Türkgün Spor Beşiktaş Basketbol EuroCup'ta Gran Canaria karşısında mağlup oldu

Beşiktaş Basketbol EuroCup'ta Gran Canaria karşısında mağlup oldu

Beşiktaş Basketbol takımı EuroCup'ın 8. haftasında kendi evinde Gran Canaria'yı ağırladı. BJK Fibabanka Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmayı İspanyol ekibi Gran Canaria 76-74 kazandı. Beşiktaş, EuroCup'ta 4. mağlubiyetini aldı.

KAYNAK: AA

EuroCup'ın 8. haftasında Beşiktaş, kendi evinde ağırladığı İspanyol ekibi Gran Canaria'ya 76-74 mağlup oldu. Bu sonuçla siyah-beyazlılar EuroCup'ta 4. yenilgisini yaşadı.

Beşiktaş EuroCup'ta bekleneni veremedi

Türbiye Basketbol Süper Ligi'nde geçtiğimiz hafta deplasmanda Galatasray'a mağlup olan Beşiktaş, EuroCup'ta Gran Canaria karşısında da istediğini alamadı. Siyah-beyazlılar başa baş geçen karşılaşmada rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı. Mücadelenin ilk yarısı 38-33 Gran Canaria üstünlüğü ile geçerken Beşiktaş ikinci yarıya daha etkili başlayan taraf oldu ve 3. periyodu 57-53 üstün kapatmayı başardı. Son çeyreğe ağırlığını koyan taraf ise Gran Canaria oldu. 4 oyuncunun çift hanelere ulaştığı Gran Canaria mücadeleyi 76-74 kazanmayı başardı. Beşiktaş'ta Jonah Methews 19, Derek Needham 18 sayı ile takımın en çok sayı atan oyuncuları oldu. 

Beşiktaş, EuroCup'ta sıradaki maçına 28 Kasım'da İtalyan ekibi Trento karşısında çıkacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Zelenskiy, Trump'la telefonda görüştü

Zelenskiy, Trump'la telefonda görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde savaşın sona erdirilmesine yönelik çalışmalar ve 30 günlük ateşkes teklifi hakkında bilgi paylaştı. Ayrıca, ABD-Ukrayna ekonomik ortaklık anlaşmasının onaylanmasını memnuniyetle karşıladı.

KAYNAK: AA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Trump ile telefonda görüştüğünü kaydederek "Başkan Trump'la güzel bir görüşme yaptık." ifadesini kullandı.

Zelenskiy, Ukrayna Parlamentosunun, ABD-Ukrayna "ekonomik ortaklık" anlaşmasını onaylamasını memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Savaşın sona erdirilmesine yönelik yapılan çalışmaları görüştüklerini aktaran Zelenskiy, cephedeki son gelişmeler hakkında Trump'a bilgi verdiğini belirtti.

Trump'a, Ukrayna'nın bugün itibarıyla bile 30 günlük ateşkese hazır olduğunu söylediğini aktaran Zelenskiy, "Rusya'nın bu öneriye olumlu yanıt vereceğini umuyoruz. Ayrıca Ukrayna'nın her türlü formatta müzakerelere hazır olduğunu teyit ettim." ifadesini kullandı.

Zelenskiy, Rusya'nın savaşı bitirme niyetinin ciddiyetini göstermesi gerektiğini savundu.

Trump'ın, savaşın sona erdirilmesine ve ateşkesin sağlanmasına destek vermek istediğini kaydeden Zelenskiy, "Daha sonraki temaslar konusunda mutabakata vardık." değerlendirmesinde bulundu.

Zelenskiy başka bir açıklamasında, Ukrayna Parlamentosu'nun, ABD-Ukrayna "ekonomik ortaklık" anlaşmasının onaylanmasını da değerlendirdi.

Zelenskiy, "Ukrayna ile ABD arasındaki ilişkilerde hiçbir zaman bu kadar ümit verici bir ekonomik anlaşma olmamıştı." ifadesini kullandı.

ABD-Ukrayna ekonomik ortaklık anlaşması

ABD ve Ukrayna, uzun müzakerelerin ardından nadir toprak elementlerinin kullanımını da kapsayan "ekonomik ortaklık" anlaşmasının 1 Mayıs'ta imzalandığını duyurmuştu.

Söz konusu ekonomik ortaklık anlaşması, "ABD-Ukrayna Yeniden Yapılandırma Yatırım Fonu" kurulmasını öngörüyor.

İki ülke arasında imzalanan "ekonomik ortaklık" anlaşması, bugüne kadarki askeri ve finansal desteği karşılığında ABD'ye Ukrayna'nın doğal kaynaklarına erişim imkanı sağlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *