08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor “1. Uluslararası Egzersiz ve Spor Bilimleri Kongresi”

“1. Uluslararası Egzersiz ve Spor Bilimleri Kongresi”

SAMSUN (İHA) – Samsun’da “1. Uluslararası Egzersiz ve Spor Bilimleri Kongresi” başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“1. Uluslararası Egzersiz ve Spor Bilimleri Kongresi”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Fakültesinin öncülüğünde organize edilen kongrede konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, “OMÜ’nün uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapması oldukça gurur verici. İnşallah bundan sonraki süreçte on birincisi, yirmi birincisi olmak üzere nicesi gerçekleştirilir. Ordu Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi paydaşlığındaki kongrenin birincisini düzenlemek çok önemli. Neden kongrenin birincisi önemli? Çünkü birinci iyiyse ikincisi de iyi olur ve bu böyle devam eder. Bazen de birincisi organize edilen kongrenin devamı gelmez. Fakat ben inanıyorum ki bu kongre, bundan sonra da gelecek yıllara taşınacaktır.” dedi.

Kongrenin; gençlere yatırım, spor ve spor bilimlerine emeği geçenlere vefa sloganıyla çıkılan yolda ilkinin düzenlendiğini belirten OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Eliöz ise “Kongremizi bu sene millî güreşçimiz Yaşar Doğu ve Prof. Dr. Mehmet Yalçın Taşmektepligil anısına gerçekleştiriyoruz. Bu yönüyle kongremiz dünyada ve ülkemizde spor tarihi açısından önemli izler bırakmış millî sporcularımızı genç nesillere tanıtma özelliği taşımaktadır. Bu yıl birincisini gerçekleştirdiğimiz kongremizin gelecek yıllarda artarak devam edecek katılımcı sayısıyla etki alanının daha yaygın hâle gelmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Kongre hakkında bilgilendirmelerde bulunan Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Soner Çankaya da “Cumhuriyet’imizin 100. yılında gerçekleşen ‘1. Uluslararası Egzersiz ve Spor Bilimleri Kongresi’ ülkemiz için büyük bir anlam taşımaktadır. Kongremiz; antrenman fizyolojisi, beslenme, spor tarihi, spor psikolojisi ve birçok spor disiplinindeki bilim insanlarını ve uzmanları bir araya getirdi. Düzenlediğimiz kongrenin spor bilimleri alanındaki kıymetli bilim insanlarından oluşan Bilim Kurulunda Cezayir, Çekya, Filistin, Hindistan, İtalya, Karadağ, Litvanya, Mısır ve Yunanistan’dan 14, Türkiye’den ise 34 olmak üzere toplamda 48 üye bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Farklı oturumların olacağı kongre 2 gün sürecek. İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kaybolan hayvanları jandarma ekipleri drone ile buldu

Kaybolan hayvanları jandarma ekipleri drone ile buldu