Türkgün Siyaset Yanardağ'ı öven CHP'liye dikkat çeken tepki: Ali Mahir FETÖ taktiklerinde mahir

Yanardağ'ı öven CHP'liye dikkat çeken tepki: Ali Mahir FETÖ taktiklerinde mahir

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı öven Merdan Yanardağı savunan CHP'li Ali Mahir Başarır'a tepki gösterdi. CHP'nin FETÖ'cülere yandaşlık yaptığını da örnekleriyle açıklayan Çelebi, 'Bunların hesabını vereceksiniz.' ifadelerini kullandı. Ayrıca Çelebi o ana ilişkin görüntüleri 'Ali Mahir FETÖ taktiklerinde mahir!' notuyla sosyal medya hesabından da paylaştı.

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır arasında tartışma yaşandı.

CHP'li Başarır'ın terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'dan övgüyle bahseden Merdan Yanardağ'a sahip çıkması ve söz konusu görüntülerin montaj olduğunu iddia etmesi Çelebi'yi sinirlendirdi.

'TAM BİR FETÖ TAKTİĞİ UYGULAMAKTADIR'
Terör örgütü elebaşını öven kim varsa biz eleştireceğini belirten Çelebi, "Herkes bayramda çocuklarına sarılırken, evlatlarının mezarlarına sarılanlara karşı borcumuzdur bu. Herkes babalar gününde babalarına sarılırken, o şehitlerin yetimlerine karşı borcumuzdur bu. Kızının ve çocuğunun gözü önünde şehit edilen Binbaşı Aslan Kulaksız'a borcumuzdur bu. Şehit Aybüke Yalçın ve katledilen 149 öğretmene borcumuzdur bu. Kim PKK elebaşını överse biz onu paylaşırız. 'Montaj yaptı' yalanı ispatlanmıştır. Ama bunu bile bile piyasaya sürmeye çalışmakta, iftira atmaktadır. Tam bir FETÖ taktiği uygulamaktadır." dedi.

'BUNLARIN HESABINI VERECEKSİNİZ'
CHP'nin FETÖ'cülere yandaşlık yaptığını da örnekleriyle açıklayan Çelebi, "FETÖ'cülere yandaşlık yaptınız. Ahmet Altan'ı, Nazlı Ilıcak'ı sahiplenen kim? Ali Tatat'ın ruhunu sızlatan sizsiniz. 'Kumpas davalarını yeniden açacağız' diyen Babacan ile ortaklık yapan sizsiniz. Sadullah Ergin'i Yeneroğlu'nu Yüksel Taşkın'ı aday yapan kim? Zaman gazetesi önünde FETÖ'cülerle nöbet tutan kim? Bunların hesabını vereceksiniz." ifadelerini kullandı.

'BAŞKA KAPIYA'
Çelebi o ana ilişkin görüntüleri " Ali Mahir Fetö taktiklerinde mahir! Başka hesaplardan ilk olarak paylaşıldığı ispatlı olan bebek katilinin övüldüğü bir videoyu aklınca montaj yalanıyla gölgelemeye çalışıp HDP'ye yaranacak! Kumpasları yeniden açacak Babacanla ortaklık yapıp, Sadullah Ergin'i Ankara'dan, Yüksel Taşkın'ı İzmirden vekil yapıp, KHK'lıların tamamını devlete doldurma vaadiyle Fetöye göz kırpıp utanmadan kumpas davaları ağzına alacak! Başka kapıya!" notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya PKK’nın feshi dünya gündeminde! Terörsüz Türkiye'ye destek mesajları yağdı

PKK’nın feshi dünya gündeminde! Terörsüz Türkiye'ye destek mesajları yağdı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararının ardından Türkiye’yi tebrik etti. Aliyev, bu gelişmenin “Terörsüz Türkiye” hedefinde tarihi bir adım olduğunu vurgularken, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise bölgesel barış ve istikrar için somut adımların önemine dikkat çekti.

KAYNAK: Ajanslar

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Türkiye halkını PKK terör örgütünün kendini feshetme ve silah bırakma kararı dolayısıyla yürekten tebrik ediyorum" dedi.
 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, terör örgütü PKK’nın kendini feshetme ve silah bırakma kararının ardından Türkiye’yi tebrik etti. Cumhurbaşkanı Aliyev, "Başta aziz kardeşim, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kardeş Türkiye halkını PKK terör örgütünün kendini feshetme ve silah bırakma kararı dolayısıyla yürekten tebrik ediyorum. 

Aziz kardeşimin dile getirdiği ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine ulaşmada önemli bir aşama olan bu gelişme ülkede yürütülen kararlı siyasetin, güçlü liderliğin ve sarsılmaz iradenin, milli birlik ve dayanışmanın bir zaferidir. Alınan kararın tam anlamıyla uygulanması sürecinde Türkiye devletine ve halkına başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da Türkiye’yi kutladı
 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ise, terör örgütünün feshedilmesi kararı üzerine sosyal medyadan tebrik mesajı yayımladı. Bakanlık, söz konusu kararın barış ve istikrar yolunda atılmış önemli bir adım olduğunu belirterek, "Bölgede terör tehdidinin tamamen ortadan kaldırılması için en kısa sürede somut adımlar atılmasını bekliyoruz. Kardeş Türkiye'nin terörün kökünün kazınması, güvenliğin güçlendirilmesi ve istikrarın sağlanması yönündeki sarsılmaz kararlılığını takdirle karşılıyoruz" dedi.

"Türkiye’de ve bölgede onlarca yıldır süren terör ve şiddet sarmalının kırılmasına yönelik önemli bir adımdır"

Almanya Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK’nın kendini feshetme ve silah bırakma kararına ilişkin açıklamada bulundu. Bakanlık, "PKK açıklaması, Türkiye’de ve bölgede onlarca yıldır süren terör ve şiddet sarmalının kırılmasına yönelik önemli bir adımdır" ifadelerini kullanarak, kalıcı bir çözüm için söz konusu açıklamanın tam anlamıyla hayata geçirilmesi ve siyasi bir sürecin yürütülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *