06 Ekim 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Spor Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Antalya zaferi yineledi: En fazla madalya Antalya'ya gitti

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Antalya zaferi yineledi: En fazla madalya Antalya'ya gitti

Bu yıl düzenlenen 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde en çok madalya kazanan sporcuların, geçen yıl olduğu gibi Antalya'ya gitmesi dikkat çekti. Geleneksel güreş etkinliğinde Antalya ekibi, performansıyla dikkatleri üzerine çekerek bir kez daha başarısını kanıtlamış oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Antalya zaferi yineledi: En fazla madalya Antalya'ya gitti
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Bu yıl Sarayiçi Er Meydanı'nda düzenlenen yağlı güreşlerde 852 pehlivan ter döktü ve 14 farklı boyda mücadele etti. 56 pehlivan ise kürsüye çıkma başarısı gösterdi.

Antalyalı Pehlivanlar Organizasyonda Parladı

Organizasyonda toplamda en çok madalyayı Antalyalı pehlivanlar kazandı. Antalya, güreşteki başarısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Yusuf Can Zeybek Altın Kemeri Kucakladı

Başpehlivanlık final müsabakasında, Yusuf Can Zeybek ile Mustafa Taş karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele sonucunda Yusuf Can Zeybek, rakibini yenerek altın kemeri bir kez daha Antalya'ya götürdü.

Antalya'nın Güreşteki Başarısı

Antalya, yağlı güreşe verdiği destek ve önemle sadece başpehlivanlar değil, aynı zamanda 16 pehlivanın da dereceye girmesine olanak sağladı. Şehir, güreş sporuna verdiği destekle adından sıkça söz ettirdi.

İllere Göre Madalya Sıralaması

Madalya alan pehlivanların illere göre sıralaması ise şu şekilde gerçekleşti: Antalya (16), İstanbul (7), Balıkesir (7), Bursa (5), Kocaeli (4), Ankara (3), Tokat (3), Çanakkale (2), Yalova (2), Muğla (2), Samsun (1), Çorum (1), Denizli (1), Amasya (1), Sakarya (1).

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"Evde ek iş" ilanlarına dikkat! Ev hanımları hedefte

"Evde ek iş" ilanlarına dikkat! Ev hanımları hedefte