16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Yücel Bulut: “Sulusaray yatırımcılar için cazip bir ilçedir”

Yücel Bulut: “Sulusaray yatırımcılar için cazip bir ilçedir”

Tokat Sulusaray ve Başçiftlik ilçelerinin ilçe bazlı kalkınma sistemine göre 6. Bölge desteklerinden yararlandığını ifade eden MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, “Özellikle bu ilçelerimizde yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımız için önemli teşvik imkânları bulunmaktadır. İlçelerimizin kalkınması için Kalkınma Ajansları ile yatırımcıları buluşturmak istiyoruz. Sulusaray’a kurulacak olan organize sanayi bölgesine (OSB) yatırımcılarımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yücel Bulut: “Sulusaray yatırımcılar için cazip bir ilçedir”
KAYNAK: Haber Merkezi

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut ve İl Başkanı Mustafa İpek, Sulusaray ilçesini ziyaret etti. Yücel Bulut, Sulusaray’ın 6. Bölge olmasından dolayı yeni oluşacak OSB Bölgesinde Belediye Başkanı Davut Kılıç ve MHP Sulusaray İlçe Başkanı M. Akif Öz ile incelemelerde bulundu, sanayicilerle sorunlar ve öneriler üzerinde görüşmeler yaptı.

Resim

Yatırım teşvikleri, tüm ekonomi politikaları içinde en önemli kalkınma araçlarından biri olduğunun altını çizen Yücel Bulut, “Geçmişten bugüne gelişerek yatırımcı ve işvereni destekleyici birçok unsuru içinde barındıran teşviklerin temel amacı yatırım kapasitelerinin artmasıyla üretim ve istihdamında artmasını sağlamaktır. 2020 yılından bu yana kalkınma da ilçe bazında değerlendirmeler yapılmaktadır. 60'ın üzerinde kriterle yapılan sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi baz alınarak belirlenmektedir. Yine sisteme göre Sulusaray ve Başçiftlik ilçelerimiz en alt düzeyde olan Altıncı Kademe Gelişmiş İlçeler arasında yer almaktadır. Sulusaray’ın skoru 1 puanın altındadır ve -0,911’dir. Buna göre, Sulusaray ve Başçiftlik ilçelerimizin OSB’lerinde yapılacak olan yatırımlar 6. Bölge desteklerinden faydalanacaktır. Bu yatırım yapmak isteyenler için büyük avantajlar getirmektedir.” ifadelerini kullandı.

Resim

Sürdürülebilir kalkınma için düzenli ve istikrarlı kalkınmanın devamlılığının sağlanması gerektiğini söyleyen MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, “Kalkınma Ajanslarımız ve yatırımcılar arasındaki iletişimi güçlendirmemiz gerekiyor. Bize düşen görev Kalkınma ajansları ve yatırım teşviklerinin bilinirliği arttırılmasına yönelik etkinlikler yapmaktır. Sulusaray ilçemizin kalkınmasına yönelik ciddi bir çalışma içerisindeyiz.” dedi.

“Sektörel gelişmeler sağlanırken aynı zamanda bölgesel olarak geri kalmış ilçelerde gelişmeleri bu planlı bölgesel teşvik programlarıyla artmış olacaktır.” diyen Yücel Bulut, “Ülkemizde yapılan bölgesel yatırım teşvikleri başarılı olsa da yatırımların batı bölgelerinde daha fazla tercih edildiği de bir gerçektir. Bu sebeple bölge/ilçe bazlı teşviklerin bilinirliği ve etkinliğinin arttırılması ilçelerimizin kalkınmasında etkili olacaktır” diyerek açıklamalarını tamamladı.

ResimÖte yandan MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut ve MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç’ı makamında da ziyaret etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Üniversite ek tercih tarihleri açıklandı

Üniversite ek tercih tarihleri açıklandı