16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Spor Hakem Meler'e saldırı davası: Faruk Koca için 13 yıl hapis talebi

Hakem Meler'e saldırı davası: Faruk Koca için 13 yıl hapis talebi

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası Halil Umut Meler’e saldıran eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca için 13 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hakem Meler'e saldırı davası: Faruk Koca için 13 yıl hapis talebi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'in darbedilmesine ilişkin davada, sanıklar için istenen cezalar açıklandı.

Savcının Mütalaası

Savcı, eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın, "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kemik kırığı oluşturacak şekilde kasten yaralama", "tehdit" ve "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a aykırılık" suçlarından 13 yıl 1 ay 15 güne kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Halil Umut Meler

Diğer sanıklar Kenan Çelikkaya, Şahin Yunus Şahin ve Osman Erkam Can hakkında da benzer suçlardan çeşitli cezalar talep edildi.

Faruk Koca'nın Suçlamaları

Savcı, olay tarihinde Ankaragücü Başkanı olan Faruk Koca'nın sahaya girerek Halil Umut Meler'i tehdit ettiğini ve ardından vurarak yere düşürdüğünü belirtti. Sanık Koca'nın tehdit ve yaralama suçlarından toplamda 13 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Halil Umut Meler

Diğer Sanıklar Hakkında İstenen Cezalar

Sanıklardan Kenan Çelikkaya ve Şahin Yunus Şahin'in, kamu görevi nedeniyle kemik kırığı oluşturacak şekilde yaralama suçundan 10 yıl 1 ay 15 güne kadar hapisle cezalandırılması istendi. Osman Erkam Can için ise "yaralamaya teşebbüs" suçundan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Halil Umut Meler

Seyirden Men Talebi

Savcı, tüm sanıklar hakkında ayrıca Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında seyirden men yasağı getirilmesini de talep etti.

Halil Umut Meler

Sanık avukatlarının savunmalarını hazırlamak için süre istemesi üzerine mahkeme, duruşmayı 11 Kasım'a erteledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kruvasan nasıl yapılır? Fransız usulü kruvasan tarifi!

Kruvasan nasıl yapılır? Fransız usulü kruvasan tarifi!