Türkgün Spor Makedon ve Arnavutlara hakaret eden Arnautovic'e büyük tepki

Makedon ve Arnavutlara hakaret eden Arnautovic'e büyük tepki

Avusturya'nın Sırp asıllı oyuncusu Arnautovic'in Makedonya maçındaki gol sevincinde kameralara karşı ettiği küfürler ortaya döküldü. Arnavut ve Makedon halkına ırkçı küfürler eden 32 yaşındaki forvete kaptan Alaba engel oldu. Arnautovic'in küfrettiği sırada olay noktasına gelip ağzını kapatan Alaba, arkadaşını dövmekten beter etti. Alaba, takım arkadaşının boğazını sıkıp, ağzını kapattı. Arnautovic de yaptığı paylaşımda Arnavut ve Makedon halkından özür diledi.

Avusturya'nın Kuzey Makedonya'yı 3-1 yendiği maçta son golü atan ve sonrasında büyük bir öfkeyle bir şeyler söylediği ve hareketler yaptığı gözlenen Arnautovic'in tepkilerinin altından büyük skandal çıktı. Sırp asıllı 32 yaşındaki oyuncu Arnavutluk ve Makedon halkına karşı ırkçı semboller kullanarak "Senin Arnavut ve Makedon A... S..." şeklinde küfür ettiği belirlendi.

Arnautovic'ten büyük ayıp! Irkçılık yapan Avusturyalı oyuncuyu takım arkadaşı bile dövmeye kalktı

"IRKÇI DEĞİLİM"

Yaşanan olayın ardından kendisini savunan Arnautovic, "Ben ırkçı değilim. Dün akşam duygu yoğunluğu içinde ağzımdan çıkan sözler nedeniyle Makedonya ve Arnavutluk'tan özür dilerim. Her ülkede arkadaşım var. Beni tanıyan herkes de bu durumu bilir" açıklamasını yaptı.

Arnautovic'ten büyük ayıp! Irkçılık yapan Avusturyalı oyuncuyu takım arkadaşı bile dövmeye kalktı

ALABA ENGEL OLDU

Avusturya kaptanı Alaba, gol sevinci sırasında Arnautovic'in yayına koşup boğazını sıkıp ağzını kapattı. Kendisi de siyahi olduğu için ırkçı saldırıların hedefinde kalan Alaba, takım arkadaşının ayıbını örtmeye çalıştı.

Arnautovic'ten büyük ayıp! Irkçılık yapan Avusturyalı oyuncuyu takım arkadaşı bile dövmeye kalktı

UEFA'NIN HAREKETE GEÇMESİ BEKLENİYOR

Bu hareketlerin ardından Arnavut basınından oyuncuya karşı büyük tepki geldi. UEFA'nın bir an önce harekete geçmesi istendi. UEFA'nın disiplin soruşturması başlatması bekleniyor.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Siyaset Bakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar'la görüştü

Bakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar'la görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile telefon görüşmesi yaparak Pakistan-Hindistan arasındaki son durumu değerlendirdi. Görüşme, Hindistan'ın düzenlediği saldırılar ve bunlara karşılık verme niyetini de kapsıyor.

KAYNAK: AA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile Pakistan ile Hindistan arasındaki son gelişmeler hakkında telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Fidan, Pakistanlı Mevkidaşı Dar ile telefonda konuştu.

Görüşmede, Pakistan ile Hindistan arasındaki son gelişmeler ele alındı.

Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi (ISPR) Genel Müdürü Korgeneral Ahmed Şerif Chaudhry, Hindistan'ın füze saldırılarına Pakistan'ın kendi belirlediği yer ve zamanda karşılık vereceğini açıklamıştı.

Chaudhry, saldırıların Azad Cammu Keşmir eyaletinin Kotli, Muzafferabad ve Bagh ile Pencap eyaletinin Bahavalpur ve Muridke bölgelerine düzenlendiğini belirtmişti.

İlk belirlemelere göre Pakistan'da biri çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin de yaralandığı kaydedilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *