Ankara'da Gazi Üniversitesi Mimar Kemaleddin Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, milli atıcılar Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Etkinliğe, Gazi Üniversitesi Rektörü Uğur Ünal, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Başarıların Ardındaki Hikayeler ve Deneyimler
Söyleşi sırasında, milli sporcular hayat hikayelerini ve atıcılık kariyerlerindeki başarılarını paylaştılar. Öğrenciler, sporculara sorular sorarak tecrübelerinden faydalandılar.

Yusuf Dikeç: “Başarı İçin Kendimi Denek Olarak Kullandım”
Avrupa Havalı Silahlar Şampiyonası’nda 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, mezun olduğu Gazi Üniversitesi'nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Başarıya giden yolu anlatan Dikeç, "Başarı için kendimi denek olarak kullandım. Burada anatomi ve beslenme gibi konularda edindiğim bilgileri kendi üzerimde test ettim." dedi.

Ferdi ve Takım Yarışmalarındaki Farklar
Yusuf Dikeç, ferdi ve takım yarışmalarındaki farkları şu şekilde açıkladı: "Ferdi yarışmalarda hata yaptığınızda sonuç pek iyi olmayabiliyor. Ancak takım yarışmalarında, ortağınız sizi taşıyabiliyor. Ben kötü bir atış yaptığımda, ortağımın toparlayacağına inanıyorum. Bu yüzden İlayda ile takım olarak birbirimizi tamamlayabiliyoruz. Takımda güvenebileceğiniz biriyle olmak büyük avantaj."

Şevval İlayda Tarhan: “Kadınlar, Erkeklerden Daha İyi Başarabilir”
Avrupa Şampiyonası'nda 3 altın ve 2 bronz madalya kazanan Şevval İlayda Tarhan, atıcılık branşına olan ilgisini ve başarılarını paylaştı. Tarhan, 15 yaşında başladığı atıcılıkta 2018 yılında dünya şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. "Türkiye tarihinde bir kadın sporcu olarak dünya şampiyonasında altın madalya kazandım. Bu gerçekten çok anlamlı" dedi.
Atıcılıkta Kadın Olmanın Zorlukları
Erkek sporu olarak bilinen atıcılıkta kadın olmanın zorluklarına değinen Tarhan, "Ailem ve çevremden 'Kızım tabanca ile ne işin var?' gibi eleştiriler aldım. Ancak inandım ve başarılı oldum. Ailem bana her zaman destek oldu. Erkekler ne yapabiliyorsa, kadınlar da yapabilir. Fizyolojik farklılıklar olsa da kadınlar birçok konuda erkeklerden daha başarılı olabilirler, çünkü kadınlar daha detaycı ve ince motor becerilerinde daha yetenekli. Atıcılık da bunun bir örneğidir." dedi.
Öğrencilerle Fotoğraf ve İmza Etkinliği
Söyleşinin ardından, milli sporcular öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi ve imzalı materyaller verdi. Etkinlik, öğrenciler için büyük bir ilham kaynağı oldu.