Galatasaray Kulübü, futbol dışındaki tüm branşlara önemli bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Kulübün Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara, yeni sezon için 1,8 milyar liralık bütçenin hazırlandığını ve bu rakamın büyük bölümünün basketbol ile voleybol şubelerine ayrıldığını açıkladı.
“Bu, son veda partimiz değil”
Cibara, açıklamalarını sarı-kırmızılı kulübün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlediği şenlikte yaptı. Etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bütün dünya çocuklarına hediye ettiği bu günde burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Tüm camia burada. Buradaki son veda partimiz değil. Bu, bugün için özel yapılmış bir parti. Daha burada sürprizlerimiz olacak.”
“Basketbol bütçesini %60, voleybolu %100 artırdık”
Galatasaray’ın voleybol şubesiyle ilgili uzun vadeli planlamaya dikkat çeken Cibara, yükselen başarı grafiğine vurgu yaptı:
“Üç sene evvel yapılmış dört senelik bir süreci kapsayan bir plan. Yavaş yavaş her sene daha bir üst dereceyi hedefleyerek, tırmanarak devam ediyoruz. Önümüzdeki sene de inşallah şampiyonluğa oynayacağız.”
Yeni sezonun bütçesiyle ilgili ise şu ifadeleri kullandı:
“Gelecek sezon hem basketbol hem voleybolda hem de tüm amatör şubeler için yaklaşık 1,8 milyar lira bütçe ayırdık. Bunun da büyük bölümü basketbol ve voleybola ayrıldı. Basketbol şubemizin bütçesini yaklaşık yüzde 60, voleybol şubemizi de yüzde 100 artırdık.”
“Hedeflerimize ulaştık, yeni sezonda çıtayı yükseltiyoruz”
Bu sezon futbol dışındaki branşlarda hedefledikleri başarıya ulaştıklarını belirten Cibara, elde edilen dereceleri şöyle sıraladı:
“Sezon başında koyduğumuz bütün hedeflere ulaştık. Erkek ve kadın basketbolda Şampiyonlar Ligi'ndeyiz. Kadın voleybolda Sultanlar Ligi'nde yarı final oynadık. Son sette, son sayıda kaybettik. Seneye artık CEV Kupası'nda oynayacağız. Erkek voleybolda da 32 sene sonra ilk kez finale çıktık. Ziraat Bankkart ile final serisine bugün başlayacağız. Orada da Şampiyonlar Ligi'ni hedefledik. Seneye de final ve şampiyonluk istiyoruz.”