21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor Beşiktaş bütçede açık verdi! İşte o rakam

Beşiktaş bütçede açık verdi! İşte o rakam

Beşiktaş, transferde bütçe açığı verdi. UEFA ile Finansal Fair Play anlaşması sona eren Beşiktaş, bu yaz transfer sezonunda sadece 2 milyon Euro'luk bonservis geliri elde ederken, 15.8 milyon Euro'luk bonservis harcaması yaptı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beşiktaş bütçede açık verdi! İşte o rakam

Geçen sezon takıma katılan Adem Ljajic'in bonservisini alan ve 6.5 milyon Euro ödeyen siyah beyazlılar, N'Koudou için 4, Victor Ruiz için 2.5, Tyler Boyd için de 2.4 milyon Euro'luk bonservis bedeli ödedi. Rebocho için de 450 bin Euro'luk bir kiralama bedeli ödendi. Beşiktaş, sadece Garry Medel'den 2 milyon Euro'luk gelir elde etti.

EN YÜKSEK ÖDEME LJAJIC İÇİN

Beşiktaş, UEFA ile yaptığı Finansal Fair Play anlaşması boyunca transfer gelirinin üç yılında pozitf bir yılındaysa başabaşa yakın bir rakam tutturdu... Siyah beyazlılar en yüksek transfer gelirine 2017-2018 sezonunda ulaştı.O sezon toplam 34 milyon Euro'luk oyuncu satışı gerçekleştirildi.

Rakamı yükselten de 22.5 milyon Euro'ya Everton'a satılan Cenk Tosun oldu. Son 5 sezonluk dönemde en yüksek bonservis ödemesi de bu sezon gerçekleşti ve bunda da 6.5 milyon Euro'luk Adem Ljajic en büyük etken oldu.

CENK TOSUN ZİRVE YAPTI

Beşiktaş, UEFA ile 2015 ile 2019 arasını kapsayan 4 yıllık bir Finansal Fair Play anlaşması yaptı. 2015-16'DA 26.9 milyonluk bonservis geliri elde edilirken, gider 13.9 milyon Euro oldu. 201617'daki gelir 14 milyon Euro, giderse 15 milyon Euro oldu.

2017-18'in bonservis geliri 33.8 milyon Euro, gideri 12.7 milyon Euro olarak gerçekleşti. Geçen sezon oyuncu satışından 19.2 milyon Euro kazanılırken, bonservise 10.3 milyon Euro harcandı. Ve bu sezon ise 2 milyon Euro'luk gelire karşın 15.8 milyon Euro harcayarak açık verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar kaç Lira oldu?

Dolar kaç Lira oldu?