Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı'na yapılan zorlu kış tırmanışı, Türkiye Dağcılık Federasyonu bünyesindeki dağcılar tarafından başarıyla tamamlandı.

Tırmanış Başlangıcı: Elle Mezrasında Zorlu Başlangıç
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan ve 5.137 metreye kadar yükselen Ağrı Dağı'na, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen zirve tırmanışı, perşembe sabahı başladı. Toplamda 31 dağcı ve 3 rehber, tırmanışa Elle Mezrası'ndan başlayarak zorlu dağ yolculuğuna adım attı.
Kar ve Tipiye Rağmen Hedefe Ulaşıldı
Dağcılar, ilk geceyi 3.200 metre yükseklikteki bir alanda kamp kurarak geçirdi. İkinci gün ise kar ve tipi etkisini gösterse de dağcılar, tırmanışa devam etti. Hava koşullarındaki zorluklara rağmen, 14 dağcı tırmanışa devam ederken bazıları geri dönmek zorunda kaldı.
Zirveye Ulaşmak İçin Son Adımlar: Zorlu Yolculuk ve Başarı
Tırmanışın zorlukları arttıkça, kar ve buz kütlelerinin etkisiyle mücadele eden dağcılar, saatler süren bir yolculuğun ardından nihayet zirveye ulaşmayı başardı. Zirvede kısa bir süre vakit geçiren dağcılar, başarıyla inişe geçerek tırmanışlarını tamamladılar.
Başarıya Giden Yolda Teşekkürler
Türkiye Dağcılık Federasyonu Ağrı Temsilcisi Bülent Yüzak, etkinliğin başarılı bir şekilde tamamlanmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Ağrı Dağı’na kışın çıkmak son derece zordur. Bu faaliyetin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese, başta Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanımız Ali Şenkaynağı ve rehber hocamız Ayşe Kalkan olmak üzere tüm dağcılarımıza teşekkür ederim," dedi.