Türkgün Spor ÇBK Mersin, Kadınlar EuroLeague’de Basket Landes'i 73-53 yendi

ÇBK Mersin, Kadınlar EuroLeague’de Basket Landes'i 73-53 yendi

ÇBK Mersin Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Avrupa Ligi 2. tur 3. maçında Fransa'nın Basket Landes takımını deplasmanda 73-53 mağlup etti. François Mitterrand Salonu'nda oynanan karşılaşmada, ÇBK Mersin üstün bir performans sergileyerek hem savunmada hem de hücumda rakibini geride bıraktı. Bu galibiyetle ikinci turda 3'te 3 yapan ÇBK Mersin, Avrupa Ligi'ndeki namağlup unvanını korudu.

KAYNAK: AA

ÇBK Mersin Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Avrupa Ligi 2. tur 3. hafta maçında Fransa'nın Basket Landes ekibiyle karşılaştı. François Mitterrand Salonu'nda oynanan mücadelede ÇBK Mersin, etkili oyunuyla 73-53'lük net bir galibiyet aldı.

Maç Özeti

ÇBK Mersin, karşılaşmanın ilk çeyreğinde savunmada ve hücumda dengeli bir performans sergileyerek bu bölümü 13-10 önde tamamladı. İkinci periyotta ise farkı açan Mersin ekibi, devreye 38-27 üstünlükle girdi. Üçüncü çeyrekte oyun temposunu koruyan ÇBK Mersin, son periyoda 56-41’lik skor avantajıyla başladı. Maçın sonunda 73-53 galip gelen ÇBK Mersin, Avrupa Ligi’ndeki namağlup unvanını sürdürdü.

ÇBK Mersin'in Performansı

Mersin temsilcisi, maç boyunca hem savunma sertliği hem de hücum etkinliği ile rakibini geride bıraktı. Takımın etkili oyuncuları, Natasha Howard (24 sayı) ve Iliana Rupert (17 sayı) kritik anlarda sorumluluk alarak galibiyette büyük pay sahibi oldu. ÇBK Mersin, ikinci turda 3'te 3 yaparak gruptaki liderliğini perçinledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Türkiye, iş makineleri ihracatında yüzde 130’luk büyüme!

Türkiye, iş makineleri ihracatında yüzde 130’luk büyüme!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve KOMATEK fuarcılık iş birliğinde inşaat ve iş makineleri sektörüne ilişkin MEGATRENDS 2030 Raporu Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Rapora göre, Türkiye, inşaat ve madencilik makineleri ihracatında son 20 yılda yüzde 130’un üzerinde büyüme sağlayarak yıllık 2,4 milyar dolar ihracat seviyesine ulaştığı açıklandı.

KAYNAK: DHA

MegaTrends2030 raporu, Türkiye’nin makine sektöründeki küresel sıçrayışını verilerle ortaya koydu. MegaTrends2030 raporuna göre, Türkiye, inşaat ve madencilik makineleri ihracatında son 20 yılda yüzde 130’un üzerinde büyüme sağlayarak yıllık 2,4 milyar dolar ihracat seviyesine ulaştı. Türkiye, 2011-2017 ve 2017-2023 dönemlerinde küresel pazar payını artırabilen sayılı ülkelerden biri olmayı başardı. İhracattaki bu büyümenin yüzde 36,9’u parça ve aksam segmentinden gelirken, özellikle toprak, taş, metal cevheri ayıklama ve eleme makineleri alt sektöründe pazar payı yüzde 2,3’ten yüzde 3,64’e yükseldi. CMS analizleri ile bu başarının temelinde artırılmış rekabetçilik, üretim kalitesi, lojistik avantajlar ve teknolojik uyum bulunduğu belirtildi.

‘MAKİNE TALEBİNDE AFET SONRASI DİNAMİZM’

Raporda, “İMDER satış ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tescil verileri, 2021 sonrası dönemde makine talebinin hız kesmediğini ortaya koyuyor. Mevcut envanterin yüzde 72,8’i malzeme taşıma ve hafriyat makinelerinden oluşuyor. Ayrıca, afet sonrası yenileme ihtiyaçları, makine yaş ortalamasında düşüşe neden olmuş durumda” denildi.

MegaTrends2030’un öne çıkardığı gelecek vizyonu içerisinde afet sonrası yeniden inşa ve dirençli kentleşme, Suriye ve Pasifik bölgesi merkezli uluslararası yeniden inşa süreçleri, yeşil ve dijital ikiz dönüşüm, konut krizine karşı sosyal ve uygun fiyatlı yapı politikaları, KOBİ’lere özel ölçek uyum teşvikleri gibi konular yer aldı. ‘Türkiye artık sadece makine üretmiyor; geleceği inşa eden vizyonu da ihraç ediyor’ tespitinin yapıldığı raporda, sektör için atılması gereken stratejik adımlar arasında ise, ‘Ar-Ge yatırımları ve Living Lab uygulamaları, elektrikli/hibrit iş makineleri ile otonom sistemlerin geliştirilmesi, BIM ve saha dijitalleşme yetkinlikleri, çok modlu lojistik merkezleri (örneğin Cizre) ve yeşil tahvil gibi sürdürülebilir finansman araçlarının yaygınlaştırılması’ ifadeleri yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *