20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor Ebrar Karakurt kimdir, kaç yaşında? Ebrar Karakurt boyu kaç, nereli?

Ebrar Karakurt kimdir, kaç yaşında? Ebrar Karakurt boyu kaç, nereli?

FIVB Milletler Ligi Dörtlü Finali'nde Japonya'yı 3-0 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı bronz madalya kazanma başarısını gösterdi. 29 sayı alan Ebrar Karakurt maçın yıldızı oldu. Bu başarıdan sonra genç voleybolcu ile ilgili ayrıntılar merak konusu oldu. Peki, Ebrar Karakurt kimdir, nereli? 

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ebrar Karakurt kimdir, kaç yaşında? Ebrar Karakurt boyu kaç, nereli?

Filenin Sultanları voleybolda büyük bir başarı gösterdi. 2021 FIVB Voleybol Milletler Ligi yarı finalde ABD'ye 3-0 yenilen A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Brezilya'ya mağlup olan Japonya ile üçüncülük mücadelesi verdi. Rakibini 3-0 yenen Filenin Sultanları bronz madalya kazandı. En Türkiye'nin en skorer oyuncusu Ebrar Karakurt oldu. Vatandaşlar Ebrar Karakurt'un memleketi, yaşı ve hayat hikayesini araştırıyor.

2021 FIVB Voleybol Milletler Ligi Dörtlü Finali’nin heyecanı İtalya'nın Rimini şehrinde yaşanmaya devam ediyor.

Mücadelede rakibini set dahi vermeden 25-19, 25-16 ve 25-17 set sonuçlarıyla 3-0 mağlup eden Filenin Sultanları, Milletler Ligi'ni 3. sırada tamamladı ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Ebrar Karakurt maçta 29 sayı, 24 hücum ve 4 blokla oynadı.

EBRAR KARAKURT KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

17 Ocak 2000 doğumlu olan Ebrar Karakurt, voleybola 12 yaşında VakıfBank Spor Kulübü'nde başladı. VakıfBank formasıyla iki sene üst üste hem yıldızlar hem de gençler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu yaşayan 2000 doğumlu smaçör, geçtiğimiz sezon A Takım ile birlikte antrenmanlara çıktı ve zaman zaman forma giyme şansı buldu.

U23 Milli Takımı'yla Dünya Şampiyonu olan Ebrar Karakurt, U18 Milli Takımı'yla mücadele ettiği Dünya Şampiyonası'nda 'En İyi Smaçör' ödülünün sahibi oldu. 2018 yılında VakıfBank A Takımı'na yükselen Karakurt 1 Kulüpler Dünya Şampiyonası Şampiyonluğu ve 1 Türkiye Ligi Şampiyonluğu yaşadı.

Ebrar Karakurt  Vakıfbank’ta altyapıdan yetişen Vakıfbank forması ile iki yıl üst üste hem yıldızlar kategorisinde hem de gençler kategorisinde Türkiye şampiyonluğunu gören , son yılların en gözde voleybolcuları arasında yer alıyor.

Bayan voleybol A milli takımı ile birlikte yıldızını parlatan Karakurt, İstanbul doğumlu ve oğlak burcudur.

Babası İsmail Karakurt olan Ebrar Karakurt, kendisinden yaşça küçük olan bir erkek kardeşe sahiptir. Oldukça genç bir yaşta olmasına rağmen hem Vakıfbank Spor Kulübü A Takımı’na hem de A Milli Takım’a seçilmeyi başaran voleybolcu, baba tarafından aslen Balıkesirlidir.

Pasör Çaprazı ve smaçör olarak sahada rol alan Karakurt’un boyu da 1.94 santimetredir.

Doğa Koleji’nde lise eğitimi gören Ebrar Karakurt sevgilisi ise henüz bilinmemektedir.
İki çocuklu bir ailenin evladı olan Ebrar Karakurt kimdir sorusunu yanıtlamaya devam ederken Türkiye’nin en sevilen ve en genç voleybolcularından birisi olan Karakurt’un kilosundan da söz edilebilir. 72 kilo ağırlığında olan Ebrar Karakurt’un özellikle pandemi döneminde spor müsabakalarının yasaklanması sebebiyle ciddi bir kilo artışı yaşadığı da bilinmektedir. Sosyal medya mecralarında pandemi döneminde aldığı kilolar ile pek çok sosyal medya kullanıcısının ağır eleştirine hedef olmuştur. Karakurt’un salgın sonrası spor müsabakalarının başlaması ile birlikte aldığı fazla kilolarını vermeye başladığı gözlemlenmektedir.

Ebrar Karakurt Instagram hesabı "Ebrarkarakurt18"dir.

Türkiye’nin en ünlü voleybolcularından birisi olan Ebrar Karakurt, U18 Avrupa Şampiyonası’nda En İyi Smaçör unvanına layık görülmüştür. 307 santimetre yüksekliğine ulaşan smaç boyuna sahip olan sevilen voleybolcu, 305 santimetreye ulaşan blok yüksekliğine de sahiptir.

U23 Türk Milli Takımı ile bir kez Dünya Şampiyonluğu gören Ebrar Karakurt, A Milli Takım formasıyla 2018 FIVB Milletler Ligi ile 2019 Kadın Avrupa Şampiyonası’nda da bronz madalyaya almıştır.

Ebrar Karakurt ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyat Elemeleri’nde birinci olan ve 2020 Tokyo Olimpiyatları biletini almaya hak kazanan Filenin Sultanları’nın kadrosunda da yer almayı başarmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ülker Stadı'nda başladı. Kongrede mevcut Ba

Fenerbahçe Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Ülker Stadı'nda başladı. Kongrede mevcut Ba