Türkgün Spor Galatasaray'da Mauro Icardi'nin yerine 3 aday

Galatasaray'da Mauro Icardi'nin yerine 3 aday

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Mauro Icardi'nin sakatlığı, takımını en az 2 maç boyunca yalnız bırakacak. Takımın hücum hattında önemli bir rol oynayan Icardi'nin yokluğunda, teknik direktör ve teknik heyet farklı stratejilere başvurabilir. Peki, Galatasaray'da Mauro Icardi'nin yerine kim forma giyecek? İşte tüm olasılıklar ve alternatifler...

MUHABİR: Çiğdem Özkan

Galatasaray, Mauro Icardi'nin sakatlığı sebebiyle önemli bir hücum opsiyonunu kaybediyor. Fenerbahçe derbisinde yüz kemiklerinde yaşadığı kırıklarla sahalardan uzak kalacak olan Icardi'nin yokluğunda, teknik direktör Okan Buruk'un tercihi merak konusu oldu. Cedric Bakambu'nun Afrika Uluslar Kupası'nda olması, Halil Dervişoğlu'nu öne çıkarırken, bir diğer seçenek olarak Wilfried Zaha dikkat çekiyor.

Hürriyet'in haberine göre, Galatasaray'ın önündeki tüm olasılıklar şu şekilde; 

Bakambu'nun ve Icardi'nin yokluğunda gol yükünü sırtlayacak ismin kim olacağı belirsizliğini korurken, Galatasaray taraftarları heyecanla yarın oynanacak Konyaspor maçına odaklandı. Halil Dervişoğlu'nun bu sezonki performansı ve Zaha'nın santrfor deneyimi, Buruk'un seçimini etkileyebilir.

Cedric Bakambu'nun yer alamayacağı bu dönemde, Galatasaray'ın gol umutları yedek kulübesindeki oyunculara kalmış durumda. Özellikle Halil Dervişoğlu'nun ne kadar süre alacağı ve nasıl bir performans sergileyeceği, sarı-kırmızılı takımın hücum gücünü belirleyecek önemli faktörler arasında yer alıyor.

Öte yandan, Wilfried Zaha'nın santrfor bölgesinde daha önceki deneyimleri, teknik direktör Buruk'un alternatif planlarını da gündeme getiriyor.

Okan Buruk'un önündeki diğer ihtimal Barış Alper Yılmaz. Barış Alper'in forvette oynatılması durumunda sol bekte Kazımcan Karataş'a forma verilmesi bekleniyor.

Galatasaray taraftarları, Icardi'nin yokluğunda takımlarının nasıl bir reaksiyon göstereceğini ve hangi golcünün öne çıkacağını merakla bekliyor. Bu kritik dönemde, takımın hücum stratejisini belirleyecek olan Buruk'un tercihi, büyük bir önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Kapasite kullanım oranı yükseliyor: Mayıs'ta %75'e ulaştı

Kapasite kullanım oranı yükseliyor: Mayıs'ta %75'e ulaştı

İmalat sanayisi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmamış kapasite kullanım oranı (KKO), mayısta geçen aya göre 0,7 puan artarak yüzde 75'e çıktı.

MUHABİR: Burcu Öner

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2025 yılı Mayıs ayına dair İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranı (KKO) verilerini yayımladı. Açıklanan verilere göre, sektörde üretim faaliyetleri önceki aya kıyasla ivme kazandı.

Mevsimsel Etkilerden Arındırılmış KKO Yüzde 75,1’e Yükseldi

Merkez Bankası’nın 1.849 imalat işletmesinin katılımıyla gerçekleştirdiği İktisadi Yönelim Anketi sonuçlarına göre, mevsimsel etkilerden arındırılmış KKO, Mayıs ayında bir önceki aya göre 0,5 puan artarak yüzde 75,1 seviyesine ulaştı. 

Arındırılmamış Veriler de Yukarı Yönlü

Mevsimsel etkilerden arındırılmamış kapasite kullanım oranı ise Mayıs ayında yüzde 75 olarak kaydedildi. Bu oran, bir önceki aya göre 0,7 puanlık bir artış anlamına geliyor. 

Kapasite Kullanımında Aylara Göre Değişim (2025)

2025 yılı boyunca kapasite kullanım oranlarında genel olarak dalgalı bir seyir izlenirken, Mayıs ayındaki artış bu yılın en belirgin toparlanmalarından biri olarak öne çıktı:

AyKKO (%)
Ocak74,6
Şubat74,5
Mart74,4
Nisan74,3
Mayıs75,0

2024 yılıyla kıyaslandığında 2025'in ilk beş ayında KKO oranlarının daha düşük seviyelerde seyrettiği görülse de, Mayıs ayında gerçekleşen artış sektörde güven tazeliyor.

Sanayide Temkinli İyimserlik

Kapasite kullanımındaki bu yükseliş, ekonomik aktivitede sınırlı da olsa bir toparlanmaya işaret ediyor. Sanayiciler, üretim kapasitelerindeki bu olumlu hareketin önümüzdeki aylarda kalıcı bir ivmeye dönüşmesini umut ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *