Türkgün Spor TFF'de kriz! Hakemliği bırakmak zorunda kaldılar

TFF'de kriz! Hakemliği bırakmak zorunda kaldılar

Türkiye Futbol Federasyonu'nda seçimlere sayılı günler kala büyük bir kriz patlak verdi. Süper Lig maçlarının yayıncı kuruluşu belN Sports'unTFF'ye açtığı 80 milyon dolarlık uyuşmazlık davasını kazanması federasyonu zora soktu. Büyük zarara giren TFF'nin Nisan ayı hakem ücretlerini yatıramadığı ve bu sebepten birçok hakemin mağdur olduğu öğrenildi.

Futbol Federasyonu’nun Seçimli Genel Kurulu’na 3 gün kala seçilmesine kesin gözüyle bakılan Nihat Özdemir’i tarihi bir borcun beklediği ortaya çıktı.

Futbol Federasyonu’nun Seçimli Genel Kurulu’na 3 gün kala seçilmesine kesin gözüyle bakılan Nihat Özdemir’i tarihi bir borcun beklediği ortaya çıktı. Süper Lig maçlarının yayın haklarını elinde bulunduran yayıncı kuruluş beIN Sports’la (o dönemdeki ismi Digiturk) 2012’de yapılan 2 yıllık uzatmaya ilişkin ortaya çıkan 80 milyon dolarlık uyuşmazlıkta davanın kaybedilmesi ve bu paranın ‘irad edilen gelir’ kapsamında kulüplere ‘alacaklarına mahsuben’ dağıtılması, Nihat Özdemir yönetimini zor durumda bırakacak. Kaybedilen 80 milyon dolarlık bu dava nedeniyle TFF’nin en kısa süre içinde yayıncı kuruluşa geri ödeme yapması gerekiyor. Kulüp ve federasyona yakın çevreler, ana para olan 80 milyon doların faiz ve diğer masraflarla 90 milyon dolar bandına dayandığını, bu tutarın da yaklaşık 600 milyon olduğunu iddia etti. Döviz kur farkı nedeniyle de 100 milyon civarı bir zararda olan federasyon, eğer yeni bir kaynak yaratamazsa transfer dönemi öncesi kulüplere isim ve hak edişleri ödeyemeyecek. Hatta 80 milyon dolarlık paraya karşılık verdiği avansları geri isteyebilecek.

Gözler kupa gelirinde
Ayrıca Turkuaz Grubu da federasyona 25-30 milyon lira arasında yayın hakkı ödeyecek. Bu sıcak parayla kulüplere kısa vadeli ödeme yapması beklenen federasyonun açığı nereden kapayacağı ise bilinmiyor.

Hakem ücretleri yatmadı, birçok kişi mağdur
Türkiye genelinde Nisan ayında yatmayan hakem ücretleri nedeniyle birçok hakem mağduriyet yaşıyor. Amatör Küme'de görev yapan bazı hakemlerin senelik vizeleme ücretleri bu yüzden yatıramadığı öğrenildi. Ücreti yatıramayan hakemler, önümüzdeki sezon hakemlik yapamayacak. 

Ne olmuştu?
TFF, 2 yıllık uzatmanın öngörüldüğü 2016-17 ve 2017-18 sezonu B ve C paketine ilişkin yayıncı şirketten 80 milyon dolar talep etmiş, Katarlılar ise “Bu konuda anlaşma gereği bir yükümlülüğümüz bulunmamaktadır” diye bu isteği geri çevirmişti. O dönemde TFF hukukçuları, konuyu 6100 sayılı kanun ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu (HMK) gereğinde İş Tahkim’e götürmüştü. Ve İş Tahkim, 3 hakem nezdinde esastan incelediği dosya sonunda TFF’nin haksız talepte bulunduğuna karar verdi. İşin kötü tarafı, davalı iki tarafın da birer hakem belirlemesiyle görülen davada TFF’nin belirlediği hakem de Katarlı şirketi haklı bulmuştu. Bu hatalar zincirinde personelden ziyade konuyla ilgilenen mali işler sorumlusu federasyon yöneticisinin kusuru bulunduğu öne sürülmüştü.

Davada Tahkim’e gidilmesi nedeniyle temyiz yolu kapalı olan TFF yönetimi, genel kurul sonrası bu parayı bulup Katarlı şirkete ödemeye çalışacak. Bazı kaynaklar, kulüplere verilen paranın geri isteneceğini iddia etse de bu görüş mantıksız bir uygulama olarak değerlendirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Maydanoz Döner soruşturmasında yeni gelişme

Maydanoz Döner soruşturmasında yeni gelişme

Samsun merkezli üç ilde yürütülen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 7 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 14 kişinin sorgusu sürüyor.

KAYNAK: İHA

Samsun merkezli İstanbul ve Ankara'da Maydanoz Döner'e düzenlenen FETÖ operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 7 kişi, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da bulunan Somca Gıda Dağıtım ve Pazarlama Anonim Şirketi'nin sahibi olduğu ve isim hakkı sistemiyle bayilik veren Maydanoz Döner isimli işletmenin Türkiye genelindeki şubelerinin resmi veya gayri resmi sahipleri, ortakları veya birinci derece yakınlarının yoğun şekilde FETÖ ile bağlantılı olduklarının tespit edilmesi üzerine, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takip ve çalışma başlatıldı. 

Eş zamanlı operasyon düzenlendi

Samsun'da faaliyet gösteren Maydanoz Döner ve aynı ortaklar tarafından açıldığı tespit edilen Kral Döner isimli işletmelere yönelik 7 ay süren planlı "FETÖ Silahlı Terör Örgütü üyeliği ve örgütün finansmanı" soruşturmasında, MASAK raporuyla, suçla ilgili para hareketleri ve suç faaliyetleri tespit edilen, aralarında, ihraç polis, ihraç asker, ihraç öğretmen, ihraç savcı, emekli diyanet görevlisinin bulunduğu 23 kişinin yakalanmasına yönelik Samsun'un İlkadım, Canik, Çarşamba ve Vezirköprü ilçeleri ile İstanbul ve Ankara'da Salı sabahı eş zamanlı operasyon düzenlendi. Samsun Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 24 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
 

Yapılan aramalarda, bilgisayar, cep telefonu, hafıza kartı ve sim karttan oluşan çok sayıda dijital materyale incelenmek üzere el konuldu. Ayrı ayrı paketlenmiş şekilde 389 bin 230 TL ve 250 ABD doları para ile suçla ilgili kayıtların bulunduğu tespit edilen 4 adet ajanda ele geçirildi. Samsun Emniyet Müdürlüğündeki sorgulanması tamamlanan 3 kişi serbest bırakılırken, 7 kişi ise bu sabah Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren 7 kişi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 14 kişinin emniyette sorgulanmalarının devam ettiği öğrenildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *