim tarihimizdir" dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türk tarihini bir bütün olarak ele almalıyız
KAYNAK: Haber Merkezi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Büyük Taarruz'un 102'nci yıl dönümünde Afyonkarahisar Şuhut Belediye Stadyumu'nda düzenlenen etkinliklere katıldı. Konuşmasında Büyük Taarruz'un yıl dönümünü kutlayan Kurtulmuş, "Bu büyük mücadelenin kahramanlarından, öncülerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları başta olmak üzere bu büyük mücadelede emeği geçen her bir ferdi minnetle, şükranla yâd ediyoruz. Böylesine önemli tarihi bir günü bir kez daha idrak ederken müsaadenizle tarih okumaları bakımından iki önemli hususu sizlerin huzurunda ifade etmek isterim. Bunlardan birincisi, tabi ki böylesine mükemmel, böylesine mübarek bir zaferi kutlayacağız, anacağız, gelecek nesillere aktaracağız. Bu anma, bu tarihi olayları hatırlama, sadece tarihin sayfalarını okuma ya da tarihin bir kitabını okumak gibi telâkki edilmemelidir. Bu aynı zamanda, 30 Ağustos'tan, Zafer Bayramı'ndan ve milletimizin milli kurtuluş mücadelesinden çıkartacağımız dersleri de gözden geçirmek için bizim için değeli bir fırsattır. Evet, fevkalade önemli bir zaferin yıl dönümündeyiz, buradan dersler çıkaracağız ve aldığımız derslerle ileriye doğru daha güçlü bir ülke olarak, daha büyük bir millet olarak yürüyüşümüze devam edeceğiz" dedi.

'BU MİLLETİN İÇİNDEN ATAMADIKLARI CEVHER'

102 yıl önceki şartları bu günün şartlarıyla değerlendirmenin çok yerinde olmayacağını kaydeden Numan Kurtulmuş, "Yokluğun kol gezdiği, orduların darmadağınık olduğu, bütün cephelerinde kaybettiğimiz, yenildiğimiz bir cihan savaşından sonra düşmanın dört bir tarafına ülkemizin işgale yeltendiği, yokluk, kıtlık, yoksulluk ve sefalet günlerini atalarımız yaşamıştır. O günlerde bugün gördüğümüz şeylerin neredeyse hiçbirisi, büyük çoğunluğu yoktur. Bırakın topu, tüfeği olmamayı, kazması, küreği olmayan bir millet hâline getirilmiştik. Ama sökemedikleri, bu milletin içinden atamadıkları bir cevher vardı. Bu cevheri bütün tarihi olaylarda, bütün altın harflerle yazılmış tarihin şanlı günlerinde hep o cevheri görüyoruz. Bu cevher de bu milletin milli hassasiyetidir, milli özellikleridir" ifadelerine yer verdi.

'HEPSİ BİZİM TARİHİMİZ'

Türk tarihinde Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinin birbirinden ayrı olmadığını dile getiren Kurtulmuş, “Türk tarihini bir bütün olarak ele almalıyız. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleri birbirinden ayrı değildir, birbirinin rakibi değildir, birbirinin düşmanı asla değildir, hepsi bizim tarihimizdir. Fatih Sultan Mehmet de Yavuz Sultan Selim de Sultan Alparslan da Atatürk de bizimdir. Hepsi bizim atalarımızdır. Tarihte birlik önemlidir" dedi.

Kurtulmuş'un konuşmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğu gösterisi sergilendi. Gösteri sonrasında Kurtulmuş ve il protokolü, Şuhut keşkeğini hem tattı, hem dağıttı.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 2 hafta önce
Ve hepsi Türkün önderliğinde olmuştur. Türk milletini ancak bir Türk yönetebilir. Ancak o zaman Türkler tarih yazmaya devam edebilirler. Soyu sopu belli olmayanların arkasında Türk bulamayacaksınız. Olsa olsa kimliğini kaybetmiş, kaybolmuşları bulursunuz ki onların kendilerine bile bir hayrı olmadığını yaşayarak gördük. Egemenlik her zaman Türkündür.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Beşiktaş’tan Nicolas Cozza hamlesi

Beşiktaş’tan Nicolas Cozza hamlesi