Türkgün Spor Süper Kupa'dan çekilen Fenerbahçe'nin cezası belli oldu

Süper Kupa'dan çekilen Fenerbahçe'nin cezası belli oldu

PFDK, Fenerbahçe'nin Galatasaray ile karşı karşıya geldiği maçta sahadan çekilmesiyle ilgili kararını resmen duyurdu. Açıklamaya göre, Süper Kupa'yı sarı-kırmızılı takım müzesine götürecek. Yapılan açıklamada, Fenerbahçe'nin hümen mağlup sayıldığı ve 4 milyon TL para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

KAYNAK: Haber Merkezi

PFDK, Fenerbahçe'nin Galatasaray ile karşı karşıya geldiği maçta sahadan çekilmesiyle ilgili kararını resmen duyurdu.

Yapılan açıklamada, Fenerbahçe'nin hümen mağlup sayıldığı ve 4 milyon TL para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

İşte TFF'nin açıklaması:

GALATASARAY A.Ş.'nin, 07.04.2024 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.–FENERBAHÇE A.Ş. Turkcell Süper Kupa müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 100.000-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,


2- FENERBAHÇE A.Ş.'nin, 07.04.2024 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.–FENERBAHÇE A.Ş. Turkcell Süper Kupa müsabakasında, başlamış müsabakanın terk edilmesinden dolayı Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24/1-a ve 23/4. maddeleri uyarınca (3-0) HÜKMEN MAĞLUP SAYILMASINA ve (FDT'nin 24/1-a maddesi uyarınca TFF tarafından takdir edilecek tazminat dışında) FDT'nin 35/1. Maddesi uyarınca 4.000.000,00-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş. idarecisi AHMET KETENCİ'nin, başlamış müsabakadan takımı çekmesi suretiyle gerçekleştirilen sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 60 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ve 520.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Neler olmuştu?

Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe, Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda karşı karşıya gelmişti.

İki takım Süper Kupa’yı ilk olarak 29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan’da oynayacaktı fakat organizasyondaki aksaklıklar nedeniyle kulüpler ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) ortak kararıyla maçın ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı.

TFF daha sonra 21 Şubat 2024'teki paylaşımında, kupanın Şanlıurfa’da oynanmasına karar verildiğini duyurdu.

Fenerbahçe U19 takımı ile çıktı

Fenerbahçe geçtiğimiz salı günü yaptığı olağanüstü genel kurulda, TFF Süper Kupa ile ilgili aldığı kararla U19 takımıyla çıkma kararı vermişti.

Basın toplantısına da katılmayan sarı-lacivertliler Şanlıurfa’ya da akşam saatlerinde gelirken, kafilede A takım futbolcuları ve Teknik Direktör İsmail Kartal yer almadı.

Fenerbahçe, Süper Kupa’ya aldığı karar doğrultusunda U19 takımıyla sahaya çıktı. Takımın başında Zeki Murat Göle yer aldı.

Galatasaray tam kadroda geldi

Galatasaray ise Süper Kupa karşılaşması için Şanlıurfa’ya tam kadro geldi.

Sarı-kırmızılılar müsabakaya; Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi 11'i ile başladı.

Yedeklerde Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Davinson Sanchez, Kerem Demirbay, Wilfried Zaha, Tete, Hakim Ziyech, Tanguy Ndombele, Serge Aurier ve Carlos Vinicius bekledi.

Galatasaraylı futbolcular, Süper Kupa maçı öncesi ısınmaya Mustafa Kemal Atatürk tişörtleriyle çıktı.

Kadroda 15 futbolcu yer aldı

Fenerbahçe de karşılaşmaya U19 takımı oyuncuları ile çıktı.

Sarı-lacivertliler; Furkan Onur Akyüz, Mustafa Emir Akyıldız, Efekan Karayazı, Yusuf Akçiçek, Ümitcan Okan, Muhammet İmre, Görkem İbrahim Demirel, Kerem Kayaarası, Muhammet Zeki Dursun, Emirhan Arkutcu ve Çağrı Fedai 11’i ile sahaya çıktı.

Yedekler kulübesinde Muhammed Doğukan Demir, Mehmet Can Gülerer, Samet Seymen Sargın ve Yiğit Epözdemir yer aldı.

Sarı-lacivertliler sahadan çekildi

Karşılaşmaya Galatasaraylı futbolcular başladı.

Sarı-kırmızılılar ilk bulduğu pozisyonda rakip fileleri havalandırdı. Maçın 1. dakikasında Abdülkerim Bardakcı'nın uzun pasında Barış Alper Yılmaz'ın indirdiği topu alan Mauro Icardi çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti.

Golden sonra sarı-lacivertli futbolcular sahadan çekildi.

Maçın hakemi Volkan Bayarslan bir süre sahada Fenerbahçeli futbolcuları bekledi.

Bayarslan da daha sonra maçı tatil etti ve soyunma odasına gitti.

Galatasaraylı futbolcular, sarı-lacivertli futbolcuları sahadan ayrılırken alkışladı.

Sarı-kırmızılılar antrenman yaptı

Galatasaraylı futbolcular hakemin kararın ardından bir araya gelerek kutlama yaptı.

Sarı-kırmızılı futbolcular daha sonra tribünlere giderek kupayı kutladı.

Galatasaray kararın ardından sahada kaldı ve bir antrenman gerçekleştirdi.

Futbolcular iki takıma ayrılıp, çift kale maç yaptı. Taraftarlar da stadyumundan ayrılmayıp antrenmanı takip etti.

Karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da tribünden takip etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Siyaset Bakan Bayraktar: Erzincan’dan enerji almaya geldik

Bakan Bayraktar: Erzincan’dan enerji almaya geldik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'da öğrencilerle buluştu. Bakan Bayraktar, "Erzincan'ın Türkiye’nin enerjisi için madencilik alanında çok önemli bir yer. Daha yeni kaynaklar neler olabilir bu açıdan da çalışmalarımız var. Bu anlamda Erzincan’dan enerji almaya geldik" dedi.

KAYNAK: İHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Bakan Bayraktar’a programda Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu tarafından "Fahri Hemşerilik Beratı" takdim edildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Vali Hamza Aydoğdu katılımcılara hitap etti. Vali Aydoğdu, "Bugün size aslında ‘Fahri Hemşerilik Beratı’ takdim edeceğiz. Lakin bu berat resmi bir evraktan öte bir vefa mektubudur. Altında gözyaşlarının izi, üstünde gönül mührü vardır. Bakanım, kıymetli hemşehrilerim, sevgili gençler, enerji dün olduğu gibi bugün de yalnızca bir sektörün adı değil, bir milletin bekasına, istikbaline, istiklaline dair kurulmuş büyük cümlelerin anahtarıdır. Türkiye Yüzyılı dediğimiz bu çağda, Bakanımızın öncülüğünde yürütülen enerji politikaları ülkemizi kendi kaynaklarıyla kalkınan, dışa bağımlılığı askeriye indiren, kendi gazını, kendi elektriğini üreten bir devlet ufkuna doğru taşımaktadır. Karadeniz'in derinliklerinden alınan o mavi umut, Gabar'ın zirvesinde çıkan o petrol, sadece bir yatırımın değil, bir milletin aslında tarih yazma iradesinin bir tecellisidir" şeklinde konuştu.
 

Programın ardından basın açıklamasında bulunan Bakan Bayraktar ise, "Erzincan’la sarsılmaz olduğuna inandığım bir gönül bağı kurduk. Bugün de Erzincanlılar bize ‘Fahri Hemşerilik Beratı’ hediye ettiler. Bu bizim ömür boyu saklayacağımız onurlu bir belge. Hem bunu almaya geldik hem de Erzincan’ın ihtiyaç duyduğu enerji alanında ki, elektrik, doğalgaz, belediyelere olan hizmetlerimiz ve ihtiyaç duyulan tüm konulardaki talepleri dinledik. Bir kısmını hemen bir kısmını ise Ankara döndüğümüzde takip ederek çözmeye gayret edeceğiz" dedi.
 

Erzincan’la gönül bağı oluştuğunun altını çizen Bakan Bayraktar, "Erzincan’ın gelişmesi, büyümesi için elimizden gelen katkıyı göstereceğiz. Erzincan'ın Türkiye’nin enerjisi için madencilik alanında çok önemli bir yer. Daha yeni kaynaklar neler olabilir bu açıdan da çalışmalarımız var. Bu anlamda Erzincan’dan enerji almaya geldik" şeklinde konuştu.
"Öğrenciler ile Buluşma" programının ardından Değer Erzincan Ticaret Spor Kulübü’nü ziyaret eden Bakan Bayraktar, burada kulüp hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu. Bakan Bayraktar ardından gençlerle basketbol maçı yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *