07 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Siyaset Yunan Bakan'ın ağzından çıkanı kulağı duymadı! Üst üste skandal açıklamalar!

Yunan Bakan'ın ağzından çıkanı kulağı duymadı! Üst üste skandal açıklamalar!

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, Türkiye hakkında skandal açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, Türkiye havacılıkta sıfır. F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz" şeklinde tansiyonu arttıracak cümleler sarf etti.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yunan Bakan'ın ağzından çıkanı kulağı duymadı! Üst üste skandal açıklamalar!
KAYNAK: Hürriyet

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis Open TV'ye verdiği röportajda, Türkiye ile ilgili skandal açıklamalara imza attı.

"F-35'LERLE ANKARA'YA BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

Ankara ile Atina arasında son günlerde yükselen gerilimi değerlendiren Adonis Georgiadis, Miçotakis'in Türkiye'yi rahatsız ettiğini ileri sürdü. Yunanistan'ın aldığı F-35'ler, Amerika ve Fransa ile kurduğu savunma ittifakları ile çok daha güçlü bir hale geldiğini söyleyen Georgiadis, Atina'nın son 5 yıl içinde havacılık konusunda merdivenleri hızla tırmanarak Türkiye'yi zor durumda bıraktığını iddia etti.

Açıklamasında "Türkiye havacılıkta sıfır. F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerini kullanan Yunan Bakan sözlerine şöyle devam etti;

"Böyle bir şey yaparız demiyorum çünkü böyle bir şey yapmak istemiyoruz ama bunu karşı taraf söyleyince gülüyorum. Yunanistan son derece güçlü ittifakları olan bir ülke, Türkiye ise sorun yaratan bir ülke. Beğensek de beğenmesek de Türkiye bizim komşumuz. Elbette iletişim kuracağız ama bu egemenlik haklarımızdan vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor"

YUNAN BAKAN DENDİAS'IN SÖZLERİNE DESTEK ÇIKTI

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Dendias'ın skandal açıklamalarına da destek çıkan Georgiadis "Dendias hepimizin söylediğinden farklı bir şey söylemedi" dedi.

TÜRKİYE'NİN HAVACILIĞI YUNANİSTAN'DAN KAT KAT BÜYÜK

Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada Yunan Bakan'ın söylediği sözlerin doğru olmadığını Türk havacılığının Yunanistan'dan mukayese edilemeyecek kadar ileride olduğunu belirtti. "Bizim Savunma Sanayimiz Yunanistan'dan kat kat büyük" diyen Karakuş, Türkiye'nin dünya üzerinde önde gelen SİHA ve İHA üreticisi olduğunu, hava savunma sistemleri konusunda önemli bir mesafe kat ettiğini, Yunanistan'ın bu konuda henüz emekleme aşamasında olduğunu belirtti. Karakuş Yunanistan'ın İHA üretme çalışmalarına daha yeni başladığını dile getirdi.

"TÜRKİYE KORKUSU YAŞIYORLAR"

Yunanistan'ın hedefinin Türk Savunma Sanayi'nin ilerlemesini durdurmaya çalışmak olduğunu da ifade eden Karakuş "Bu açıklamanın nedeni Türkiye'nin Yunanistan'a her an darbe vurabileceği gerçeği ile yaşadıkları korkudur. Türkiye korkusu yaşıyorlar. Böyle durumlarda Türk Hava Kuvvetleri'nin misliyle karşılık vereceğini biliyorlar." dedi.

F-35'E KARŞILIK KAAN

Yunanistan'ın kolay kolay Türkiye'yi vuramayacağını söyleyen Karakuş, "F-35'e karşılık bizim elimizde Kaan'ımız var. Biz ilk 20 Kaanı 2028'e yetiştirmeye çalışıyoruz. Kaan, F-35'e karşı caydırıcı güç olacak. Kaan'a sahip olmak, siz Ankara'ya saldırmaya kalkarsanız biz de Atina'yı görünmez bir şekilde vururuz anlamına gelecek." dedi.

Karakuş bunun yanında F-16 modernizasyon programı ile görüşmelerin devam ettiğini de hatırlattı. Bilindiği üzere ABD, Yunanistan'a F-35 satışını onaylamış, müzakerelerin 2024'te tamamlanması halinde Yunanistan'a ilk F-35'in 2028'de teslim edileceği açıklanmıştı. Yunanistan'ın ilk etapta 20'yi aşkın uçak alacağı tahmin ediliyor.

Türkiye'nin görünmezlik özeliğine sahip yerli ve milli 5'inci nesil jet uçağı Kaan ilk uçuşunu 21 Şubat 2024'te gerçekleştirmişti. İlk 20 adet Kaan'ın 2028 yılında envantere girmesi, toplamda ise 100 adet üretilmesi bekleniyor.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA DA DENDİAS SKANDAL BİR AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl kutlamaları öncesinde paylaştığı skandal mesajda “Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve işgalci Türk Ordusu’nun yarım asırdır Kıbrıs’ta hukuk dışı varlığını en kesin şekilde kınıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın Kıbrıs Türkleri ve TSK hakkındaki sözlerine sert tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın, Kıbrıs Türklerini ve kahraman Türk ordusunu hedef alan düzeysiz, yalan ve iftira dolu açıklamasını şiddetle kınıyoruz. Kahraman Türk ordusu, Türkiye'nin uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan garantörlük hakkı uyarınca harekete geçmiş ve 1963 - 1974 yılları arasında Rum tarafınca her türlü zulme maruz bırakılmış olan Kıbrıs Türk halkını bir soykırım girişiminden kurtarmıştır. Türk askerinin cesareti ve varlığı sayesinde 1974 yılından bu yana Kıbrıs'ta kan dökülmemiş, Yunanistan'ın Kıbrıs Rum halkı üzerindeki cuntacı baskısı ortadan kalkmış ve Yunanistan'daki askerî rejim yıkılarak demokrasiye dönüş mümkün hâle gelmiştir. Mehmetçik, dün ve bugün olduğu gibi yarın da Kıbrıs'ta barış ve huzurun teminatı olacaktır." ifadelerine yer verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MİÇOTAKİS'İN HADDİNİ BİLDİRMESİ LAZIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise KKTC ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada Dendias'a tepki göstererk şunları söyledi;

"Zaman zaman Yunanistan’daki popülist figürlerin bu tür söylemlerle iki ülke arasındaki ilişkileri dinamitleme gayretlerine şahit oluyoruz. Biz Yunanistan ile iyi komşuluk anlayışıyla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Tabii bu durum, böylesi hezeyanlara sessiz kalmamızı gerektirmiyor.

Herkesin çok iyi bildiği gibi Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatı’nı adından da anlaşılacağı gibi barış için yapmıştır ve bu müdahale neticesinde huzur tesis edilmiştir. O tarihte Kıbrıs’ta hem Rum kesimi hem Yunanistan’daki darbeciler tarafından başlatılan soykırıma Türkiye, net ve keskin bir son vermek için bu harekatı yapmıştır. Yani uluslararası hukukun bize tanıdığı garantörlük hakkı kapsamında bu müdahale yapılmıştır. Türk askeri düşmanına bile zulmetmeyen ama mazlumun hakkını asla çiğnetmeyen şanlı bir maziye sahiptir. Aynı anlayışla bugün de gelecekte de hareket etmeye devam edecektir. Bilsinler ki Mehmetçiğin ayak bastığı topraklarda işgal kültürü değil, huzur hakim olur.

Son NATO zirvesinde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile konuştum. “Aynı gün ben Kuzey Kıbrıs'ta bulunacağım, orada Kuzey Kıbrıs halkına hitap edeceğim. Öğrendiğime göre siz de Güney’de olacakmışsınız, orada hitap edecekmişsiniz. Herhalde birbirimizi rahatsız edecek herhangi bir açıklama yapmayız” dedim. O da benim gibi düşündüğünü söyledi. Fakat Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ne yazık ki; farklı bir havada, belli ki Miçotakis ile yaptığımız görüşmeden haberi yoktu, ileri geri açıklamalar yaptı. Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. Bizim çok daha fazla konuşmamıza zaten gerek yok. Konuşacaklarımızı bugün zaten konuştuk. Yolumuza da aynen devam ediyoruz."

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 ay önce
Gel gelmeyede istersen Türk leri yumuşak dedelerine sor
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
MHP lideri Devlet Bahçeli basın toplantısı düzenleyecek

MHP lideri Devlet Bahçeli basın toplantısı düzenleyecek