30 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Spor Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde normal sezon heyecanı başlıyor

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde normal sezon heyecanı başlıyor

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde normal sezon heyecanı yarın başlıyor. Türkiye'yi Aliağa Petkimspor, Galatasaray, Karşıyaka ve Manisa Basket temsil edecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde normal sezon heyecanı başlıyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Bu sezon 9. kez düzenlenen Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde normal sezon, yarın oynanacak 9 karşılaşmayla başlıyor. Eleme turlarının ardından 32 takım, toplam 8 grupta mücadele edecek.

İlk Hava Atışı Yarın

Normal sezonda gruplarını lider bitirecek 8 ekip, doğrudan son 16 turu grup aşamasına katılma hakkı kazanacak. Gruplarını ikinci ve üçüncü sırada bitiren takımlar ise play-in karşılaşmaları ile son 16 turuna kalmak için mücadele edecek. Son 16 turundaki gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar ise çeyrek finale yükselecek.

Dörtlü Final Mayıs 2025'te

Çeyrek finalde 3 galibiyete ulaşan takımların katılacağı Dörtlü Final, 8-11 Mayıs 2025 tarihlerinde yapılacak. Normal sezondaki grup müsabakaları ise 18 Aralık’ta tamamlanacak.

16 Ülkeden 32 Takım

Turnuvada 16 ülkeden 32 takım mücadele edecek. Türkiye, Almanya, İspanya ve Yunanistan’dan 4’er takım katılırken, Fransa, İsrail, İtalya ile Polonya’dan 2’şer temsilci yer alacak. Belçika, Bosna Hersek, Çekya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Portekiz ve Sırbistan’dan ise 1’er ekip turnuvada boy gösterecek.

Türkiye’den 4 Takım

Türkiye'yi Aliağa Petkimspor, Galatasaray, Karşıyaka ve Manisa Basket temsil edecek. Aliağa Petkimspor B Grubu’nda, Karşıyaka C Grubu’nda, Galatasaray D Grubu’nda ve Manisa Basket H Grubu’nda mücadele edecek.

Geçmiş Şampiyonlar

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde İspanyol takımları bugüne kadar 5 kez şampiyon olurken, Almanya, İtalya ve Yunanistan’dan birer ekip kupa kazandı. İspanyol temsilcisi Tenerife 2016-2017 ve 2021-2022’de, Hereda San Pablo Burgos ise 2019-2020 ve 2020-2021’de şampiyon olurken, geçtiğimiz sezon kupayı Unicaja kazanmıştı.

Alman ekibi Telekom Baskets Bonn 2022-2023 sezonunda, Yunanistan’dan AEK 2017-2018’de, İtalya’dan Virtus Bologna ise 2018-2019’da birinci olmuştu.

Gruplarda Mücadele Edecek Ekipler

  • A Grubu: Hapoel Netanel Holon (İsrail), Igokea m: tel (Bosna Hersek), Nanterre 92 (Fransa), Würzburg Baskets (Almanya)
  • B Grubu: Aliağa Petkimspor, Unicaja (İspanya), Filou Oostende (Belçika), King Szczecin (Polonya)
  • C Grubu: Karşıyaka, La Laguna Tenerife (İspanya), Saint-Quentin (Fransa), Kolossos H Hotels (Yunanistan)
  • D Grubu: Galatasaray, Promitheas Patras (Yunanistan), RASTA Vechta (Almanya), ERA Nymburk (Çekya)
  • E Grubu: AEK (Yunanistan), VEF Riga (Letonya), Maccabi Ironi Ramat Gan (İsrail), Telekom Baskets Bonn (Almanya)
  • F Grubu: Rytas Vilnius (Litvanya), Falco Szombathely (Macaristan), Pallacanestro Reggiana (İtalya), WKS Slask Wroclaw (Polonya)
  • G Grubu: BAXI Manresa (İspanya), Bertram Derthona Tortona (İtalya), NINERS Chemnitz (Almanya), Benfica (Portekiz)
  • H Grubu: Manisa Basket, UCAM Murcia (İspanya), Peristeri (Yunanistan), FMP Belgrad (Sırbistan)
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Yıldız: Etki ajanlarıyla hukuk önünde hesaplaşacağız

MHP'li Yıldız: Etki ajanlarıyla hukuk önünde hesaplaşacağız